На Волині померла відома народна майстриня

На Волині померла відома народна майстриня
На Волині померла відома вишивальниця Галина Махонюк. Проживала вона у селі Овадне Володимир-Волинського району.

Разом із уже покійною сестрою Світланою вони вишили понад 300 оригінальних рушників у різних техніках, - пише ВолиньUa.com.

Вишиті рушники сестер Махонюк експонувалися на десятках виставок у багатьох містах України, а також у Литві, Польщі та Білорусі.

Сестри отримали численні відзнаки та нагороди, ввійшли до Національної спілки майстрів народного мистецтва України. У 2014 році Галина отримала звання Заслуженого майстра народної творчості України.

Недуга, яка обмежувала їхній фізичний потенціал, не змогла обмежити духовний. «Вишивати я почала ще зі школи, бо це – найдоступніший вид мистецтва. Стараюся вишивати тільки волинські узори. Все-таки ми волиняни, тож хочеться відтворити щось своє. Близько 80% – це авторські роботи, таких більше ви не знайдете. Я завжди хочу вишивати, це дуже заспокоює», – розповідала Галина Махонюк на виставці у Львові у 2013 році.

У травні 2016 року помер іще один член цієї талановитої родини – поет та дитячий письменник Анатолій Махонюк. Нещодавно вийшла посмертна збірка його верлібрів під назвою «Зірка пливе до світанку».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині померла відома народна майстриня
02 жовтень, 2017, 06:48