На шацькому кладовищі від падіння дерев руйнуються пам'ятники

На шацькому кладовищі від падіння дерев руйнуються пам'ятники
Жителька села Світязь, яка звернулася до депутатів під час чергового засідання сесії Світязької сільської ради, зі сльозами в очах просила зрізати на місцевому кладовищі старі аварійні дерева.

Про це пише Район.Шацьк.

– Я поховала свого чоловіка, поставила на його могилі пам'ятник вартістю 17 тисяч гривень. Впродовж двох років я платила за нього кредит. Тепер то в одному, то в іншому місці кладовища падають на могили старі дерева, руйнуючи пам'ятники. Я прошу керівництво сільської ради і депутатів посприяти тому, аби зрізати ці дерева і запобігти руйнуванню пам'ятників, - зазначила літня світязянка.

Зі слів Світязького сільського голови Миколи Цвида, сільська рада щороку закладає кошти на зрізання дерев на кладовищі. Також допомагають фінансово в цьому плані фонд «Патріоти Волині» Степана Івахіва та підприємець Петро Нестерук.

- Дерева на кладовищі ми зрізаємо постійно, вибираючи найбільш аварійні. Щоб зрізати всі відразу, потрібно 300-400 тисяч гривень, одне дерево вартує 1000-1500 гривень. Це дуже великі гроші. Оскільки проблема постає настільки гостро, то я буду ініціювати сходи селян. Якщо громада виявить бажання, будемо створювати ініціативну групу і збирати по селу гроші на зрізання дерев на кладовищі, - підсумував сільський голова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На шацькому кладовищі від падіння дерев руйнуються пам'ятники
03 жовтень, 2017, 17:41