Дітям-чорнобильцям з Маневицького району виплатять компенсації

Дітям-чорнобильцям з Маневицького району виплатять компенсації
В ОДА розглянули запит депутата обласної ради Людмили Кирди, в якому йдеться, що учні-чорнобильці зі шкіл Маневицького району не отримують безкоштовного харчування.

Про це інформує прес-служба Волинської облради.

Нагадуємо, попередньо до депутата звернулись батьки учнів шкіл Маневицького району, які мають статус постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Вони повідомили , що з лютого місяця поточного року школярі не отримують гарантоване державою безоплатне харчування.

"З початком нового навчального року всі мали надію, що проблему харчування місцеві чиновники владнають. Однак, на поточну дату, діти залишились без гарячих обідів. Варто зазначити, що частина школярів навчається у іншому населеному пункту, не за місцем проживання, в зв'язку з оптимізацією а тому з дому останні йдуть о сьомій годині ранку і повертаються о 16-17 годині. Як наслідок цілий день школярі голодні.

Батьків не цікавлять причини через, які не харчують їхніх дітей. Адже відповідальність за організацію харчування учнів покладена на органи виконавчої влади та місцевого самоврядування згідно Закону Україну «Про освіту» та інших законодавчих актів", -- йдеться в запиті Людмили Кирди.

У відповіді-реагуванні ОДА повідомляють, що в поточному році на безоплатне харчування учнів Маневицького району з державного бюджету передбачалось 23,2 млн.гривень. Згідно із Законом України «Про публічні закупівлі» ця сума коштів підлягає під застосування процедури відкритих торгів.

"Управління соціального захисту населення Маневицької РДА провело публічну закупівлю кейтерингових послуг (послуги з харчування дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи). До участі в аукціоні були допущені три підприємства: Маневицька районна спілка споживчих товариств - 20140500,00 грн.; ТОВ «Транс Логістик Центр» - 18383562,48 грн.; ТОВ «Час мрій» - 17572633,48 грн.

Розкриття тендерних пропозицій відбулось 11 липня 2017 року.

Переможцем визнано ТОВ «Час мрій», як таке, яке надало найнижчу цінову пропозицію. Проте, ТОВ «Час мрій» у визначений законодавством термін не подав підтверджуючі документи, передбачені ст.17 Закону, відповідно його пропозиція була відхилена на підставі ч.3 ст.32 Закону. Переможцем визнано наступного учасника - ТОВ «Транс Логістик Центр», з яким управління соціального захисту населення Маневицької РДА 7 серпня 2017 року уклало договір №1. Надання послуги передбачалось розпочати 1 вересня 2017 року.

Однак, до Господарського суду міста Києва звернулось ТОВ «Час мрій» з позовом до Антимонопольного комітету України, ТОВ «Транс Логістик Центр», Управління соціального захисту Маневицької РДА про скасування рішення тендерного комітету та визнання торгів такими, що не відбулися.

Ухвалою суду від 31.08.2017 року підприємству ТОВ «Транс Логістик Центр» заборонено приступати до виконання умов договору.
Розгляд справи, призначений на 21 вересня 2017 року, не відбувся і перенесений на 19 жовтня 2017 року.

З огляду на те, що відповідно до порядку господарського судочинства, строк розгляду позову складає тривалий час, керуючись ст. 604 Цивільного кодексу України, 26.09.2017 року управління соціального захисту спільно з ТОВ «Транс Логістик Центр» прийняли рішення про припинення зобов’язань за вищезазначеним договором.

З метою недопущення зволікання, того ж дня тендерний комітет управління оголосив нові торги на закупівлю кейтерингових послуг. Таким чином, управління соціального захисту населення Маневицької ОДА діє згідно з чинним законодавством.

Одночасно інформуємо, що у зв’язку з відсутністю харчування учнів у вересні 2017 року, готуються документи для виплати компенсації в наступних розмірах: у віці від 6 до 10 років - 360 гривень, від 11 до 14 років - 370 гривень, від 15 до 18 років – 380 гривень на місяць, пропорційно навчальним дням, в які діти не харчувалися", - йдеться в листі ОДА, який підписала заступник голови Світлана Мишковець.

Між тим, у прокуратурі області повідомили, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо посадовців управління соцзахисту Маневицької РДА за ознаками кримінального правопорушення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дітям-чорнобильцям з Маневицького району виплатять компенсації
05 жовтень, 2017, 10:41