На Волині громада не харчуватиме дітей, чиї батьки безробітні

На Волині громада не харчуватиме дітей, чиї батьки безробітні
Голова Княгининівської об’єднаної територіальної громади Олена Твердохліб має намір перестати харчувати у дитсадку за кошти місцевого бюджету дітей, батьки яких не працюють.

Про це йшлося учора, 4 жовтня, під час прес-туру на тему «Кращі практики функціонування селищної та сільської ОТГ», - пише Волинська правда.

На переконання Олени Твердохліб, учнів початкової школи в ОТГ до кінця цього року харчуватимуть безкоштовно. Більше того, кошти на ці потреби передбачили у бюджеті і надалі.

Натомість щодо харчування у дитсадку Олена Твердохліб має іншу позицію. На її переконання, місцевий бюджет не повинен "розкошелюватися" на харчування дітей, батьки яких безробітні.

Наразі в ОТГ збирають довідки від батьків, які підтверджують їхнє працевлаштування або свідчать про те, що вони безробітні.

За словами голови ОТГ, люди повинні зрозуміти, що в умовах децентралізації, коли місцевим бюджетам держава надає певні фінансові важелі, необхідно також сприяти наповненню місцевих бюджетів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А це законно? Чи пряма підстава відправити голову ОТГ і всіх, що "збирають довідки", під суд і копнем з посади з забороною займати керівні посади?
Відповісти
Останні новини
На Волині громада не харчуватиме дітей, чиї батьки безробітні
05 жовтень, 2017, 15:26