Honda створила новий прототип робота-рятувальника

Honda створила новий прототип робота-рятувальника
Компанія Honda представила новий прототип гуманоїдного робота-рятувальника, який вміє лазити по сходах і драбинах, працювати під дощем і переміщатися зі швидкістю до 4 км/год. - модель E2-DR.

Перший прототип робота-рятувальника, гуманоїдна модель Asimo, була представлена компанією Honda в 2015 році. Той зразок умів підніматися по драбині, - повідомляє Укрінформ.

"Нова модель, робот-гуманоїд E2-DR, була представлена на конференції IROS 2017 наприкінці вересня у Ванкувері. Довжина робота - 168 сантиметрів, а ширина найбільшої частини тулуба - лише 25 сантиметрів. E2-DR оснащений декількома камерами і торсом, що обертається: це допомагає йому досліджувати місцевість на предмет небезпек", - йдеться в повідомленні.

На відміну від попередньої моделі, E2-DR може підніматися і по звичайних сходах (навіть з вузькими сходами), переступати через перешкоди, проходити через вузькі простори, переміщатися по нерівних поверхнях, а також пересуватися на двох кінцівках зі швидкістю 4 км/год., а на чотирьох — зі швидкість 2,3 км/год. Крім того, робот може витримувати перепади температури від -10 до +40 градусів, оснащений спеціальною системою охолодження і не боїться вологи (щоправда, під зливою він пропрацює лише 20 хвилин).

Поки що у робота є один істотний недолік: невідомо, чи може він самостійно вставати після падіння. Як повідомляє компанія, прототип все ще знаходиться на доопрацюванні: Honda також планує оснастити робота спеціальною системою, яка дозволить управляти їм у справжніх небезпечних ситуаціях. Про те, коли буде представлена фінальна, модернізована версія E2-DR, компанія не повідомляє.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Падпіхня. Хай чуваки з хонди поглянуть на шалених биків та інших роботизованих тварюк з BOSTON DYNAMICS. А це тормозяка а не робот. )))
Відповісти
Останні новини
Honda створила новий прототип робота-рятувальника
06 жовтень, 2017, 06:07