Пенсії, олігархи та медична реформа: про що Добродомов говорив у Луцьку*

Пенсії, олігархи та медична реформа: про що Добродомов говорив у Луцьку*
Народний депутат України, очільник партії «Народний контроль» Дмитро Добродомов зустрівся із лучанами, аби розповісти про антикризову програму та відповісти на наболілі для містян питання.

Зустріч відбулася 6 жовтня у міському Палаці культури.

Послухати нардепа та поспілкуватися із ним прийшло близько сотні людей. Напередодні заходу Добродомов відвідав низку комунальних підприємств, аби з’ясувати ситуацію у місті. Він розповів, що вражений тим, що державне підприємство «Луцьктепло» на старті опалювального сезону опинилося в критичній ситуації.

Опісля депутат перейшов до більш глобальних питань. Зокрема, й стосовно продуктивності народних депутатів. На думку політика, Верховна Рада може працювати ефективно, проте наразі в парламенті надто мала кількість депутатів, які хочуть щось змінювати та працювати для держави. Наразі таких є лише 50-60 осіб, та, на думку Добродомова, після наступних виборів вдасться збільшити їхню кількість. Народ же має уважно придивлятися, аби збільшити кількість обранців громади, які прагнуть працювати.



«Давайте оцінювати за роботою – за голосуванням, за ініціативами», - закликав депутат.

«На повістці для є одне – змінити владу та на зрозумілих засадах та отримати більшість в парламенті, аби реалізувати свої партійні цінності», - зауважив Добродомов. Тому, вважає він, прогресивні сили мають об'єднатися та представити єдиного кандидата у Президенти, який би виграв у Петра Порошенка. Поки ж немає адекватної більшості важко вирішувати якісь стратегічні питання.



Нещодавно затверджену Радою пенсійну реформу політик порівняв з геноцидом. На думку Добродомова, у ній приховані маніпуляцій. Адже пенсії згідно планів і так мають збільшитися, та фактично ж, згідно із пенсійною реформою, люди отримуватимуть менше. Добродомов зауважив, що в цьому випадку діє дуже проста логіка – яким чином може збільшитися обсяг пенсії, якщо зменшують пенсійний фонд. Тобто виходить, що йтиметься лише про скорочення пенсіонерів та збільшення пенсійного віку.

Не краща ситуація нині із підвищенням заробітної плати. Як стверджує політик, у державі щоденно на верстатах «друкують» гроші. Відтак, інфляція сягає 14%, при закладених у бюджеті 7%, а до кінця року прогнозують її зростання до 20%. Заплановане зростання мінімальної зарплати до 3700 гривень насправді не призведе до зростання купівельної спроможності. Натомість низка людей втратить субсидії.



Надважлива проблема сучасної України – олігархи. Лідер "Народного контролю" каже, що навіть після Революції Гідності вони нікуди не поділися, ба більше - заробляють на кризовому стані держави. Мовляв, вони сплачують лише по 5% від мільйонних прибутків, в той час коли пересічні громадяни віддають по 20% із зарплати. Тож Добродомов зауважив, що одним і пунктів його програми виведення країни із кризи є націоналізація низки підприємств.

«Воюємо з Росією, а чимало бенефіціарів українських заводів – росіяни», - наголосив Добродомов. За умови малих переваг у цінах на мільйонних торгах перемагають іноземні підприємства, позбавляючи таким чином українські виробництва роботи, а бюджет – податків. Недопустимою вважає Добродомов і ситуацію, коли очільник збиткового підприємства «Укрзалізниця» матиме зарплату у мільйон доларів на рік.

Нардеп зауважив, що мав спілкування із Міністром охорони здоров’я Уляною Супрун стосовно реформи медицини. Він наголосив, що переконаний у її необхідності. Та наразі українцям пропонують медичну реформу американської моделі, до якої ще не готова українська реальність. Натомість нардепи пропонують альтернативну реформу, яка на 80% співпадає з «американською», проте пристосована до українського суспільства.

У лучан було чимало запитань до нардепа - і стосовно пенсій, і стосовно його бачення шляхів виходу з кризи та «єдиного кандидата.

А представник шахтарської спільноти Нововолинська поцікавився в депутат, чи той може підняти в парламенті питання чи не найвідомішого на Волині довгобуду – шахти №10. Добродомов зауважив, що він представляє міжфракційне об’єднання, яке відстоює інтереси шахтарів у парламенті, тож ініціює розгляд цього питання.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пенсії, олігархи та медична реформа: про що Добродомов говорив у Луцьку*
07 жовтень, 2017, 11:05