На Волині шукають наставників для дітей загиблих атовців

На Волині шукають наставників для дітей загиблих атовців
На Волині шукають волонтерів, які працюватимуть із дітьми загиблих воїнів АТО. Проект «Старший брат» ще у 2014-му році успішно стартував у Львові. Наразі 16 наставників з Волині вже працюють із дітьми загиблих атовців.

У Луцьку проект презентували у суботу, 7 жовтня. «Старший брат» співпрацюватиме із волонтерським рухом «Меценати для солдата».

Волонтер руху «Меценати для солдата» Руслан Теліпський зазначив, що на Волині вони опікуються 218-ма дітьми, батьки яких загинули на війні.

«До нас завітали зі Львова хороші волонтери із гарною звісткою для діток героїв «Небесного легіону». Волонтерський рух «Меценати для солдата» вже рік працює з цією організацією і спільно організовує проект, який ми сьогодні представимо. На Волині для 16-ти діток «Небесного легіону» надавалась допомога психологічного характеру. За допомогою наставників діти мали можливість отримати і знання, і дозвілля, і моральну підтримку. Для того, аби ми могли і надалі плідно співпрацювати, ми хочемо задіяти й інших діток. На Волині ми опікуємось понад 218-ма дітьми «Небесного легіону», -розповів Руслан Теліпський.


Волонтерка благодійної оганізації «Львівська освітня фундація» Маріанна Каспришин зазначила, що за час існування проекту 70-ом дітям з усієї України знайшли наставників.

«В нас багато наставників з Волинської області. Їх аж 16. Вони активні і дуже допомагають. Наш проект «Старший брат» стартував у 2014-му році і до сьогодні об’єднав майже 70 наставників та 70 діток героїв АТО у всій Україні. Суть його полягає у тому, що дитинку, яка постраждала від війни, потрібно відволікти від тривожного стану, забрати її з тих переживань та дати їй можливість побачити себе в своїх талантах та розвивати їх. Ця дитина має мати доступ до більшої кількості ресурсів. Працюємо ми у форматі один наставник - одна дитина протягом одного року. Це середньої тривалості проект. Ми запрошуємо постійно людей до співпраці», - зазначила Маріанна Каспришин.

Для того, аби наставники змогли працювати з дитиною виділяють мінігрант - до 5 тисяч гривень на рік. Однак, для того, аби його отримати, потрібно написати свій «план» та свої ідеї, як ти можеш бути корисним для дитини.

«Ця програма є мінігрантовою. Дуже багато є молодих людей, які б хотіли стати наставниками, але мають певні фінансові труднощі. Для того, аби з дитиною десь погуляти, чи хоч сходити на піцу, потрібні кошти. Тому цю програму ми розробили у форматі мінігрантів і приблизна середня сума гранту на рік - 5 тисяч гривень», - каже Маріанна.



«В нас є три основних напрямки. Перш за все, ми орієнтуємось на дитину, мих очемо їй допомогти та дати їй гарні враження. Другий момент - це наставник. Ми хочемо, щоб не просто взяв мінігрант і, прозвітувавши, витратив ці кошти, а розумів, що це є проект. Він має змогу написати проект і вести його гарно. Третій момент - це матері. Раніше ми тільки дотично з ними працювали. Відтепер ми хочемо запрошувати їх до наших заходів. Також ми хочемо, щоб вони ділились з нами, як «старший брат» впливає на їхнє життя. Адже ми хочемо допомогти матерям», - додає вона.

Для того, аби стати наставником, ви можете написали волонтеру Руслану Теліпському або звернутись до волонтерів «Старшого брата». Усю інформацію ви можете знайти ТУТ і ТУТ



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині шукають наставників для дітей загиблих атовців
07 жовтень, 2017, 21:27