Черги у пункті пропуску «Ягодин» зросли вдвічі: українці їдуть на європейські розпродажі

Черги у пункті пропуску «Ягодин» зросли вдвічі: українці їдуть на європейські розпродажі
Напередодні свят все більше українців їдуть у Європу: автопотік через «Ягодин» зріс у 1,5-2 рази.

У новорічно-різдвяні свята пункти пропуску через Державний кордон працюватимуть у звичайному режимі, повідомляє ВОДТРК.

Нагадаємо, нещодавно начальник відділу прикордонного контролю штабу Луцького прикордонного загону Іван Маняков заявив, що черги спричинила неритмічність роботи польських служб із пропуску автомобілів з України в Польщу.

Тим, хто наважився поїхати в Європу напередодні свят, варто набратися терпіння, кажуть прикордонники. Перетнути кордон можна буде не так швидко. Фури їдуть, бо треба виконати умови контрактів, фізичні особи – в гості або на закупи. Перед святами в Європі – розпродажі. Тому перед пунктами пропуску тимчасово накопичуються автомобілі.

Українська сторона не раз просила сусідів пришвидшити роботу. Поки що – безрезультатно. Ще одна причина – міст. Попри велику кількість смуг руху в пункті пропуску, на мості через його можливості виникає принцип горловини.

Черги іноді сягають 5 кілометрів, це 50 машин. З польського боку їх може бути 500. Останнім часом автопотік через «Ягодин» зріс у 1,5-2 рази. Охоронці кордону запевняють: роблять все можливе, аби чекати довелося менше.

«Ягодин» та інші міжнародні автопереходи працюватимуть у свята цілодобово. У звичному режимі пропускатимуть людей і місцеві переходи, які працюють у світлу пору доби, при збільшенні потоку перетнути кордон зможуть усі охочі, кажуть прикордонники.

Водночас закликають бути більш уважними батьків, які збираються перевозити за кордон дітей. Цього року вартовим українських рубежів довелося відмовити 146 разів у тому, аби випустити малечу в інші країни. Причини різні. Насамперед, немає дозволу одного з батьків або відсутні відповідні документи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Черги у пункті пропуску «Ягодин» зросли вдвічі: українці їдуть на європейські розпродажі
20 грудень, 2012, 17:17