Дитяча лікарня у Луцьку отримала нове обладнання з Німеччини

Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання отримало сучасне обладнання – базисний дитячий лапароскоп та апарат ультразвукової діагностики.

Обладнання лікарня отримала від німецьких благодійників - Фонду «Акція допомоги Чорнобилю», повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

Його директор Рита Лімротт забезпечила купівлю базисного дитячого лапароскопа, фірми Карл Шторц, вартістю 68 тисяч євро зі стійкою та УЗ апарат 2007 року випуску фірми Toshibа вартістю 26 тисяч євро.

Діагностичний апарат УЗД необхідний для проведення обстежень дітей Волинської області, які перебувають на стаціонарному лікуванні в обласній дитячій клінічній лікарні та звертаються за консультативною допомогою.

Лікарня до сьогодні не мала сучасного дитячого лапараскопа, а останній вкрай необхідний для проведення малоінвазивних хірургічних втручань дітям.

Партнерами німецьких меценатів на Волині виступає благодійний фонд «Лелеки Волині». Саме його директор Світлана Михайловська передала лікарні це обладнання. «Завдяки зусиллям Рити Лімротт волинські діти безкоштовно їздять в Німеччину на оздоровлення. Її Фонд «Акція допомоги Чорнобилю» надає гуманітарну допомогу сім’ям, які цього потребують та дітям-сиротам. Як результат нашої тісної співпраці - обласна дитяча лікарня отримала медичне обладнання», - повідомила Світлана Михайловська.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, який взяв участь у передачі медобладнання, попросив передати Риті Лімротт слова подяки за тривалу співпрацю. «Дитяча обласна лікарня – це 50 тисяч обстежень дітей впродовж року, 12 тисяч дітей, що лікуються та 3,5 тисяч операцій. Це – провідна лікувальна установа області. Ми собі поставили завдання, в першу чергу, забезпечити обладнанням обласні лікувальні установи. Ми, звичайно, купуємо медобладнання за бюджетні кошти, але не менше потребуємо партнерської співпраці», - сказав він.

Начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк підкреслив, що таке обладнання – значний крок вперед у ранньому виявленні патології в малоінвазивному лікуванні. «Ми виходимо на інший рівень діагностики та лікування. В наступному році ми продовжимо роботи з утеплення приміщення обласної дитячої лікарні та технологічно обладнаємо приймальне відділення», - сказав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановні!
1) Обласна дитяча і це треба вказувати!
2) Обладнання не нове, но у гарному стані!
3) На сайті ОДА не зазначено що воно нове, а сучасне!
Вчи, вчи вас, а так і не навчитеся фільтроваті інформацію!
Відповісти
Останні новини
Дитяча лікарня у Луцьку отримала нове обладнання з Німеччини
21 грудень, 2012, 11:10