У дитсадку на Волині мерзнуть діти

У дитсадку на Волині мерзнуть діти
Дошкільний заклад “Калинонька” в Іваничах відвідують 242 діток, сюди приводять дошкільнят з усього селища. У приміщенні площею 1907 квадратних метрів за допомогою обігрівачів належний температурний режим намагаються забезпечити працівники та завідувач закладу.

Опалювальний сезон в райцентрі ще не почався, - пише БУГ.

Після різкого похолодання у приміщенні не нагрієшся, навіть коли за вікном температура стрибне угору. Зігріватися на уроках фізкультури – не вихід, вважають батьки. Адже їхні діти заслуговують бути в теплі.

“Дійсно, на сьогоднішній день у нас не включене опалення, — говорить завідувач садочка Лідія Смаль. – Тому ми попереджаємо всіх, у кого є така можливість, аби притримали діток вдома”.

Вона повідомила, що за списком у садочку є 242 вихованці та ще дві групи короткотривалого перебування. Проте в останні дні у закладі було лише 170-150 діток, цілком зрозуміло з яких причин.

За новими санітарними нормами для дитячих дошкільних закладів температура має становити не нижче +18 та +21 градус. У деяких кімнатах “Калиноньки” температура падає до +14 градусів. Працівники ДНЗ розводять руками: звернулися з цією проблемою в селищну раду, секретар написав у районну адміністрацію про стан справ, далі все залежить від влади.



Тут у кожній кімнаті – по калориферу (які придбала для дошкільного закладу селищна рада), натомість коридори, санвузли узагалі не обігріваються. Лідія Смаль у свій кабінет принесла обігрівач з дому. Рятують діток і тепловентилятори, в народі знані як “дуйчики”.

Влада вирішила, що варто дотримуватися вимог: опалення в садочку підключать тільки тоді, коли протягом трьох днів середньодобова температура буде нижче 8 градусів.

У Іваничівській РДА повідомили, що до голови райдержадміністрації надійшов лист від 09.10.2017 р № 483/2.19-2.17, що у зв’язку з низькою температурою повітря в КЗ ДНЗ ясла-садок «Калинонька» за численними зверненнями батьків Іаничівська селищна рада просить прийняти відповідне розпорядження та розпочати опалювальний сезон з 10.10.2017 р.

Відтак, головою райдержадміністрації видане розпорядження від 10 жовтня 2017 року «Про початок опалювального сезону 2017-2018 років », яке було надіслано на всі організації, установи, сільські ради району, а також на теплопостачальні організації.

В розпорядженні зазначено, що у разі суттєвого підвищення середньодобової температури (вище +8ºС), а також з метою економії бюджетних коштів, головним розпорядникам коштів бюджетних установ самостійно приймати рішення про припинення та відновлення теплопостачання у підпорядкованих установах, попередньо повідомивши райдержадміністрацію, та суворо дотримуватись температурних графіків роботи котелень.

Скориставшись наданим правом і розпочали опалювати дошкільні заклади в селі Колона, Милятин та Мишів.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Луцьку також в садочку №16 в групах по 14 градусів....хоч розповідають що опалення підключили....стано на на кінець дня 12 жовтня опалення небуло
Відповісти
В цей час Кревська - голова РДА в Луцьку, а Бадзюнь - голова райради, дерибанить на сесії гроші
Відповісти
У Нововолинську така ж проблема, діти мерзнуть і хворіють, а депутатам на це начхати, у них в будинках тепло
Відповісти
Останні новини
США виходять із ЮНЕСКО
12 жовтень, 2017, 17:04
У дитсадку на Волині мерзнуть діти
12 жовтень, 2017, 16:52