У Луцьку перевіряли чи курять у закладах харчування. ФОТО. ВІДЕО

У Луцьку перевіряли чи курять у закладах харчування. ФОТО. ВІДЕО
Громадські активісти Луцька вирішили перевірити, чи дотримуються законодавчої заборони курити у закладах громадського харчування міста.

Ініціаторами заходу виступили громадські організації «Асоціація Молодих Реформаторів», «Національний Альянс», «Молодіжна платформа».

Перевірку влаштували у понеділок, 17 грудня.

Згідно цього закону забороняється куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів, зокрема, і в закладах харчування.

Фактично, відвідувачам закладів харчування можна курити від 16 грудня лише за межами приміщень кафе, барів, ресторанів, нічних клубів та дискотек.

Громадську ревізію активісти організували на центральних вулицях Луцька: проспектах Волі, Соборності, Відродження, Перемога, Грушевського, вулицях Винниченка, Лесі Українки та у районі «старого міста». Десять чоловік промоніторило 54 заклади харчування незалежно від їх популярності у місті та форми власності.

№ Назва закладу
1 Ресторан «Бравий Швейк»
2 Бар «Гриль»
3 Прем’єр-кафе «Гільдія»
4 Паб «Третій кухоль»
5 Кафе-бар «Владислав»
6 Кафе «Кава-клуб»
7 Бар «У Миколи»
8 Ресторація швидкої кухні «Брама» (Київський м-н)
9 Кафе «Оріон»
10 Кафе «Слов’янка»
11 Шоу-бар «Зефір»
12 Кафе «Фарт» (вул. Гулака-Артемовського, 19)
13 Піцерія «Бенісімо»
14 Кафе «Скіф»
15 Магазин пива «Хмільна бочка»
16 Піцерія «Сан-ремо» (пр. Волі, 1)
17 Кафе «Аліса»
18 Кафе «Шаурмама»
19 Бар «Квартал»
20 Піцерія «Сан-Ремо» (пр. Волі, 30)
21 Бар «Наутілус»
22 Бар «Оболонь»
23 Кафе «Буфет»
24 Кафе «Ейнштейн»
25 Бар «Доппінг»
26 Кафе «Латте»
27 Кафе «Аверс»
28 Паб «Горище»
29 Кафе «Зустріч»
30 Кафе «Мальвіна»
31 Кафе «Теревені»
32 Паб «Майдан»
33 Кафе «Чорна королева» (вул.. С. Бандери)
34 Піцерія «Тарантелла»
35 Бар «Шервуд»
36 Кафе «Бурштин»
37 Бар «Земан»
38 Бар «Пивна хата»
39 Кафе «Gambrinus»
40 Піцерія «Соло-піца»
41 Ресторан «Курінь»
42 Кафе «Корчма»
43 Кафе-бар «Вікторія» (ул. Привокзальна,15)
44 Бар «Волинь» (вул. Гулака-45Артемовського, 19)
45 Більярд ПАБ
46 Кафе «Тотем»
47 Кав'ярняу готелі «Профспілковий»
48 Піцерія «У Тата»
49 Піцерія «SOLO»
50 Ресторан «Золотий Дракон»
51 Бар «Червоне Сонце»
52 Бар «Фламінго»
53 Бар «Гостинний Двір»
54 Бар «Обрій»



На подив самих громадських активістів у жодному закладі харчування не було зафіксовано порушень. Дивувало й те, що коли вони заходили у заклади як відвідувачі і запитували офіціантів, чи можна в них курити, майже всі знали, що не можна через прийнятий закон.

Варто зафіксувати, що майже у всіх закладах була присутня інформація про заборону куріння: наклеєні значки на дверях, стінах тощо. Проте, меншість повідомила своїх відвідувачів не просто про заборону, а й про прийнятий закон. І ще менше закладів постаралися донести таку інформацію кожному відвідувачу.

Лише у кількох закладах харчування на кожному столику була інформація про прийнятий закон та заборону куріння. Тому представники громадських організацій закликають власників закладів більше подбати про інформування своїх відвідувачів. Це навіть зменшить ймовірність конфліктів із затятими курцями, які не розумітимуть чи не знатимуть, чому ж куріння у таких закладах заборонене.

До слова, усім відвідуваним закладам були роздані інформаційні листівки про Закон № 4844 та наклейки зі значком – «Заборонено курити».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: куріння
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В жодному з цих громадських нужників не знають, що можна курити, а не "палити".
Відповісти
Ще б той горезвісний бар "Владеслав" перевірили на якість сумнівних спиртних напоїв виготовлених та розлитих невідомо де!!!! Заодно і право на господарювання того приміщення закладу,яке є громадсько-комунальною власністі міста ретельно перевірили!!!Не говорячи вже про антисанітарійний стан цього генделика,який на рівому місті покриваючи свої шалені прибутки не поспішає ділитися ними з налоговою інспекцією!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Для начала, в больше части "перевірених закладів" не курили и до принятия закона. Эти, так называемые "громадські активісти", могли сэкономить кучу времени, если бы пошли только в заведения где курили. Очень жаль, что теперь в "Каве-клуб" нельзя будет выкурить сигаретку с чашечкой кофе. Очень люблю это заведение, там есть свой шарм. До лета ждать долго, будем пить кофе на улице. :))))))
Відповісти
Я теж люблю "Кава-клуб"! І слава Богу, що там тепер не будуть палити. Не переношу запах сигарет (колись курив і кинув), а в залі для некурців тільки 4 столика, хоча в іншому залі їх приблизно до 10. Це називалось 50 відсотків приміщення для курців і некурців. А вже як сядеш в залі "для курців", то верхній одяг потім ночує на балконі, настільки просмердишся тим димом.
Відповісти
Что-то Вы плохо считали уважаемый, я о столиках в "курящей", вернее когда-то "курящей", зоне. Их там 5 или 6, точно тоже не скажу. Можете зайти на Одноклассники, у них там есть страничка, и спросить.
Відповісти
"5 или 6" - це Ви перебільшили. Під вікнами 4 точно є, під стінами 5 і один точно під "колоною" )))
Відповісти
Дорогий авторе, переситайте перший абзац статті та внесіть ясність"Громадські активісти Луцька вирішили перевірити заклади харчування міста на дотримання закону щодо заборони торгівлі ..." (Торгівлі чим?)
Відповісти
А де знаходться кава-клуб? Хочу, щоб мене туди запросили.
Відповісти
Приглашаю на Кривой Вал 24а
Відповісти
А чи є там окрема кабінка для двох?..
Відповісти
Нет, тогда поехали в Пик-Ник или сразу в сауну.
Відповісти
Закон супер, я уже сэкономил гривнов 500 выходя на улицу покурить...
Відповісти
ще б в кава клуб додумались каву нормальну готуват, а не ту гидоту Караро(((одна назва.....
Відповісти
так званому кавоману - данезі в розі, блейзер в домі кави, а в кава клуді кавоману кави з ліхтариком не знайти, в повному розумінні кави,
але я сам не палю, так що заїбісь закан)))
Відповісти
Активісти набухались чи ні? - Стільки генделиків обійшли...
Відповісти
Мене дратує те, що мало того, що людей, які палять обмежити в їх правах. Адже можна було зробити кілька кав'ярень і барів для курців (відсоків 5-10%). Нам ще постійно наголошують на тому, що ми аморальні, хворі, наркомани, яким треба на кожному столику написати, що тут не палять, адже ми настільки прокурили власні мізки, що раз прочитавши на вході можемо не зрозуміти.
Відповісти
Активісти не "набухались", хоча немало генделиків обійшли, Навіть дивно було, що в кількох сумнівних закладах(я називаю такі "ригалівками для місцевої інтелігенції") по вулиці Соборності не курили, а те що не обійшли більше, так нас же не багато і так намерзлись...
Відповісти
Ще б закон про заборону спиртного в барах приняли!!! Це просто жах,як спивається молодь!!!Такої кількості цих паразитних закладів не має в жодному місті!!!Потрібно підняти це питання у міськраді,заручившись підтримкою громадських організацій!!! А ті "АХтивісти" краще б чимсь корисним зайнялися,а не по генделикам шлялись!!!!!!!!
Відповісти
Цей порожняковий кіпіш-"БРИГАДИ СТУКАЧІВ"позбавлений логічного змісту!Хай ще закріплять за кожним закладом "наглядачів"для
цілодобового чергування,коли їм нічого більше робити!Це ж очевидно-є закон і відповідні штрафи за його порушення,чим і мають займатися відповідні державні органи у разі його не виконання,маючи на це повноваження!Не дамаю,що найдеться в місті такий генделик,який готовий викласти шалену суму штрафу за його порушення,отже власники барів самі зацікавленні ретельно стежити за його дотримання!І до чого тут цей випіндрьож - АХТИВІСТІВ???
Відповісти
А все почалось із піцерії Челентано. Спершу був нормальний заклад. І випити пива, і поїсти і цигарку запалити можно було. Тепер це "притон" молодих сімей з дітьми, де батьки не вміють готувати. Тепер в Луцьку навіть немає де відсвяткувати???
Відповісти
Останні новини
У Луцьку перевіряли чи курять у закладах харчування. ФОТО. ВІДЕО
21 грудень, 2012, 14:10