Відома луцька телеведуча пересіла в інвалідний візок

Відома луцька телеведуча пересіла в інвалідний візок
Команда програми "Протилежний погляд Live" провела соціальний експеримент, аби з'ясувати, чи пристосований Луцьк до потреб особливих людей.

Ведуча ток-шоу Галина Падалко та гостя програми Тетяна Панасюк проїхалися вулицею Лесі Українки, на якій сконцентрована велика кількість інфраструктурних об'єктів (банки, аптеки, крамниці та ін.), та протестували їх на доступність для людей з інвалідністю, - пише Конкурент.

Першою ж проблемою, з якою стикнулась Тетяна, пересуваючись на візку, – це не пристосовані до заїзду на тротуар бордюри: аби заїхати на підвищення, доводиться шукати найнижче місце (при цьому рухатись доводиться проїжджою частиною, що досить небезпечно).

Виявилось, що більшість об'єктів на центральній вулиці міста зовсім не адаптовані для людей з особливими потребами, зокрема немає пандусів (хоч можливість їх облаштувати є), відсутні заїзди на тротуари.

До слова, до категорії людей, які потерпають через відсутність цих елементів, належать і мами із дитячими візочками, люди похилого віку, а також травмовані люди.

Наприкінці сюжету Галина Падалко сіла в інвалідний візок, аби відчути, які труднощі доводиться щодня долати людям з особливими потребами. А їх, окрім пересування містом, є ще дуже багато.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Відома луцька телеведуча пересіла в інвалідний візок
15 жовтень, 2017, 16:28