Реконструкція бою та щемливі пісні: фестиваль «Криївка Перця» у фото

Реконструкція бою та щемливі пісні: фестиваль «Криївка Перця» у фото
На Волині відбувся другий патріотичний фестиваль «Криївка Перця».

Цього разу, 15 жовтня, гостей приймало село Холоневичі, що в Ківерцівському районі. Захід організував колектив Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», - інформує прес-служба НПП.

Фестиваль присвячений 75-річчю створення Української повстанської армії та пам’яті місцевих воїнів-героїв.

Мета фестивалю: національно-патріотичне виховання молоді, вшанування жертв кривавих воєн ХХ та ХХІ ст., які відбувалися і, на жаль, відбуваються і нині на території України; відзначення живих героїв та свідків цих подій.

Тому захід відбувся на території багатостраждального села, поруч з однією із найстаріших будівель. Фестиваль розпочався із військово-історичної реконструкції бою підрозділу УПА проти німецько-нацистського формування, який відтворила патріотична група «Азимут».

Реконструкція була дуже реалістичною, тому перенесла глядачів у суворі події Другої світової війни. Бій закінчився перемогою упівців.

Музичну частину розпочав уродженець села Холоневичі, тепер – народний артист України Василь Чепелюк. Він виконував патріотичні композиції, а між ними розповідав правдиві історії краю, закликав до миру і злагоди між народами.

Наступними виконавцями були – дует «Душа Волині»: Алла Опейда та В’ячеслав Судима, які виконали десяток пісень, представили нову композицію та до сліз розчулили піснею «Нас весна не там зустріла…» про важку долю закоханої пари, які воювали в УПА.

Привітальні слова говорили відомі люди краю. Працівник НПП «Цуманська пуща» – Павло Савчук розповів про користь національного парку для місцевих жителів і звітував про його роботу із часу заснування.

Також співали місцеві колективи із сіл Прилуцьке, Дачне, Домашів, Журавичі, Холоневичі, з м. Ківерці. Також гостем свята став молодий бард-патріот Артем Рудий із м. Чернівці.

Усіх відвідувачів смачним гарячим кулішем пригощали друзі-спонсори та організатори заходу.

Дійство продовжилося біля будинку культури, де для молоді була організована ватра, а в приміщенні лунала українська дискотечна музика від проекту «Патріотека».



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Реконструкція бою та щемливі пісні: фестиваль «Криївка Перця» у фото
16 жовтень, 2017, 13:55