На Волині хочуть створити Агенцію регіонального розвитку

На Волині хочуть створити Агенцію регіонального розвитку
Консультант з економічного розвитку Асоціації міст України у Волинському РВ АМУ Анатолій Банера пропонує створити на Волині Агенцію регіонального розвитку.

Про це стало відомо під час круглого столу на тему «Координація співпраці громадських організацій з новоствореними об’єднаними територіальними громадами Волині».

Консультантів АМУ на захід запросили організатори - «Волинський Центр місцевого розвитку самоврядування».

За словами Банера, для розуміння реформи децентралізації людям потрібні швидкі результати і скоординовані дії, а організації, як державні так і неурядові, які займаються децентралізаційними процесами, повинні особливу увагу приділити стратегічному плануванню.

Банера додав, що, на жаль, на Волині немає Агенції регіонального розвитку.

– Ця інституція мала б координувати дії щодо розробки стратегії розвитку всього регіону та окремих адміністративно-територіальних одиниць і впровадження її через розроблені проекти, – наголосив консультант АМУ. – На сьогодні в області є декілька таких організацій, які займаються розробкою проектів стратегій: ОДА, Центр розвитку місцевого самоврядування, Волинське регіональне відділення Асоціації міст України, громадські організації кожен робить щось своє, а чіткої координації дій немає. Тож не дивно, що часто-густо торуємо одні й ті самі стежки.

Анатолій Банера вважає, що створення Агенції регіонального розвитку на Волині було б корисне не лише для ОТГ, а для всього місцевого самоврядування і в містах, і селах.

– На жаль, не всі місцеві голови чітко уявляють, як далі має розвиватися і жити громада. Після вирішення першочергових проблем: заміни вікон і дверей на енергоощадні, прокладання доріг і встановлення вуличного освітлення, їм варто задумуватися над розвитком підприємництва на території ОТГ, інноваційним поступом у гуманітарній, культурно-освітній сферах, – зауважує консультант з економічного розвитку АМУ. – Тут мусимо їм допомогти, поділившись своїми знаннями і досвідом, адже для розуміння переваг реформи децентралізації людям потрібні швидкі результати в усіх сферах життя. Тож треба знайти нові системі шляхи розвитку для місцевого самоврядування, бо втілення окремих проектів на території громад, а не системна робота – це латання дірок.

Ініціативу консультанта з економічного розвитку АМУ Анатолія Банери щодо створення на Волині Агенції регіонального розвитку підтримали всі присутні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як же Агенція регіонального розвитку, положення якої затверджено розпорядженням голови облдержадміністрації в 2016 році?
http://voladm.gov.ua/na-volini-stvoreno-agenciyu-regionalnogo-rozvitku/
Відповісти
Останні новини
На Волині хочуть створити Агенцію регіонального розвитку
17 жовтень, 2017, 04:06