На Мальті підірвали авто з автором розслідувань Panama Papers

На Мальті підірвали авто з автором розслідувань Panama Papers
У понеділок, 16 жовтня, на Мальті невідомі підірвали авто журналістки Дафни Каруани Галіції, яка була співавтором розслідувань корупції в рамках проекту Panama Papers.

Внаслідок вибуху 53-річна журналістка загинула, - повідомляють Новое Время та Reuters з посиланням на поліцію Мальти.

Як зазначає видання, Галіція була одним із найвідоміших розслідувачів корупційних справ. У своєму блозі вона публікувала викривальні матеріали щодо посадовців та політиків Мальти.

У поліції заявили, що вона загинула під час руху біля поселення Біднія на півночі Мальти.

Прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат, який також був один із фігурантів корупційних розслідувань, засудив її вбивство, назвавши його "варварським нападом на свободу преси".

Як зазначає BBC, мальтійське телебачення повідомило, що Галіція подала скаргу до поліції 2 тижні тому та повідомила, що їй погрожували.

Нагадаємо, міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) навесні 2016 року опублікував масштабне розслідування про офшорні компанії, які використовуються впливовими людьми для ухилення від сплати податків. Оприлюднені документи були отримані в результаті витоку інформації про офшорні компанії з архівів Mossack Fonseca.

Серед фігурантів офшорного скандалу є прізвища 12 чинних і колишніх світових лідерів, понад 120 бізнесменів і 29 найбагатших людей зі списку Forbes. Одні з найбільш відомих прізвищ: президент України Петро Порошенко, президент Росії Володимир Путін, відомий футболіст Ліонель Мессі, колишній український прем'єр Павло Лазаренко, власник видання Kyiv post Мохаммад Захур, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков і багато інших.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Мальті підірвали авто з автором розслідувань Panama Papers
16 жовтень, 2017, 23:32