Туристам з України ускладнять процедуру отримання польських віз, - ЗМІ

Туристам з України ускладнять процедуру отримання польських віз, - ЗМІ
Українських туристів в Польщі з наступного року може поменшати: змінюються умови подачі документів на туристичну візу.

Ці умови, на думку багатьох польських підприємців, можуть відлякати гостей зі Сходу, повідомляють Подробиці.

Для того щоб клієнт отримав туристичну візу, достатньо було, щоб власник котеджу надіслав через спеціальну електронну систему підтвердження резервації до консульства. З січня 2013 доступ до цієї системи, так званого е-ваучера, матимуть лише окремі пансіонати, готелі та туристичні фірми.

«Такі ускладнення викличуть ріст цін, а відомо, що наші гості зазвичай люди не дуже заможні. Якщо ми не зможемо відправляти підтвердження на нинішніх умовах і лише через туроператорів, то ми просто станемо неконкурентоспроможними», - переконана господиня садиби із Польщі Малгожата Войнар.

У Туристичній палаті Польщі пояснюють - доступ до е-ваучера матимуть лише перевірені туроператори й готелі. Вони повинні мати всі необхідні дозволи та сертифікати.

Віце-президент Туристичної Палати Польщі Даріуш Войтал розповів: «Є фірми, які працюють у реальному туризмі, а є чимало таких, що обмежуються лише візовим посередництвом. Саме ці, останні, нам перешкоджають. Для цього й створено таку систему».

У туристичній палаті кажуть - отримати візу можна буде і без доступу до електронної системи. Власник котеджу або садиби може надіслати підтвердження, наприклад, листом. Але тоді оформлювати візу прийдеться значно довше - зізнаються чиновники.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Польща, візи
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Туристам з України ускладнять процедуру отримання польських віз, - ЗМІ
22 грудень, 2012, 08:30