Тернопільський опозиціонер «образив» владу плакатами з Леніним і Сталіним. ФОТО

Тернопільський опозиціонер «образив» владу плакатами з Леніним і Сталіним. ФОТО
У Тернопільській області заступник голови ОДА Юрій Желіховський та кандидат в нардепи Володимир Клименко подали судові позови на десятки тисяч гривень проти опозиціонера Василя Фіялко.

Позивачі стверджують, що розміщення фото без їх згоди у «компанії» Леніна-Сталіна і словесний супровід принижують їх честь, гідність та ділову репутацію, пише Дзеркало Тижня.

В період передвиборної агітації кандидат у народні депутати у 164-му виборчому окрузі (Тернопільська область) Василь Фіялко розміщував в районних газетах і на наметі в центрі Тернополя фото голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна, його заступника Юрія Желіховський та банкіра — кандидата в народні депутати Володимира Клименка (всі вони колись працювали на керівних комсомольських посадах) - поруч з портретами Леніна і Сталіна.

Під фотографіями було прикріплено виразне попередження «Біда в наш будинок йде».

Желіховський та Клименко вирішили, що розміщення фото без їх згоди у «компанії» Леніна-Сталіна і словесний супровід принижують їх честь, гідність та ділову репутацію, і звернулися в різні суди з позовом про стягнення з редакцій газет і Фіялко компенсації за нібито завдану їм моральну збиток. У кожному позові (а їх більше 10-ти) вони оцінили свої моральні переживання, погіршення стану здоров'я внаслідок того, що були змушені захищати репутацію перед друзями та колегами по роботі, витрачаючи на це чимало часу, в 10 тис. грн. Судові розгляди не припинилися і з закінченням виборів.

На один і той же предмет суперечки судді різних судів виносили рішення заочно, без присутності представника відповідача, і майже всі вони задовольняли позов.

Зокрема, суддя Кременецького райсуду Білосевіч за позовом Желіховський перевів всю тяжкість компенсації за моральну шкоду в розмірі 10 тис. грн тільки на відповідача Фіялко, хоча позивач вимагав стягнути її солідарно — з районного інформаційного центру «Діалог», що опублікував портрети в газеті, і автора .

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Сливка, навіть не з'ясувавши, з ініціативи Чи саме відповідача з'явилися «шкідливі зображення і напис» на наметі (адже намет належить народному депутату Оресту Муцу), постановив стягнути з Фіялко «розумну, зважену і справедливу» компенсацію за моральну шкоду в розмірі 2 тис. грн.

Інший суддя Тернопільського міськрайонного суду Тиха присудила сплатити екс-кандидату в народні депутати за публікацію в газеті «Голос Лановеччини» 1 тис. грн. І тільки суддя того ж суду Ромазан відмовив у задоволенні аналогічного позову з приводу публікації в Збаразької районної газеті «Народне слово». На даний момент відповідач домагається перегляду заочних рішень судів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хто оцінить компенсацію нам народу за моральні переживання, погіршення життя та стану здоров'я внаслідок того провладного"ПОКРАЩЕННЯ"!!!???
Відповісти
Саме фото звірів у людському образі, є образою людської честі, поваги і гідності.
Пропаганда насилля, аморального способу життя стала продукуватись державою. І захист від цього бруду тільки один. ЦЕ МІТЛА!!!
Відповісти
Останні новини
Тернопільський опозиціонер «образив» владу плакатами з Леніним і Сталіним. ФОТО
23 грудень, 2012, 12:40