Як луцькі патрульні навчали дітей безпеки. ФОТО

Як луцькі патрульні навчали дітей безпеки. ФОТО
У Луцьку працівники патрульної поліції провели для дітей Луцької гімназії №4 «Урок безпеки», під час якого розповіли про правила поводження на дорозі. Також поліцейські разом із дітьми виготовили флікери-світловідбивачі, які потрібно носити на одязі або рюкзаку.

«Урок безпеки» відбувся у четвер, 19 жовтня, у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва. Прес-секретар патрульної поліції Луцька Ольга Бузулук розповіла, що світловідбивачі дуже необхідні для дітей. Адже протягом 9 місяців 2017 року в ДТП постраждали 33 дитини.

«Фактично, частина таких ДТП - коли дітей збивали на пішохідних переходах. Інша - коли діти перебігали дорогу у невстановленому місці»,- каже жінка.

Саме тому дуже необхідно захистити дітей та проінформувати. Восени на вулиці швидко темніє, а діти ввечері повертаються додому. Для того, аби їх було видно на дорозі - необхідні флікери.

«Сьогодні тут присутні до 30-ти дітей 4-ої гімназії. Така ініціатива робиться вперше. Ми співпрацюємо із командою ТОВ «Дмитрук». Вони допомагають нам закупити матеріал для виготовлення флікерів, що є недешевим. Сьогодні перше, пробне, заняття, яке ми проводимо для дітей. Воно складалось із теоретичної частини і практичної. Флікери у нас не користуються популярністю ні у велосипедистів, ні в пішоходів. Так само, не часто їх носять і діти. Можливо, їх не навчили батьки. Тому ми вирішили допомогти їм зробити такі світловідбивачі своїми руками. Адже їм цікавий сам процес виготовлення. І якщо вони самі зроблять флікери, то в подальшому їх точно носитимуть», - каже прес-секретар.

«Доведено, коли людина має на собі світловідбиваючий предмет, то вона більш захищена. В темну пору доби водій її бачить за декілька сотень метрів. Таким чином можна уникнути наїзду на дитину. Тим більше, що зараз осінь, і швидше темніє на вулиці. Діти повертаються ввечері зі школи, і вони мають бути захищені», - додає вона.

Вчителі кажуть, що для дітей такий урок є корисним. У школі постійно відбуваються заняття, де вчать правила дорожнього руху. Проте дітям дуже цікаво взяти участь і у майстер-класах та виготовити щось власноруч.

«Ініціатива ця корисна, тому що вона наближає дітей до реальності, щоб вчити жити в цьому світі. Дітям треба вміти виживати та пристосовуватись, вивчати правила дорожнього руху та використовувати їх в житті. Цей захід цікавий ще й тим, що не тільки була бесіда з дітьми, але й майстер-клас. Діти будуть тепер знати, як використовувати флікери та для чого вони необхідні», - розповіла вчителька початкових класів Анжела Зимовіна.

Школярі розповідають, що про світловідбивачі чули, однак поки ними не користувались. Кажуть, що власні флікери тепер постійно носитимуть з собою. Хтось зробив у формі зірочки чи дзвіночка, а хтось - сердечко. Діти кажуть, що пришиють виріб на рюкзак, або до одягу.

Також запевняють, що розповідатимуть про світловідбивачі своїм друзям. Адже це дуже важливо.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як луцькі патрульні навчали дітей безпеки. ФОТО
20 жовтень, 2017, 11:08