Як у Луцьку прикордонники святкували 25-річчя. ФОТО

Як у Луцьку прикордонники святкували 25-річчя. ФОТО
У Луцьку урочисто відзначили 25-ту річницю з дня створення Луцького прикордонного загону.

Заходи відбулися 20 жовтня у Волинському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка.

Луцький прикордонний загін створили 20 жовтня 1992 року і під його охорону прийняли 891,7 км державного кордону.

На українсько-білоруській ділянці кордону із нуля довелося створювати нові підрозділи - конрольно-пропускні пункти "Овруч", "Дубровиця", "Любешів", "Ратно", до складу яких входило 23 застави та відділ прикордонного контролю" Рівне-аеропорт".

Відтак, за час роботи загону персонал затримав майже 14,1 тис порушників державного кордону, вилучили контрабанди на 272 млн грн та понад 1,2 тис одиниць зброї.

До слова, доводилося прикордонникам затримувати й оригінальні "вантажі". Наприклад, у 2012 році на пункті пропуску "Ягодин-авто" прикордонники припинили спробу ввезення старовинної картини, вартість якої оцінили у 16 млн гривен. Картину контрабандист замаскував під дно ящика, у якому стояли консервації.

Нині Луцький прикордонний загін силами 13 відділів охороняє 545,5 км державного кордону у межах Волинської та Рівненської областей.

На урочистості завітало чимало гостей - прикордонників, владців, представники духовенства та інші. Зі святом привітав голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, який пригадав час становлення служби та Луцького прикордонного загону.

"Кордон України, який не був визначений, але прикордонники стали до роботи. І потрібно було захищати нашу країну в межах її кордонів", - сказав посадовець. Прикордонники віддано виконували свій обов'язок, тож він подякував їм за службу.

Опісля низку прикордонникиків нагородили відзнаками від ОДА, а також нагородами зі служби. Згодом Луцькому прикордонному загону представники духовенства вперше в історії вручили військову хоругву.

"Нехай цезнамено оберігає вас подалі у вашій нелегкій, але дуже почесній службі", - зауважили духівники. Далі прикордонників вітала волонтерка та литовська художниця Беата Куркуль, яка подарувала загону картину та зауважила, що залишить у Луцьку цілу виставку тематичних картин.

Також голова наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктор Чорнуха теж вітав прикордонників зі святом та вручив їм сертифікат на 500 квадратних метрів житла у будовах компанії.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як у Луцьку прикордонники святкували 25-річчя. ФОТО
20 жовтень, 2017, 13:17