Смерть школярки за борги: розповіли деталі трагедії

Смерть школярки за борги: розповіли деталі трагедії
Смерть 17-річної школярки Олени Жураховської в Малині Житомирської області наступила через завдані її друзями травми, несумісні з життям, через нібито борг у розмірі 500 грн.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Житомирської області, – пише Обозреватель.

Так, правоохоронці встановили, що ввечері 17 жовтня в будинок, де проживає дівчина з матір'ю, зайшли троє людей: двоє жінок і чоловік. Їхня розмова з потерпілою перейшла у з'ясування відносин і нанесення неповнолітній ударів.

Після цього дівчина вибігла з дому, рятуючись від побоїв. Трохи пізніше дівчина зустрілася з кривдниками і навіть нібито помирилася з ними, розпиваючи алкогольні напої. Однак конфлікт після прийняття алкоголю тільки посилився і дівчину знову почали бити, вимагаючи повернути борг. Коли потерпіла втратила свідомість, її залишили лежати просто на вулиці.

За словами поліції, дівчину знайшли на вулиці без свідомості вранці 18 жовтня, після чого вона була доставлена в реанімаційне відділення місцевої лікарні.

На момент госпіталізації у дівчини була діагностована закрита черепно-мозкова травма, набряк головного мозку та загальне переохолодження тіла. Лікарі провели хірургічне втручання, проте врятувати життя 17-річної дівчини не вдалося.

Через кілька днів, 24 жовтня, вона померла.

Спочатку правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) КК. Після смерті дівчини кваліфікацію статті змінили на ч.2 ст.121 КК – умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Всі учасники події встановлені, ними є місцеві жителі у віці від 21 до 24 років.

Так, однією з жінок, які побили Жураховську, виявилася її 21-річна сусідка, дружина бійця АТО і молода мати Любов Оліфіренко. Іншою підозрюваною у вбивстві є подружка Любові, Тетяна Величанська.

Місцеві жителі Малина кажуть, що призвідниці жорстокого побиття досить відомі в негативному плані особистості, адже приводи з'ясовувати стосунки знаходили вже неодноразово. Також із недовірою люди ставляться до матері і вітчима постраждалої, натякаючи на їхню пристрасть до алкоголю.

У місцевій поліції уточнили, що офіційно всі підозрювані ніде не працювали.

«У двох підозрюваних є малолітні діти. Зараз встановлюємо причини того, що сталося. Чи справді приводом став борг у 500 грн – невідомо», – сказали в прес-службі обласної поліції. Крім цього місцеві жителі розповідають, що зараз кривдниці прикриваються тим, що у них діти.

Але ще більше запитань у городян до сім'ї Олени, яка не стала на захист своєї дитини.

«Олену забрали у них на очах. Після цього вона не прийшла додому. Батьки тепер пояснюють, що боялися. Але насправді їм наплювати на дитину. Адже навіть зараз вони не в лікарні з нею, а вдома. Ця сім'я така, що за 200 грн заберуть заяву з поліції. Їм аби випити. Дуже шкода дівчинку», – розповідали місцеві жителі.

У міськраді також підтвердили ці слова, зазначивши, що мама Олени – молода жінка, але вона випиває і веде ненормальний спосіб життя. Пізніше стало відомо, що одній із підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Загалом всім підозрюваним загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 10 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.