Додати запис

Про людину, яка «створила» все!

Дивно влаштоване сучасне життя. Скажімо, є невелика кількість людей, здатних на вчинки. Вони важко працюють, щоб досягти успіху та принести користь суспільству. А от є категорія зовсім не здатних на життєвий подвиг. Такі люди майстерно можуть присвоїти собі чужі здобутки й безсоромно заявляти: все хороше, що відбувається у світі – справа лише їхніх рук! І навіть Земля довколо осі обертається винятково завдяки їм.

І мимоволі віриш цим байкам. Бо немає ані часу, ані бажання встановлювати істину. Бо здебільшого людям байдуже, хто винайшов лампочку – Едісон, Ладигін чи Володимир Ілліч. Головне, щоб вона світила та рятувала людей від темряви. Допитливі розуми нехай з’ясовують істину, а для решти джерелом інформації стане пропаганда. Завдяки їй 1/6 суходолу навіть не здогадувалась про існування Томаса Едісона аж ген до першої половини ХХ століття. Зате всі щоденно вмикали «лампочки Ілліча» з упевненістю, що цей винахід – справа його рук.

Ось таким Іллічем для Волині став двічі губернатор та двічі посол Борис Петрович Клімчук. Людина багатьох талантів, головним з яких можна вважати неперевершену спроможність Бориса Петровича присвоювати собі чужі досягнення. Варто тільки відбутися на Волині будь-якій значній події, можна навіть не сумніватися – незабаром зі сторінок газет з добрими та усміхненими очима на вас буде дивитися губернатор Клімчук, а великі заголовки в газетах повідомлять, що ця подія відбулася лише і завдяки Клімчуку.

Напевне, досвід цей Борис Петрович здобув під час своєї роботи в Азербайджані, коли працював там послом. Дуже повчальним для Клімчука був приклад «батька» всіх азербайджанців Гейдара Алієва, якому ЗМІ приписували участь ледь не у всіх значущих подіях держави, – починаючі з відкриття нової школи у гірському аулі та закінчуючи загальним зростанням народжуваності в країні. Побудували лікарню – дякуємо Алієву, перемогли спортсмени – дякуємо Алієву, впала новобудова – винні вороги Алієва.

Борис Петрович виявився гарним учнем і майстерно перейняв ці навички в братської азербайджанської влади. Тож якщо пильно проглянути волинські газети, то можна побачити, як Борис Клімчук «будує» лікарні, школи, садочки, дороги, «підтримує» спорт й загалом є непорушним гарантом стабільності та процвітання волинян. Навіть коли країну поглинули вибори, з волинських біг-бордів нам було детально розказано про неймовірні досягнення волинського губернатора. Що, до речі, є доволі дивним, бо в решті областей біг-борди демонстрували, що лікарні, дороги та стадіони – це заслуга Партії регіонів. І лише на Волині - це заслуга Клімчука. Але прихильників Партії регіонів можна заспокоїти. Це не нашкодило партії влади, й вона змогла покращити свій попередній результат на Волині, й усе - завдяки Борисові Клімчуку (якщо ви, звичайно, вірите його пропаганді). А ви, безумовно, повірите. Бо як можна не вірити такому досвідченому та мудрому політикові та дипломату? Його поважна постать та блискуча сивина зможуть легко засліпити не тільки пересічних громадян, але й тих, хто спокушений політичним життям на Волині і знає, що насправді результат партійних виборів для регіоналів кував Олександр Башкаленко та районні партійні осередки. Але кому це цікаво, коли говорить Клімчук? Ну, може трохи засмутиться Григорій Смітюх, коли дізнається, що його заслуги з будівництва шкіл, лікарень до дороги довкола озера Світязь – також присвоїв собі Клімчук. Може, піде хмара чолом у Степана Івахіва, коли він довідається, що стадіон, який він побудував у Ковелі, а також перемоги волейбольної команди «Континіум-Волинь-Університет», в яку він вклав кошти – це також заслуга Клімчука. Ну і явно не зрадіє Ігор Палиця, якщо прочитає, що за даними прес-служби губернатора, саме Борисові Клімчуку має завдячувати своєю перемогою... власне Ігор Петрович.

Ось такий він, кращій губернатор України. Не може спокійно пройти повз чиєсь досягнення. Тож якщо ви щось винайшли, створили, побудували, або в чомусь перемогли – не кваптеся повідомляти про це людей. Почитайте спершу пресу – може, про ваше досягнення вже відзвітувався від свого імені Борис Петрович Клімчук. Людина, яка «створила» все.

Сергій МАРТИНЕНКО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прошла весна, настало лето, спасибо партии за это! (с)
Відповісти
лампочку назвали "лампочкою ілліча" не через винахід, а через те, що ілліч провів електрифікацію країни, що зумовило можливість простому людові книжку читати не при свічках. Якщо копаєте, то копайте нормально, глибоко, перекручувати не треба.
Відповісти
така відверта заказуха...
Я вам от що скажу, коструктиву у цьому повідомленні рівно нуль, розкажіть спочатку про свої здобутки, запропонуйте на вашу думку кращу кандидатуру і подивіться, що вам на це скажуть читачі. А гівно лити кожен може.
Ще й лампочку приліпили як колесо до кобили.
Відповісти
*спєрва добєйся!* Борис Петрович - товсто тролите.
Відповісти
я не борис петрович.
а ви шавочка, підгавкувати вмієте, підгавкуйте.
Відповісти
Стаття мала бути претензійною, з якимись фактами невідомими-сенсаційними, що от такий Клімчук - присвоїв собі чужі заслуги. Але вийшло ніяк. Не знаю, з якої причини, але до Клімчука як до очільника ОДА чомусь відчуваю симпатію. Мені здається, що він в рази кращий за Француза, Бондаря, Романюка.
Відповісти