Додати запис

Україна вперше в історії головує в ОБСЄ

Україна почала головувати в Організації з безпеки й співробітництва в Європі.

Головування в ОБСЄ триває один рік, а головою є міністр закордонних справ головуючої країни.

У сферу відповідальності головуючого входить: координація роботи інститутів ОБСЄ, подання організації, а також забезпечення запобігання конфліктів і криз у регіоні.

Допомагати Україні буде Ірландія, яка очолювала ОБСЄ в 2012 році, а також головуюча країна в організації в 2014 році, на яку претендують Сербія й Швейцарія.

У листопаді 2010 року ОБСЄ вирішила обрати головою організації в 2013 Україну. Це перше в історії головування України в цій організації.

Раніше МЗС називав серед основних пріоритетів головування України в ОБСЄ захист прав і свобод людини на просторі організації.

За інформацією МЗС, особлива увага буде приділятися врегулюванню конфліктів, зміцненню довіри й безпеки на просторі ОБСЄ, використанню потенціалу організації в забезпеченні енергетичної безпеки й сприянню економічному розвитку, а також консолідації зусиль ОБСЄ в боротьбі з тероризмом, торгівлею людьми й наркотиками, кіберзлочинністю.

Крім того, Україна почала головувати в Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС). Країна буде головувати 6 місяців - до 1 липня. 15 грудня відбулася офіційна церемонія передачі головування від Туреччини Україні.

Організація створена в 1992 році для розвитку економічних відносин між країнами Чорноморського регіону, а також для боротьби з організованою злочинністю й тероризмом.

Членами ОЧЕС є Албанія, Азербайджан, Вірменія, Болгарія, Греція, Грузія, Молдова, Румунія, Росія, Туреччина й Україна.

Українська правда
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молчи, женьсчина.
Это мужчинский разговор.
Гавари про игрушки, например пра Буратину, пра пакакать, или пра Аксану, остальное не женьсчинского ума дела.
Відповісти
Х..ю ти темний.
Відповісти
Канешна.
У нас все музчины брунэты.
Відповісти
Добре є.
Відповісти
Якщо ти таке пишеш, то в тебе явно розуму нема!!!Або ненависть до всіх жінок,бо сам розуму не маєш і ні одну толком ще не ощасливив у житті!
Відповісти
Когда родиш-поумнееш.
Відповісти
А ти звідки знаєш,що я дівчина?:) Може я хлопець? Що за маразм!!!
Відповісти