Додати запис

ПОДЯКА ВЧИТЕЛЯМ ВІД ВЛАДИ

У держбюджеті не передбачили кошти на зарплату працівникам бюджетної сфери на жовтень, листопад і грудень, заявив перший заступник голови парламенту Ігор Калєтнік.

— Це очевидні речі, на яких наголошують усі фахівці, — коментує нардеп-"ударівець" Павло Розенко, 42 роки. — У Компартії, яку представляє Калєтнік, хитра позиція. Начебто критикують владу, проте провадять таку ж антисоціальну політику, як і "регіонали". Яскравий приклад — голосування комуністів за кандидатуру прем'єр-міністра Азарова, який подавав цей бюджет на розгляд парламенту. Вони також підтримали Ігора Соркіна на голову Нацбанку. Той обіймав керівні посади в НБУ і проводив далеко не соціалістичну монетарну політику.

Бюджет на 2013-й жорсткий. Заробітна плата бюджетникам закладена лише до жовтня. Тому вчителів та лікарів масово й примусово відправлятимуть у відпустки за свій рахунок, видаватимуть зарплату без надбавок і премій, скорочуватимуть робочий день. Тобто проблеми бюджетної сфери спробують вирішити за рахунок її ж працівників.

У попередні роки пенсії, зарплати та соціальні допомоги збільшували впродовж року чотири-п'ять разів. Бюджет 2013-го передбачає зростання показників лише двічі, у січні та грудні. У січні надбавка була мізерна: пенсії — на 10 гривень, зарплати — на 13. Однак ростимуть ціни на харчі й тарифи на комунальні послуги. Інфляція зростає. Все це нічого доброго бюджетникам не обіцяє.

Влада каже, бюджет переглядатимуть після першого кварталу. Сумніваюся, що уряд вноситиме принципові зміни. Реальні доходи громадян суттєво не падатимуть, але в таких умовах точно не збільшаться. У влади нема виходу, як піти по світу з простягнутою рукою. Будуть просити черговий кредит або у МВФ, або в Москви. Так перекладуть проблеми на наступне покоління політиків і українців.

Ольга БОГАЧЕВСЬКА

Джерело: http://gazeta.ua/articles/comments-newspaper/_uchiteliv-ta-likariv-primusovo-vidpravlyatimut-u-vidpustki/478398">Gazeta.ua
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нововолынский гомосексуалист которого выгнали за ЭТО из КПУ всё неугомонится!
Відповісти
А кому ті бідні вчителі треба?
Жах...
Відповісти
А шо канановічі теж галубиє?
Відповісти