Додати запис

Пара з Івано-Франківська подолає 20 тисяч кілометрів на мотоциклі

Цьогоріч на початку червня стартує чотиримісячна мотоекспедиція «Дніпром до Байкалу». Її учасники – Петро Буяк та Юля Плисюк – пара із Івано-Франківська, найбільшим захопленням якої є подорожі.

Мандрувати закохані будуть на мотоциклі «Дніпро-11» з коляскою 1991 року випуску.

«Ми подолаємо шлях у 20 000 кілометрів, через Україну, Росію, Казахстан, Монголію, досягнемо озера Байкал і на зворотньому шляху перетнемо вздовж майже всю Росію», – обіцяють мандрівники.

Петро Буяк — 31 рік, мотолюбитель, фотограф, автор фотовиставок («Таке життя», 2006, «Вітання зі Станіславова», 2009); автор та ведучий етно-музичної програми «Корчма» на радіо «Вежа» (м. Івано-Франківськ) та на радіо «Молоде радіо» (м. Київ). Реставрує та відновлює радянську й українську мототехніку.

Юлія Плисюк — 24 роки, фахівець інформаційних технологій. Займається велоспортом, гірським туризмом. Захоплюється музикою народів світу.

«Це вже не перша наша мандрівка на мотоциклі з коляскою. Влітку 2011-го ми відвідали цікаві історичні місця 13-ти областей України, проїхавши 2600 кілометрів за 20 днів», – розповідає пара.

«Наступна ціль нашої подорожі – Азія. Ми хочемо перетнути географічний кордон найбільшого материка у світі – переміститися з Європи в Азію. Нам, європейцям, буде цікаво побачити побут і буденне життя мешканців Азії, дізнаватись про їхні звичаї та культуру.

Ми відвідаємо Монголію та Казахстан — держави з тисячолітніми історіями та дивовижними культурами. Це територія безкрайніх степів, високих гір і глибоких озер, де люди ведуть екзотичний для європейців спосіб життя. Одна з особливих цілей цієї подорожі — знайомство з кочовою монгольською культурою.

Друга, не менш важлива, ціль експедиції — розповісти про Україну, а також про те, що саме потрібно для такої подорожі, як наша, як правильно втілити масштабний мотопробіг. Під час стоянок ми плануємо пригощати місцевих жителів українськими народними стравами», – кажуть мандрівники з Івано-Франківська.

Мотоекспедиція «Дніпром до Байкалу» буде надзвичайно цікавою та нелегкою мандрівкою. Тисячі кілометрів складних шляхів Центральної Азії, серед яких ґрунтові дороги, а часто й бездоріжжя. Через складний природний ландшафт та низьку щільність населення мандрівникам доведеться самотужки долати річки, пустелі та гори, а також їхати сотні кілометрів без можливості поповнити запаси їжі та пального.

«Наша експедиція не передбачає команди підтримки, яка буде їхати за нами, тож у цій подорожі ми можемо покладатися лише на самих себе. Ми випробуємо себе і наш мотоцикл у непростих дорожніх умовах Центральної Азії.

Ми покажемо українцям Чаринський каньйон у Казахстані, опишемо життя однієї із найрозвинутіших країн Центральної Азії. Разом із нами усі переконаються, наскільки суворі бувають Алтайські гори і наскільки безкрайніми можуть бути монгольські степи Хангая.

Ми покажемо перлину Східного Сибіру — найчистіше та найглибше у світі озеро Байкал. Ми розкажемо про Україну та українців усім, кого зустрінемо на широких просторах Росії, Казахстану та Монголії. Крім того, ми розкажемо, як живуть байкерські клуби у Москві, Іркутську та Улан-Баторі.

Ми будемо фотографувати та фільмувати все, що побачимо, а також докладно розповідатимемо про те, які складнощі долатиме наш славний український «Дніпро-11», – обіцяють вони.

Результатами мотоекспедиції будуть публікації веб-щоденника, проведення 24 прес-конференцій у містах, через які пролягає маршрут, а також організація фотовиставок у найбільших містах України та створення документального відео на основі зібраних під час мотоекспедиції відео-матеріалів.

Сторінка «Дніпром до Байкалу» Вконтакті


Сторінка «Дніпром до Байкалу» Facebook
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
отода...
Відповісти
Півень дурналістики доставляє - весь текст - копіпаста презентації подорожі. Невже вам подобається, що опублікований текст не унікальний?
Відповісти