Додати запис

В Луцьку за круглим столом обговорили відкритість влади

1 лютого 2013 р. на базі Волинського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ і організацій відбувся круглий стіл на тему «Відкритість органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування і покращення послуг, що надаються громадянам місцевими органами влади», у якому взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, окремих територіальних підрозділів Міністерств та інших центральних органів влади, відповідальні за зв’язки з громадськістю, представники громадських організацій та ЗМІ. За посередництвом відеоселекторного зв’язку у круглому столі взяли участь особи, відповідальні за комунікації з громадськістю усіх районних та міських (міст обласного значення) рад та райдержадміністрацій області.
Його організаторами стали Національне агентство України з питань державної служби, Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ і організацій.
Відкрив захід Валентин Малиновський – начальник Управління державної служби Головдержслужби України у Волинській області, який представив присутнім модераторів круглого столу та розповів про мету і регламент засідання.
Обговорення за круглим столом розпочалось із нормативного підґрунтя, що регулює взаємодію влади та громадськості. Про це розповіла завідувач сектору Управління державної служби Головдержслужби України у Волинській області Алла Крамар. Основними засадами функціонування громадських рад при місцевих державних адміністраціях поділилась Ольга Чубара – головний спеціаліст відділу зв’язків із суб’єктами політики та громадськими організаціями управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Волинської облдержадміністрації.
Досвідом впровадження на теренах області електронного врядування поділився Роман Матвійчук – заступник керівника апарату, начальник оргвідділу облдержадміністрації. Він розповів про введення електронних цифрових підписів та поділився секретами успіху сайту Волинської обласної державної адміністрації, який уже третій рік поспіль займає найвищі місця у всеукраїнському рейтингу сайтів облдержадміністрацій. Лілія Дробошинець – заступник начальника юридичного відділу апарату облдержадміністрації розповіла про виконання в облдержадміністрації Закону України «Про доступ до публічної інформації» та наголосила увагу присутніх на окремих проблемних питаннях.
Також на засідання круглого столу обговорили досвід кращих регіональних практик відкритості та прозорості діяльності місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування. Директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Луцької міської ради Лариса Карп’як розповіла про відкриття Центру надання адміністративних послуг в м. Луцьку. Про успіхи на шляху відкритості та покращення якості надання послуг розповіла Олена Нікотіна – завідувач сектору взаємодії із ЗМІ та громадськістю Державної податкової адміністрації в області.
Тетяна Литвиненко – директор обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ і організацій поділилась із присутніми результатами діяльності Центру у сфері підвищення рівня професійної компетентності публічних службовців щодо відкритості органів публічної влади та зв’язків з громадськістю.
Підсумовуючи обговорення Валентин Малиновський розповів про нову концепцію конкурсу «Приязна адміністрація» як механізм посилення адміністративної спроможності органів виконавчої влади щодо взаємодії з громадськістю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.