Додати запис

Інтерфейс Google Glass



Project Glass це дослідження та розробка програм компанією Google для дисплея доповненої реальності, що кріпитиметься на голові (head-mounted display) і матиме вигляд окулярів. Метою проекту Glass є створення хендс-фрі пристрою, що за функціональністю відповідатиме найсучаснішим смартфонам (відображатиме різноманітну інформацію, матиме можливість здійснювати телефонні дзвінки, відеодзвінки тощо) і керуватиметься за допомогою голосових команд, рухів головою та віртуальною клавіатурою.

Проект Glass є частиною проекту Google X Lab, яка працювала з іншими футуристичними технологіями, наприклад такими, як самокерований автомобіль. Проект був анонсований в соціальній мережі Google+ інженером-електриком Babak Parviz, який також працював над вбудовуванням дисплеїв в контактнілінзи, Стівом Лі, менеджером проекту і "спеціалістом з геолокації", та Себастьяном Труном, який розробив Udacity, і працював над самокерованим автомобілем. Google запатентувала дизайн проекту Glass.

Хоча дисплей-окулярів доповненої реальності це не нова ідея, проект привернув увагу засобів масової інформації в першу чергу підтримкою Google, а також в дизайном прототипу, який менше і тонше, ніж попередні концепції.

New York Times повідомила, що окуляри будуть доступні для громадськості за ціною що "наближена до вартості сучасних смартфонів" до кінця 2012 року, але інші джерела повідомляють, що окуляри не будуть доступні в 2012 році. Продукт (Google Glass Explorer Edition) буде доступний для американських розробників Google I/O за ціною $1500, доставка на початку 2013 року, той час як реліз версії для користувачів намічений на кінець того ж року.

інтерфейс пристрою:


(c) Wikipedia
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.