Додати запис

Вихованці Ковельської колонії зуміли довести, що гроші вирішують все


В суботу, 23 лютого у Ковельській виховній колонії вперше відбулися дебати між неповнолітніми засудженими на тему «Гроші вирішують все». Організували захід активісти Асоціації захисту прав молоді Волині за сприяння Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив.


- «Малолітнім засудженим не вистачає повноцінного спілкування, критичного мислення та відкритості до суспільних проблем, що є важливими чинниками у подальшому формуванні молодої особистості. Участь у подібних заходах допомагає цим підліткам стати більш комунікабельними та відвертими», – запевнив голова Асоціації Андрій Гаврищук.
Ведучий заходу Мирослав Ватащук дав змогу хлопцям подискутувати та висловити свої думки щодо того, чи насправді сьогодні гроші правлять світом, чи все «купується» і «продається». Змагалися дві групи: по 4 представники з кожного відділення.
У підсумку, за рішенням журі та аудиторії, перемогла команда пропозиції, яка змогла навести більш переконливі аргументи, що гроші вирішують все.
Члени журі, серед яких координатор Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив Валерія Ткаченко та заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області Юрій Безушкевич відмітили, що не очікували такого високого рівня підготовки вихованців колонії до дебатів. А їхні вміння довести свою позицію, влучно висловлюватись і подавати інформацію аудиторії можуть конкурувати навіть зі студентами вищих навчальних закладів.
У нагороду вихованці Ковельської колонії отримали від Асоціації сучасний мультимедійний проектор, за допомогою якого керівництво установи обіцяє показувати підліткам фільми та, звісно, використовувати в навчанні.

Довідково: Захід організований в рамках проекту «Формування громадянсько-правової свідомості серед неповнолітніх засуджених та осіб молодіжного віку, які перебувають на обліку кримінально-виконавчих інспекцій» за підтримки Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.