Додати запис

У Луцьку навчали як ефективно реалізувати право на мирні зібрання

У Луцьку відбувся тренінг «Як успішно провести мирне зібрання: від теорії до практики», який організувала ВОМГО «Асоціація захисту прав молоді Волині» за підтримки Європейського Союзу.
Участь у заході взяли громадські активісти, журналісти та студенти.

Під час тренінгу учасники дізналися як ефективно проводити мирні акції, пізнали «секрети» успішного мирного зібрання.
Представник ВОМГО «Центр Ефективної Комунікації» Оксана Лойко, яка виступила у ролі тренера, ознайомила учасників з теоретичними та організаційними основами реалізації права на мирні зібрання. Учасники дізналися, що таке «мирне зібрання» та «свобода мирних зібрань», як правильно визначати мету та цільову аудиторію мирної акції, як зголосити людей та творчо організувати мирне зібрання, як співпрацювати зі ЗМІ.
Про те, як повідомити владу про проведення мирного зібрання, як оскаржувати рішення про заборону мирних зібрань у судах та як успішно взаємодіяти з правоохоронними органами під час мирної акції, розповів депутат Луцької міської ради Павло Данильчук. Тренер ознайомив учасників з особливостями проведення мирних зібрань у Луцьку та про ті проблеми, з якими стикаються організатори та учасники мирних акцій в обласному центрі.

Під час тренінгу учасники спробували себе в ролі організаторів та учасників мирних зібрань. А попрактикувались молоді активісти на вирішенні актуальних проблем міста Луцька – це незадовільний стан доріг, невчасний вивіз сміття та закриття медичних закладів.

Довідково: тренінг відбувся в рамках проекту «Підвищення спроможності реалізації громадсько-активної частини населення Волинської області права на свободу мирних зібрань», який реалізує ВОМГО «Асоціація захисту прав молоді Волині» за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.