Додати запис

Фестиваль «Золоте зернятко»

червня, у Волинському обласному санаторії матері і дитини «Турія» Ковельського району відбувся обласний конкурс Всеукраїнського фестивалю творчості дітей села «Золоте зернятко» на тему "Ми всі - єдина родина". Участь в організації та проведенні фестивалю взяли і активісти Ковельської міської молодіжної громадської організації «Молоді регіони».



Фестиваль проводиться з метою виявлення талановитої сільської молоді, сприяння розвитку творчих здібностей дітей, котрі мешкають в сільській місцевості, популяризації народного мистецтва, розвитку культурних традицій Волині, практичної підтримки та допомоги у становленні та навчанні талановитої сільської молоді; сприянні формування національної самосвідомості підростаючого покоління, виховання патріотизму.

На цьогорічному фестивалі презентували свою творчість 125 дітей, які мешкають виключно в селах з десяти районів Волині. Наймолодшому учаснику - 5 років, найстаршому - 18. Вони виступали у різних жанрах. Зокрема, на сцені танцювали фольклорні колективи «Веретенце», «Крутяхи» та «Вишиванка». Народні пісні та вокальні композиції виконували гурт «Калинонька», дуети, ансамблі, тріо, квартети та 70 сольних виконавців. Конкурс проходив у ІІІ вікових категоріях.

«Всеукраїнський фестиваль «Золоте зернятко» є дуже важливим по причині того, що участь в ньому беруть дітки саме з села. Як на мене завжди існувала певна нерівність в можливості творчої самореалізації дітей з міста та села, але завдяки цьому конкурсу діти з районів Волині отримали чудову можливість показати свої таланти. А ми всі знаємо на скільки багата наша Волинська земля цими талантами. Я впевнений, що в скорому часі ми ще не раз почуємо імена тих діток, що сьогодні виступили на цій сцені. Також хочу подякувати організаторам, що запросили нашу громадську організацію долучитися до проведення цього творчого фестивалю, ми вважаємо що подібні заходи є дуже важливими, особливо у 2013 році - році дитячої творчості» - зазначив голова Ковельської міської МГО «Молоді регіони» Юрій Кондратович.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці, ці Молоді регіони
Відповісти
А старі регіони?
Відповісти
діткам вадіка не румина а калісніченка..
Відповісти
Дійсно подібні фестивалі потрібні для дітей, що мешкають в районах! Тому організаторам та всім хто причетний до проведення ВЕЛИКЕ ДЯКУЮ!
Відповісти
Це дуже класний фестиваль. Я знаю, що він колись проходив із-за підтримки Народно-демократичної партії. Звичайні сільські дітки мають можливість показати свій талант. Дай Бог, щоб цей талант помітили.
Відповісти
А в 2014 році буде цей фестиваль???
Відповісти