Додати запис

Міста і селища Волині: про наболіле

Про важливість і необхідність створення умов для підвищення якості життя мешканців Волині, державну підтримку агропромислового комплексу, залучення інвестицій йшлося під час засідання Волинського регіонального відділення Асоціації міст України.

В обговорення актуальних питань взяли участь міські та селищні голови, члени Волинського РВ АМУ, начальники управлінь та відділів із земельних питань міських та селищних рад Волинської області, експерти.

Оскільки захід відбувався в рамках проекту «ДІАЛОГ», то увагу присутніх передусім було зосереджено на успішних кроках в реалізації проекту. Так, регіональний координатор Богдан Самойленко відзначив, що за час реалізації проекту вирішено ряд актуальних питань, які стосуються розвитку міст та селищ, зокрема й тих, що стосуються розвитку агропромислового комплексу.

Учасники прес-клубу зосередили увагу на основних критичних моментах раціонального використання земельних ресурсів, стратегічних напрямках розвитку АПК Волинської області із залучення інвестицій, поглиблення співпраці між владою та бізнесом.

Все більшої актуальності набуває питання залучення інвестицій у агропромисловий комплекс Волині.

Виконавчий директор Волинського регіонального відділення АМУ Самойленко Ірина зауважила, що реформування вітчизняного аграрного сектору має полягати в поширенні ефективних форм господарювання у сільськогосподарському виробництві, залученні цільових інвестицій та державної допомоги.

Нині необхідним є поглиблення співпраці у сфері АПК між владою та бізнесом, що у свою чергу допоможе забезпечити додаткові вливання у місцевий бюджет та створення нових робочих, - зазначив Горохівський міський голова Віктор Годик і як приклад звернув увагу на підприємство «Угринів», що у Горохівському районі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.