Додати запис

На вічну пам'ять Януковичу і не тільки


Момент розстрілу подружжя Чаушеску. Тирговіште . Соціалістична Республіка Румунія . 25 грудня 1989 .


18 грудня 1989 в румунських містах почалися масові заворушення. 22 грудня Чаушеску з дружиною , зрозумівши , що збройними силами та правоохоронними органами зупинити їх не вдасться , втекли з Бухареста на вертольоті , але в той же день були заарештовані в місті Тирговіште . Подружжя Чаушеску були доставлені в бронетранспортері на територію однієї з місцевих військових частин.

Перед наспіх скликаними військовим трибуналом за звинуваченням у скоєнні ряду злочинів проти свого народу і держави постали колишній генеральний секретар ЦК РКП Ніколає Чаушеску і його дружина Олена .

Ніколає і Олені Чаушеску було пред'явлено звинувачення в наступних статтях румунського Кримінального Кодексу:
145 " Руйнування національної економіки" ,

163 " Збройний виступ проти народу і держави" ,
165 " Руйнування державних інститутів" ,

356 " Геноцид " .

Суд проходив протягом двох годин. За спогадами очевидців , проходив він « з пререкательствамі між обвинувачем і підсудними майже на рівні лайки і пасажами типу " Олена Чаушеску , у тебе все в порядку з головою? ». Чаушеску намагався виправдовуватися , заявляв , що він нагодував румунів , забезпечив їх житлом і роботою , і взагалі зробив Соціалістичну Республіку Румунію предметом заздрості всього світу. На питання обвинувачів подружжя практично не відповідали, заявили лише , що вони жили в звичайній квартирі , не маючи рахунків за кордоном , зокрема , в Швейцарії , але разом з тим відмовилися підписати документ про згоду на переклад будь-яких грошей , які могли б бути там виявленими , на користь держави. Також Ніколає і Єлена Чаушеску відмовилися визнати себе душевнохворими , хоча Попа пропонував їм це . Суд повністю знімався на кіноплівку , але таким чином , щоб обвинувач і судді не фігурували в кадрі , також велася стенограма.
По завершенні слухань був проголошений вирок - Ніколає і Єлена Чаушеску були визнані винними за всіма пунктами звинувачення і засуджені до вищої міри покарання - смертної кари через розстріл , з конфіскацією всього належного їм майна

Приблизно о 16 годині обох Чаушеску вивели у двір казарми . За спогадами очевидців , зовні вони поводилися спокійно. Олена Чаушеску запитала у солдатів : «За що ви нас розстрілюєте ? Адже я була вам матір'ю » , на що отримала відповідь : « Та що ти за мати, якщо вбивала наших матерів ! ». На цей процес військових привезли прямо з їхньої військової частини. Всі вони зголосилися добровольцями , але яка мала відбутися місія , їм не пояснили. Учасників кари особисто вибрав генерал Станкулеску , були відібрані офіцер і три солдати . Подружжя Чаушеску були поставлені до стінки солдатської вбиральні і розстріляні. Останніми словами Ніколає Чаушеску були « Я не заслуговую ... ». Тіла добу пролежали на футбольному стадіоні « Стяуа » , а потім були поховані в могилі на бухарестському цвинтарі Генча . Сцена страти знімалася на відео , 28 грудня її показали по румунському телебаченню.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так потрібно поступити і з "ХАМОМ",ПРеваншистів,комуністами, тушками та 148 зрадників-депутатів!!!!!!!!!
Відповісти
в циган гаряча кров, в українців - хата з краю.
Відповісти
Так надо завалить всех хохлопитеков и западенцев (БЮТ, Свобода, УДАР) и заселить украинцами с юговостока.
Відповісти
В теплушках завезти. Комсомольцям не звикати.
Відповісти
першими будуть завалені такі як какановичі,кагановичі,рабиновичіі т.п.,оце і є вороги українського народу і не тільки українського,жидва,а особливо комуняцька жидва заслуговує на таку міру покарання і вона вас знайде.
Відповісти
Та який ти Луцьк, ти кОМУНЯКА. Тебе валити треба!
Відповісти
'Украінцами'-савєтскіми людьми з больной опущєной псіхікой?а роботяг з кітая та узбекістана привезете?масковії хоч вали туда.
Відповісти
Шо тим елеш Славік Підараааас!
Ніякого суду не було - це самосуд.
Над ними росправились по швидкому, в стилі "західної демократії".
Відповісти
ви помиляєтеся! Це був - ЛІНЧ! Лінчування – це народна страта (або побиття) без офіційного суду і слідства, що отримала свою назву від імені плантатора Чарльза Лінча...
Суд ЛІНЧА це вид народної юстиції!
Відповісти
Опа , канановічі розгавкались! Значить допис нормальний !
Відповісти
А ви не допускаєте, що такий суд проведуть над вами особисто? І на відео знімуть і покажуть....То як, смаковито?
Відповісти
нє, я канановічам поступлюсь чергою
Відповісти
ты падла воду мутишь перед подписанием евросоглашения
спецслужбы не дремлют лошок - найдут тебя
Відповісти
Ой , канановіч , може ти прийдеш у своїх труселях , що перед дзеркалом стояв?
Відповісти
Баклан
Відповісти
Румыны как и укр.азиаты осколки асманов-это многое обьясняет!
Відповісти
Румыны как и укр.азиаты осколки асманов-это многое обьясняет!
Відповісти
А білоруси трочать перед дзеркалом - і це багато чого пояснює.
Відповісти