Додати запис

Вечір поезії в Ковелі. ФОТО

25 вересня 2013 року в Ковельській центральній районній бібліотеці о 18.00 відбувся вечір поезії.



Даний проект націлений на культурний та естетичний розвиток школярів.

Мета: згуртувати молодь, створити щомісячну платформу по-інтересах: для тих, хто цікавиться поезією.

Організатори конкурсу: Молодіжна ініціатива "Молодь Во!"
Кількість учасників – 10 чол, кількість глядачів - 28
Кожен гість бібліотеки міг публічно зачитати власний вірш або продекламувати вірші українського чи зарубіжного поета. Окрім цього, глядачі продивлялися відеоролики, де декламували вірші відомі люди – Богдан Ступка, вірш Ліни Костенко «Крила», Ніна Матвієнко, вірш Миколи Вінграновського «Я тій сльозі сказав – не йди», як іноземці читають вірш Володимира Сосюри «Любіть Україну» та інші.

Формат заходу: кожен з гостей даного заходу міг прочитати власний вірш або вірш будь-якого українського чи зарубіжного автора. Все відбувалося у вільній формі, у домашній атмосфері, було передбачено чаювання з печивом. Цього разу переможців не визначали, бо мета заходу - не показати хто краще, а хто гірше, організатори хотіли занурити кожного з учасників заходу у фантастичний світ поезії.

Лілія Козуб (організатор заходу): «Науковці провели дослідження та визначили, що люди, які звертаються до поезії - м'якіше, добріше, емоційніше за тих, хто до поезії байдужий. Наш захід допомагає молодим та талановитим ковельчанам, котрі пишуть свої вірші або гарно декламують поезію, виступити та показати на що вони здатні великій аудиторії.»

Катерина Полтавець (організатор заходу): «Ми будемо щомісяця проводити такі вечори, адже поезія всебічно розвиває людей, робить їх кращими.»

Дуже посприяла у проведенні заходу директор бібліотеки Галина Божик, яка охоче надала читальний зал для молоді і пообіцяла підтримувати подібні ініціативи у майбутньому.

Захід був ініційований народним депутатом України Степаном Івахівим.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.