Додати запис

«Незабаром зима, а техніки, піску та солі нема!»

Міські голови в розпачі
"Незабаром зима, а техніки, піску та солі нема!"

27 вересня 2013 року відбулося засідання Волинського регіонального відділення Асоціації міст України.
В засіданні взяли участь міські та селищні голови, секретарі місцевих рад, заступники міських голів, представники Волинської обласної ради та Волинської облдержадміністрації.

В ході обговорення міські голови висловили стурбованість станом казначейського обслуговування органів місцевого самоврядування, було наголошено на тому, що казначейство вибірково пропускає кошти, деякі платежі зареєстровані ще в лютому.
Основні меседжі засідання наступні:
«Існує загроза із бюджетом на наступний рік, адже борги залишаться, а віддавати потрібно, тому знову із бюджетом розвитку будуть проблеми», Микола Шотік, Берестечківський міський голова.

Афган Алієв, Рожищенський міський голова: «Оскільки існує заборгованість по бюджету 2013 року, то існує загроза бюджету на наступний рік. Адже, бюджет розвитку, фактично – мертвий. Незабаром зима, а техніку поремонтувати немає за що, піску та солі немає».

Віктор Годик, Горохівський міський голова, відзначив, що існує вибірковість з пропуском казначейських платежів, на даний момент пропускають лише захищені статті. «Наприклад, купили меблі в садок ще на початку року, розрахуватися з ще й досі не можемо».

Міські голови також звернули увагу на те, що й поскаржитись немає куди, адже у нас статистика, тому про проблеми із коштами не прийнято говорити в голос.
Та громада не питає звідки, а питає де?... дороги, тепло, садочки…Відповідальність на міському голові. Тому й виходить замкнуте коло.
Асоціація міст України звернулася до міських голів з проханням надати інформацію щодо незабезпеченості фінансовими ресурсами на виконання делегованих повноважень та стану казначейського обслуговування місцевого бюджету за результатами ІІІ кварталів 2013 року. За даною інформацією буде здійснений обрахунок додаткових трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам у 2013 році на виконання делегованих повноважень та визначення обсягів заблокованих Держказначейством коштів органів місцевого самоврядування.

На засіданні були обговорені й інші питання: про основні напрями бюджетної політики на 2014 рік та особливості формування бюджетів міст і селищ, про проведення навчань для посадовців органів місцевого самоврядування у 2013-2014рр., про нові можливості Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування у 2014 році.


Засідання відбулося в рамках реалізації проекту «Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування в Україні» («ДІАЛОГ»).

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.