Додати запис

Як Яценюк і Ко «кинули» Кличка

Вчора вся Верховна рада була свідками добре спланованого спектаклю, який режисерували регіонали та «Батьківщина».

Акція під назвою «зачистити вибори від Кличка» розпочалася ще два тижні тому та вчора врешті набула свого логічного завершення. Але про підготовку цього фарсу та про те, хто за цим стоїть, журналісти з кулуарів Верховної ради змогли дізнатися тільки вчора ввечері. Бо все тайне раніше чи пізніше стає явним.

Що ж сталося насправді. Розставити Кличку капкан – головне завдання регіоналів. Бо голова «Удару» сьогодні стрімко набирає популярність і майже за всіма соціологічними дослідженнями легко перемагає Януковича у другому турі. Чи вигідно регіоналам зняти його з виборів – питання риторичне.

Але є ще один амбіційний політик, який мріє про президентство вже багато років і впевнений в своїй перемозі – це Арсеній Яценюк. Але на його шляху до крісла Президента стоїть не тільки Янукович, але й Кличка. Кілька місяців тому опозиційні лідери домовились, що вони втрьох підуть на вибори, а єдиним кандидатом стане той, хто вийде у другий тур.

При балотуванні Віталія Кличко у Арсенія Петровича потрапити до другого туру немає жодних шансів. Тому якщо Кличко балотуватися не буде – це влаштує і Яценюка і регіоналів.

Цим і скористалися стратеги від Партії Регіонів. Для того, аби провести поправку та відвести від себе підозру їм потрібно було зробити так, щоб цю поправку ініціював опозиціонер. Зі «Свободою» домовитися не вдалося, бо там всі законопроекти перед підписанням мають перевірити юристи центрального апарату.

І тільки після цього їх депутат може це підписати. А в «Батьківщині» після злиття з «Фронтом змін» повний бардак. Тому хто там і що підписав – нікого не цікавить. Провідником у «Батьківщині» було обрано одного з найближчих соратників Яценюка – Андрія Іванчука. Саме його, за словами журналістів, попросили регіони знайти «простачка» з «Батьківщини», який би без жодних запитань підписав би поправки для законопроекту. І таким «простачком» став Ігор Бриченко – простий фермер, член Аграрного комітету, який в житті би не розібрався в юридичних тонкощах податкового законодавства. Бриченко не зміг відмовити Іванчуку і поправки до законопроекту було підписана. На відео з сесійної зали чітко видно, як після голосування починається крики і Ігор Бриченко підбігає до Іванчука і щось йому говорить. Іванчук хитає головою, тоді Бриченко повертається і йде в бік Яценюка. Іванчук хапає Бриченка за руку та виводить з зали. Віталій Кличко тоді закричав Яценюку – «что это все означает?». Яценюк почав махати руками і кричати, що він не знає, але розбереться.

І тільки через 3 години з’явилися заяви Яценюка та Бриченка про фальсифікації, хоча експертиза підпису на документі легко доведе його автентичність. І ось результат – президентство Кличка під великим запитанням, а Бриченко з Іванчуком залишилися на своїх посадах і не отримали навіть догани за «неуважність», яка призвела до тяжких політичних наслідків. Але тяжких для «УДАРу», а не для Яценюка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що ми побачили?
Перший "удар" Віталію нанесла тушкована "Батьківщина".
Відповісти
що Яценюк-гандон
Відповісти
а я знав, що яценюк ганДон ще на минулих виборах, бо привів той фронт підмін навіть у луцьку раду тушок і побігайців.
нічого дивного, де той фронт у луцькій раді? на кого зараз працюють ці фронтові обранці? брехуни.
Відповісти
Кличко - это 100% марионетка регионалов и официальный приемник Януковича, что он (Кличко) и подтвердил публично в своём интервью - это неудивительно - боксерам, которым с детства стучали по-голове свойственны такие "экспромты", о которых более искушённый политик ВСЕГДА предпочитает молчать)))

Сказать о том, что вместо тюрьмы Янукович поедет вместо тюрьмы на счастливый заслуженный пенсионный отдых в Межигорье может только откровенный предатель украинской идеи и государственности.

Кстати, гниловатость Кличка проявилась, в т.ч. и во время шествия опозиции в Луцке и по всей Украине весной этого года - пройдя в колонне и что-то невзрачно побрехав на сцене он привычно исчез, показательно наплевав на тех кто пришел его увидеть и услышать - хотя это и понятно - УКРАИНЦЫ ещё ему не платят как на боксёрских договорняках )))))
Відповісти
А ти хто такий? Звичайна МОСЬКА, або тепер так-не один, а два ГАНДОНИ.
А Кличко ГОРДІСТЬ України!
Відповісти
"гордость Украины" и работоспособный грамотный ПРЕЗИДЕНТ, который будет отстаивать интересы УКРАИНЦЕВ - это две большие разницы )))

Кличко ктому же не православный (100% еврей по-маме - урождённой Этинзон) - что для Украины как колыбели славянского православия очередной плевок и унижение, что он, в принципе, и не скрывает. Кличко - очередной разводняк, а кто "гандон" - ну это и так понятно - это те, кого весело и с огоньком можно в очередной раз "развести" - уже были вариации на тему "унікальний шанс - ці руки нічого не крали", "бандитам - тюрми!", "второй государственный язык - русский и интеграция с Россией" - а теперь будет - "Гордість України - наносит ответный удар или пчёлы против мёда" ))))
Відповісти
Жыд Яценюк поступил в соответственно жидовской традиции - подло, исподтишка ударил в спину. Ничего удивительного.
Відповісти