Додати запис

День визволення України

Більше 25 тисяч людей з усіх регіонів України з'їхалися в суботу, 26 жовтня, до Києва, щоб разом із ветеранами-героями Великої Вітчизняної війни відсвяткувати 69-ту річницю визволення України від фашистських загарбників. У цей день під егідою ПАРТІЇ РЕГІОНІВ у столиці пройшли Всеукраїнський меморіальний марш, а також святковий мітинг-концерт.
Святкування Дня визволення України стартувало з урочистого покладання квітів до Пам'ятника Вічної Слави на могилі Невідомого Солдата. Слідом за цим 25-тисячна колона учасників Всеукраїнського меморіального маршу організовано попрямувала до Європейської площі.

На чолі колони - Перший заступник Голови ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Володимир Рибак, заступники Голови ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Андрій Клюєв, Дмитро Шенцев, Сергій Тігіпко, перший заступник Голови парламентської фракції ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Михайло Чечетов, голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов, народні депутати. Учасники Меморіального маршу, серед яких багато молоді, несли в руках державні прапори, прапори ПАРТІЇ РЕГІОНІВ, таблички з назвами населених пунктів України і датами їх звільнення у 1943-1944 роках Червоною Армією, символічне полотнище «ЕСТАФЕТА ВОЇНСЬКОЇ СЛАВИ», а також транспаранти з гаслами «Я пам'ятаю! Я пишаюся!», «Честь і слава ветеранам!», «Не дамо переписати історію!», «Фашизм не пройде! У Європу - без фашистів!»
Об 11:00 на Європейській площі розпочався святковий мітинг-концерт за участю визволителів України - ветеранів Великої Вітчизняної війни, представників ветеранських, молодіжних, антифашистських організацій.
«Ми не дозволимо знищити пам'ять про подвиги визволителів, а спроби переписати історію Великої Перемоги не пройдуть! Уроки Великої Вітчизняної війни попереджають, до чого можуть призвести ідеї фашизму і нацизму, розпалювання національної ворожнечі, шовінізм, релігійна та расова нетерпимість - усе це прояви антигуманної фашистської ідеології», - заявив, відкриваючи мітинг, Перший заступник Голови ПР Володимир Рибак.
Він також запевнив, що ПАРТІЯ РЕГІОНІВ разом з усіма прогресивними силами не дозволить порушити міжнаціональний мир і злагоду в Україні.
Слідом за Володимиром Рибаком слово взяв ветеран Великої Вітчизняної війни, генерал-лейтенант Борис Парафейников. Звертаючись до молоді, він закликав підростаюче покоління завжди пам'ятати про подвиг воїна-визволителя, а також «із гідністю та честю» передати пам'ять про нього своїм дітям й онукам.
Народний депутат, член парламентської фракції ПР, генерал армії Олександр Кузьмук запевнив ветерана: «Покоління, які виросли і живуть у вільній Україні, ніколи не забудуть людей, закатованих фашистами, не забудуть 714 міст і 20 тисяч сіл України, які були зруйновані під час Великої Вітчизняної війни. Ми ніколи не забудемо, якою ціною далася перемога та звільнення нашої країни. І тому не допустимо відродження фашизму й неонацизму на своїй землі. Україна є і буде вільною та демократичною державою».
Міністр охорони здоров'я Молодіжного уряду АР Крим, член ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Ганна Рубель, у свою чергу, також наголосила, що саме молодь відповідальна за те, щоб передати правдиву історію про Велику Вітчизняну наступним поколінням.
Вона додала, що Європа добре пам'ятає уроки фашизму і тому виступає категорично проти всіх його проявів.
«Расизм та ксенофобія, як і все, що пов'язано з цими ганебними явищами, суперечать фундаментальним цінностям Євросоюзу, як зазначено в резолюції, схваленій Європарламентом у 2012 році», - сказав член комітету з науки та податкової діяльності ради адвокатів Чернігівської області, голова фонду «Майбутнє Чернігова», член ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Микола Торбеев. «Ми виступаємо проти будь-якого прояву неонацизму, тому що це руйнує єдину націю, перешкоджає поступальному руху України до Європи, знищує нашу гідність. Дорога неонацистам та іншим радикалам в Україну закрита!» - наголосив він.
Мітинг на Європейській площі завершився святковим концертом. Народна артистка України Таїсія Повалій, привітавши киян та гостей столиці з Днем визволення, порадувала ветеранів, виконавши улюблену «Катюшу», яку слідом за співачкою підхопили тисячі людей. Також зі сцени звучали пісні воєнних років у виконанні Заслуженого академічного Ансамблю пісні і танцю Збройних сил України.
Участь у мітингу взяла і делегація Волинської обласної організації ПАРТІЇ РЕГІОНІВ.
Прес-служба ПАРТІЇ РЕГІОНІВ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Волынские реги не оченьлюбят этот праздник - они прислали почтить память погибших в освобождении Украины, всего лишь 20 человек! Которых даже небыло бы видно, если б не табличка "Волинь"!
А Молодые регионалы кричат что их якобы тисячи по Волыне! - ложь!
Відповісти
Але серця тисячі Волинян були з ними! Вічна пам'ять борцям за визволення України від фашистської нечисті!!!
Відповісти