Додати запис

Молодь каже: «YES ЄС!»

Луцька міська молодіжна громадська організація «Молоді регіони» в рамках проведення Всеукраїнського проекту «YES ЄС!» в навчальних закладах міста, провела зустріч з старшокласниками Луцької гімназії № 18 на тему: «Євроінтеграційний процес: перспективи, переваги. Навчання за кордоном».

Серед присутніх і депутат Волинської обласної ради Олег Батюк, представники Луцької міської організації Партії регіонів.
На зустрічі із учнями Олег Батюк розповів про вищу освіту в Європейському Союзі та її особливості. Зокрема зазначив що усі 29 країн ЄС перебувають в так званій Європейській зоні вищої освіти, які підписали Болонську Декларацію, метою якої є створення європейського простору вищої освіти. Вступ у вищі навчальні заклади країн ЄС проводиться за внутрішнім тестування навчального закладу, і акцентував увагу учнів що при вступі не потрібно подавати результати ЗНО. Особливістю навчання у країн ЄС є те, що студент бере участь в програмах міжнародного обміну студентами SOCRATES, які тільки спрощують можливість подальшого працевлаштування та навчання в Європі, а також надають можливість отримати гранти на безкоштовне навчання. У вищих навчальних закладах ЄС діє трирівнева система, що включає що термін навчання - бакалаврів ліцензіат від 3 до 3,5 років а бакалаврів інженер від 3,5 до 4 років, навчання в магістратурі від 2 до 2,5 років для осіб, які мають ступінь бакалавра. Також було акцентовано увагу на те, що на підставі Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про академічне взаємовизнання документів про освіту та рівноцінність ступенів N 769 від 31.05.2006р, атестат про повну загальну середню освіту чи диплом бакалавра, виданий українською навчальним закладом, визнається автоматично і не потребує нострифікації. Навчальний рік поділений на два семестри: осінній та весняний. Осінній семестр розпочинається на початку жовтня і включає зимову екзаменаційну сесію. Весняний семестр проходить з середини лютого до середини червня, включаючи літню екзаменаційну сесію. Навчання проводиться у формі лекцій, семінарів, лабораторних робіт і дискусій.
На завершення Олег Батюк побажав учням удосконалювати свої знання з вивчення іноземних мов задля можливості реалізації їх задумів та бажань.
На хороше завершення присутнім були подаровані підручники та посібники вивчення іноземних мов.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тема навчання закордоном зараз насправді дуже актуальна.Була б така можливість в мої студентські роки, обов'язково взяла б участь у програмі обміну студентами.
Відповісти
"Yes ЕС!" - по пацанськи )
Відповісти
Ця ригіанальна метушня з євроінтеграцією нагадує старий радянський фільм "Карнавальна ніч".Головний персонаж таваріщ Огурцов(видно,що недавно працював в райкомі чи міськкомі КПРС)є директором Будинку культури.Перед новим роком(щоб показати свої керівні здібності)Огурцов зібрав нараду своїх підлеглих-культпрацівників і значуще їм заявив:"Єсть установка вєсєло встрєтіть новий год!" Так і тут.Ригіанали по всіх держадміністраціях та своїх парторганізаціях дали вказівки "вєсєло встрєтіть євроінтеграцію"!
Відповісти
"уцька міська молодіжна..." тепер тримає лінію своєї Партії Регіонів на Євроінтеграцію? Сміх. Які ж ті всі начальники і всі хто працює в цих системах виродки. Вчора казали і робили одне, а тепер "папік" сказав робити так і всі як ті барани - повертають на 180 градусів.
Відповісти
Попробовали бы шохи хавальники открыть против папика!
Лизали бы полы вместо швабры
Відповісти