Додати запис

«Молоді регіони» дбають про особливих дітей

Щороку в Україні відзначається Міжнародний день сліпих.
Всесвітня організація охорони здоров'я щоб увічнити пам'ять про педагога Валентина Гаюї, який працював зі сліпими дітьми, прийняла рішення відзначати Міжнародний день сліпих в його день народження - 13 листопада.
В цей день Луцька міська організація Партії регіонів разом з Луцькою молодіжною громадською організацією «Молоді регіони» завітали з подарунками до дошкільного навчального закладу № 21 з групами компенсуючого типу.

Діти та колектив радо зустрічали гостей, завідуюча дитячого садка Борисова Олена Миколаївна розповіла, про те, що в закладі діє шість груп, серед яких чотири - з вадами зору. Кожна група в своєму складі має 10-12 осіб з якими працюють в кожній групі 2 вихователі, вчитель-дефектолог і помічник вихователя. Постійно проводиться робота по виправленню та корекції вад зору. На базі дошкільного закладу діє лікувальний центр - кожна група по індивідуальному графіку проходить лікування в офтальмолога.
Загалом дошкільний навчальний заклад має великий штат, в яком також працюють логопед, практичний психолог, музичний керівник, інструктор з фізкультури. В проведенні різноманітних свят та заходів вихователі застосовують інклюзивний метод роботи, а саме не проводять розмежування в діяльності дітей з певними вадами та здоровими. Таким чином проходить адаптація дітей в здоровому суспільстві.
Найкращим моментом заходу були щирі посмішки дітей та радісні емоції, заради яких хочеться робити добрі справи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.