Додати запис

Як «Партія регіонів» підкуповувала собі майбутніх виборців.


Мабуть, прочитавши заголовок, кожен уявить собі корупцію серед чиновництва або ж оплату голосів виборців у вигляді купюри номіналом 100 гривень чи тої ж гречки. Але мова піде про інше.

Надзвичайно приємним є той факт, що у нашому славетному місті Луцьку проводять різноманітні конкурси, заходи, благодійні акції. Проте й у таких, здавалося б, позитивних речей є зворотній бік медалі.


Ось і зараз хочеться поділитися болем та переживаннями із читачами. Не буде новиною те, що 14 листопада 2013 року вкотре проходив конкурс «Кращий студент Волині». На сайті Східноєвропейського університету імені Лесі Українки зазначено: «У рамках заходів з нагоди Міжнародного дня студентів управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації спільно з обласною молодіжною громадською організацією «Студентська Рада Волині» проводитиметься регіональний етап конкурсу «Кращий студент Волині – 2013» (у форматі Всеукраїнської програми «Кращий студент України»). Метою цього заходу є виявлення всебічно розвиненої студентської молоді, стимулювання підвищення рівня її суспільної активності, сприяння формуванню активної життєвої позиції студентства Волині».

Насамперед дивує організація конкурсу і відбір «кращих серед кращих». По-перше, майбутні учасники мали подати заявки в електронному та паперовому варіанті до 04 листопада 2013 року, потім пройти співбесіду і тоді завітати на фінал. Процедура відбору доволі загадкова, адже за якими критеріями відбирали обраних так і незрозуміло. За звання переможця та лауреата студенти змагались у шести номінаціях: науковець, програміст, митець, спортсмен, журналіст та громадський діяч. Участь у конкурсі взяло близько сотні студентів різних навчальних закладів області.

Та найцікавіше припало саме на фінал «Кращого студента Волині». Байдуже, що переможцеві у номінації «науковець» з гордістю вручили квиток на відкриття нічного клубу ХХІ століття; що у номінації «програміст» здобув перемогу хлопчина, котрий ледь декілька слів докупи збере; що у номінаії «митець» жодної відзнаки не здобула дівчинка, роботи котрої красуються на всеукраїнських виставках; що у номінації «журналіст» жодного місця не здобула людина, резюме якої експертна комісія визнала найповнішим та найбагатшим на досягнення. Мова знову трішки не проте, хоча й прикро надзвичайно за усі ці вищеперелічені моменти. Хочу сказати, що із великим болем у серці доводиться визнавати, що перемогу здобули ті люди, які викликали симпатію у «Партії регіонів». Лише зараз можна констатувати, що якщо в анкеті було вказано на яку-небудь причетність до інших партій чи організацій, наприклад, ВО ВМГО «Батьківщина Молода», то це автоматично означає відмову у перемозі.

Цей конкурс заслуговував на хорошу репутацію та позитивні відгуки, однак став лише яскравим цирковим шоу. При тому, що в ЖОДНІЙ афіші не вказано причетність ЖОДНОЇ партії до організації та проведення конкурсу. Та це не завадило депутатам облради прямо зі сцени скандувати гасла на зразок «Партія регіонів разом із ВАМИ!», що аж ніяк не відповідає НЕЗААНГАЖОВАНОСТІ та НЕЗАЛЕЖНОСТІ конкурсу. Найкумеднішим було те, що конверти, які вручали разом із блокнотами та скромненькими букетиками лауреатам і переможцям містив напис «Партія регіонів». До речі, лауреати отримали, здається, 400 гривень. Отож можна зробити висновок, що на майбутніх виборах голос студента коштує від 400 гривень. Непогана сума за голос будівника прогресивного майбутнього країни, який ще потім розкаже своїм друзям та близьким за добру і дбаючу про людей партію. Продуманий і вдалий PR-хід, якби не настільки нахабний.

Ще одне: минулі роки відбір переможців був жорсткішим встократ, адже учасники змагалися ще й на сцені. Цьогоріч же Палац культури міста Луцька став жертвою рішень провладної партії. Хто, як і за якими такими критеріями відбирав переможців та лауреатів доводиться лише гадати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо у Вас нікого не було дійсно достойного, щоб виграти конкурс це не привід "паклюжити" переможців!!! Вони молодці. А це черговий ниций піар хід людей котрі незнають, що робити, щоб привернути до себе увагу. Ганьба!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Шановні, вам не набридла ця політика? коли ваша людина, яка зараз на нарах сидить, була при владі було ж те саме)))
Відповісти
не знала, що програмісту потрібно бути комунікабельним...))) А Ви вважаєте, що у Анастасії Передрій мало досягнень?
Відповісти
Політика є скрізь і завжди. Ну рекламує себе ПР, а що щоденників "Тигрюля" школярам раніше ніхто не роздавав, де відсилка до цього факту?
Відповісти
От такий моїй сестрі дали http://durdom.in.ua/public/main/photos/photo_7380.jpg навіть, спочатку, змушували ходити з ним.
Відповісти
Можливо кращого програміста визначав особисто Денис Попов (якщо тут є прорамісти - зрозуміють).
Відповісти
шановна батьківщина молода ви б краще самі проводили заходи і роздавали людям гроші, премії, подарунки, а то ваша стаття виглядає, як скиглення собак на караван яке іде))) не тим ви займаєтесь. на таких дурницях як ви пишете гарної слави собі не наживете...
Відповісти
Гарно підмітили за щоденники від Тимошенко. Скажіть тепер, як можна вірити людям, які відверто брешуть??? Тепер потрібно віддати належне тим студенти, котрі перемогли в плані того, що вони вам за брехню не понабивають морди. А я б на їхньому місці так і зробив би. Хоча з другої сторони потрібно бути вищими за таких як ви і не опускатися так низько.
Відповісти
Какая же гадость - эта ваша батькивщина молодая
Відповісти
Шановні товариші, може ви розкажете, як партія Батьківщина, особливо деякі її члени, чито колишні, незнаю точно, чи ні з тих які при місцевій владі залишились уміють інтриги плести і підлабузнюватись до інших так що аж за зубами лящить? Краще витріть соплі і займайтесь реальною роботою, а то тільки муляєте як прищ на одному місці...
Відповісти
Взяти того ж самого таранчука. Мабуть ще всі пам'ятають
Відповісти
та в того не тільки лящить, про нього взагалі фільм можна знімати "Веліколепний век-Українська версія", скоро буде ядом канцтовари мазати))
Відповісти
А головне з посмішкою, з посмішкою...
Відповісти
Ой фефееее клас випадково натиснула... Звичайно що не сподобалося!!!!!
Відповісти
А кому це подобається??? ВОНи разом з нею задовбали вже. Напередодні підписання асоціації угоди з ЄС не шукають ні з ким компромісу, щоб краще людям жилося, а тільки язики чешуть. Ви взірець ганьби громадських організацій на Волині на чолі з вашим керівником перебіжчиком - тушкою!!!
Відповісти
А хто ж автор статті? Знову інкогніто в кущах?
Відповісти
Молода Батьківщина автор.
Відповісти
А ви знали про те що заступник голови Батьківщини молодої Володимир Бут-Гусаїм по сьогоднішній день є членом МР. Працюйте далі. І дивіться хто у вас під носом.
Відповісти
http://multiki-kartinki.narod.ru/spjawaja/Aurora37.gif
Відповісти
Шановні, ви б краще дивилися за собою, аніж розводити тут базар. Там дійсно були учасники, які заслуговують на те, щоб іх нагородили, хоча б дипломом, не кажучи вже про кошти. Прикро бачити, що наша краіна продажна, як дівчата на "ровенській"...
Відповісти
чітко сказано +100500
Відповісти