Додати запис

«Молоді регіони» у Володимирі-Волинському вітали гімназію з ювілеєм!

Кожен навчальний заклад молодої України має своє обличчя, традиції, злети, великі та малі секрети успіху. Не стала винятком і Володимир-Волинська гімназія, яка пройшла довгу історію становлення та розвитку.
За радянських часів із різних причин було припинено існування цього закладу. З 1 вересня 2003 року розпочала писати свою нову історію міська гімназія, яку очолює вчитель-методист, відмінник народної освіти Олександр Степанович Романюк.

З перших років свого існування гімназія впевнено зайняла достойне місце в десятці кращих навчальних закладів нового типу Волині, а за результатами 2011-2012 навчального року піднялася на 5 місце серед 43 гімназій, ліцеїв, НВК області. В 2010 році, за результатами щорічної громадської акції «Флагмани освіти і науки України», гімназію було визнано однією з кращих у галузі освіти, а матеріали про заклад опубліковано на сторінках довідково-біографічного видання.
Починаючи з цього ювілейного року, гімназія носитиме ім'я знаного земляка, історика, археолога і дослідника Олександра Цинкаловського. Такі зміни, внесені до Статуту гімназії, не є випадковими, адже ім'я цієї людини тісно пов'язане з життям нашого міста. Олександр Цинкаловський у 1898 році народився у Володимирі-Волинському, а нині тут мешкають його нащадки.
Нині у гімназії працюють досвідчені педагоги, їхній досвід вивчається і популяризується серед учителів міста, області, країни. У цьому навчальному закладі наполегливо працюють над створенням нової моделі управління гімназією, яку постійно вдосконалюють на основі програмно-цільового підходу, розробляють проекти з актуальних проблем освіти. Педколектив гімназії постійно бере участь у роботі всеукраїнських, обласних, міських семінарів, у засіданнях творчих та ініціативних груп, у науково-практичних конференціях. Про роботу педагогічного колективу цього навчального закладу можна говорити багато, але найпереконливішими є здобутки вихованців гімназії. А вчитися вони люблять і вміють. П'ята частина всіх учнів - відмінники. Всього із закладу за роки його існування випущено більше шести десятків медалістів. Близько ста гімназистів стали призерами обласних та всеукраїнських етапів предметних олімпіад, кілька сотень - переможцями різноманітних турнірів та конкурсів обласного та всеукраїнського рівнів. Гімназія імені Олександра Цинкаловського нині відома ще й тим, що її вихованці є активними членами Малої академії наук України. У цьому навчальному закладі створено й успішно функціонує наукове товариство «Veritas». Саме тут учні долучаються до активної наукової діяльності, реалізують свої здібності. За 10 років гімназисти захистили кілька десятків наукових робіт.
На минулому тижні у культурно-мистецькому центрі відбулось урочисте святкування десятиріччя гімназії. На свято з'їхалося чимало гостей, серед яких були представники обласної, міської влади та управління освіти, члени міської молодіжної організації «Молоді регіони», випускники, батьки нинішніх гімназистів.
Усі присутні мали нагоду оглянути виставку декоративно-ужиткового мистецтва, малюнків «Гімназія очима дітей», «Десять років до успіху». Було організовано перегляд відеофільмів «Наукове товариство «Veritas», «Гуртки гімназії», презентація проектів «Один день із життя гімназії». Заключним акордом урочистостей став святковий концерт, присвячений 10-річчю гімназії. На завершення дійства відбулась урочиста посвята п'ятикласників у гімназисти. Діти повторили перед широким загалом клятву гімназиста, яку урочисто зачитав президент гімназії Олександр Богомаз, разом із усіма в залі виконали гімн гімназії. На згадку про цей важливий момент у житті цього навчального закладу в небо випустили білого голуба.
За сумлінну працю та вагомі досягнення у навчанні та вихованні майбутнього нашої держави колективу гімназії вручили грамоту від обласного управління освіти.

Крім відзнак, були ще й подарунки. Від голови Володимир-Волинської організації Партії регіонів Олександра Гоцки, та молодіжної організації "Молоді регіони", голова організації Максим Клим`юк подарував гімназії сучасний кольоровий принтер, та побажав педагогічному колективу цього навчального закладу нових досягнень, гімназистам - цікавих відкриттів, а гімназії - допитливих учнів, які щороку поповнюватимуть її ряди.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Черговий раз місцеві клоуни знайшли привід пропіаритись.Нехай би краще Климюк зі своїми дурачками розповіли що зробила ПР на загальнодержавному рівні для поліпшення фінансового становища освіти! Не треба великого розуму відстьгувоти крадені гроші .
Відповісти
Наші зачухані "педагоги" любій подачці раді.ВОНИ ТОГО НЕ ДОГАНЯЮТЬ ,ЩО ЦЯ "БЛАГОДІЙНІСТЬ" НЕ ЩОСЬ ІНШЕ ЯК ДЕШЕВИЙ ПІАР ЯНУКОВИЦЬКО - САГАНЮКОВСЬКИХ ПРИХВОСНІВ.
Відповісти
Довели освіту до ручки, а тепер цукерки роздають! Бандюки!
Відповісти
Сволота ригональна вже і до шкіл добирається ,гнати іх треба ,паскуд.
Відповісти
це вже завчасний підкуп гімназії до наступних виборів.
Відповісти
Ніхто не забутий- ніщо не забуто!
Відповісти