Додати запис

Віче в Локачах

16 березня 2014 року о 12 годині жителі Локач та району зійшлися на Віче. Учасники акції зібрались в Локачах на майдані біля районної ради. Не зважаючи на холодну і мокру погоду, людей прибуло чимало. Захід був відкритий співом ветеранського хору «Осіннє золото», керівником якого є Мотулько Ярослав Васильович. Спочатку дійство було освячене виконанням молитви «Отче наш» за ним пролунав гімн України, який, разом з хористами, виконували всі присутні.
Першим «поніс слово в народ» заступник голови Локачинської райради, голова Локачинського районного партійного осередку «ВО «Батьківщина» – Усік Микола Тимофійович. Він описав суспільно-політичну ситуацію в країні та собливо приділив увагу проросійським ЗМІ , «зеленим чоловічкам» та мужнім українським військовим, які ризикуючи життям, зберігають вірність Україні. А саме, як зауважив Микола Тимофійович, наскільки непроста ситуація в Україні, свідчить і той факт, що в Росії на мітинг в підтримку України та на засудження політики Путіна, вийшли 50 тисяч росіян. І це при тому, що російські ЗМІ однобоко та заангажовано, окрім телеканалу «Дождь», висвітлювали події в Криму. Говорив він і про «міфічних зелених чоловічків», які є «нічиї» і «нізвідки», але прийшли зі сторони «братньої Росії» та ще й зброю та важку артилерію притягли. А щоб, чимось зайнятись, взяли в облогу українські військові частини та примушували українських військових прийняти присягу на вірність «невідомої країни зелених чоловічків – братньої Росії». Ось такі, зовсім не казкові події, окреслив Усік Микола Тимофійович.
Наступний виступаючий, Кушнір Віталій Григорович – член Ради ГО «Локачинського осередку «Майдан» у своєму дуже емоційному виступі засудив байдужість людей у відношенні до подій, що відбулися та відбуваються на Україні. Оголосив про підтримку окупованих українських військових та збір коштів для них. Зачепив Віталій Григорович і майбутні вибори, а саме формування ДВК і ОВК, наголосивши, що дані комісії мають формуватися знизу – через подання від громади та обговорення кожної кандидатури на місцевому Віче, а не за вказівкою зверху.
На продовження теми формування ДВК та ОВК, виступив Лінник Сергій Петрович – голова Локачинського партосередку ВО «Свобода», який зазначив, що подав заяву у прокуратуру про розслідування проведення виборів 2010 року в Локачинському районі. Не оминув він і «кримського питання».
Не менш гарячими були виступи й інших бажаючих: пенсіонерки Гури Надії Павлівни, яка нагадала про Героїв Майдану, голови Локачинської районної партійної організації ХДС – Мартинюка Володимира Олексійовича, який наголосив на мобілізації населення та на формуванні списків, під його керівництвом, для всіх бажаючих, щоб у разі потреби захищати Батьківщину, депутата Локачинської райради Кушніра Михайла Антоновича , який зауважив, що чиновницький апарат має формуватись громадою, щоб не допустити до влади тих, хто тісно співпрацював з владою Януковича та інше.
Ось так, з гарячими виступами та дискусіями пройшло Віче в Локачах, яке вирішило, що всі чиновники, яких нова влада буде призначати в Локачинський район, будуть проходити люстрацію. Також, варто зазначити, що не мине вона й членів ДВК та ОВК.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Локачі прокидаються
Відповісти
"Ты да я да мы с тобой"))) Серйозне віче))) А виступали самі перед собою все ті ж перекрашені політики. От і чоловік колишньою голови суду Усік шось там обіцяв. Всім люстрація. Геть старих брехунів, дорогу молодому поколінню...
Відповісти
приємно що серед цих людей є справжні патріоти
Відповісти
Та скоро того Усіка турнуть вже набридла локачанам його брехня і підлабузництво, тільки те і вміє, що чужими руками жар загрібати.Чого жодного разу не був у Києві на ММайдані,був у теплій хаті і всі його побратими??ганьба
Відповісти
дуже серйозне віче..)аж смішно
шкода,що люстрацію проводять не за результатами роботи людини,а за партійною приналежністю.коли вже в людей очі відкриються.?до влади рвуться ті самі що вже були і "керували".невже за них хлопці гинули на Майдані?
Відповісти