Додати запис

Казки від Сашка Лірника дітям з обмеженими можливостями

19 березня дітки з обмеженими можливостями, які навчаються в Крупівському НРЦ для дітей з вадами зору отримали надзвичайно приємний подарунок. Адже до них завітав відомий казкар Лірник Сашко, якого дітки дуже люблять, адже вони слухали його диски, дивились програми, які він веде на Українському телебаченні. Коли по школі поширювали анонс, що має приїхати Сашко Лірник, то дітки казали, що вони не вірять, бо мовляв як це таке може бути, казали, що він не приїде. А він таки взяв і приїхав. О 10 годині ранку актовий зал Крупівського НРЦ для дітей з вадами зору був заповнений вщерть, адже на захід завітали як учні, так і весь персонал, який працює в НРЦ, а також прийшла незряча молодь, яка об’єднана в Волинському осередку ВМГО інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії», власне ця організація спільно з Крупівським НРЦ для дітей з вадами зору і організувала данну зустріч. Як тільки Сашко Лірник вийшов на сцену в залі запанувала повна тиша, адже дітки нашорошено слухали казкаря. Сашко не лише розповідав казки, а і залучав дітей до театрального дійства, бо кожна казка супроводжувалась грою сашка з дітьми. Діти грали ролі персонажів казок, тим самим вони були не лише слухачами і глядачами, а і повноправними учасниками дійства. А особливо захоплені були незрячі дітки, адже вони аж ніяк не очікували, що до них підійде Сашко і за руку поведе і запропонує виконати роль в казці. Дві години тривала зустріч казкаря з дітками, а опісля всі бажаючі могли придбати книгу з казками, отримати автограф від Сашка Лірника і головне поспілкуватись з казкарем, адже спілкування це те, чого найбільше прагнуть дітки, в яких є вада зору.
В другій половині дня відбувся ще один виступ Лірника Сашка в Рожищенській дитячій бібліотеці, де були зібрані дітки з різними вадами здоров’я.
Ця зустріч була би неможливою без допомоги Луцьк експрес. Вони відгукуються на кожну акцію, яку проводить Генерація успішної дії і тут вони погодились виступити перевізником. Олександр Пиза це співорганізатор акції, який на протязі цілого дня супроводжував і допомагав нам в проведенні акції, саме він домовився з Рожищенською бібліотекою, аби вона зібрала діток на зустріч з Лірником Сашком.
Сподіваюсь, що дітки з обмеженими можливостями не раз ще зустрінуться з казкарем і інші відомі люди будуть їздити і до таких дітей, а не лише виступати в аудиторіях, які можуть заплатити. Бо всі ми ходимо під Богом, але часто про це забуваємо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.