Додати запис

Університети - для студентів!

25 березня 2015 року в Луцькому національному технічному університеті відбувся регіональний семінар Української Асамблеї Студентського Самоврядування (УАСС) «Участь студентів у забезпеченні якості вищої освіти», реалізований в рамках проекту «Національна система забезпечення якості і взаємної довіри в системі вищої освіти (TRUST)».
Гості та ведучі заходу – голова комітету із забезпечення якості освіти УАСС Тарас Зінченко та голова комітету з регіонального розвитку УАСС Олена Хміль.
Окрім представників Студентської ради Луцького НТУ, участь в семінарі взяли перший проректор Зоряна Герасимчук та проректори з науково-педагогічної роботи Валентин Талах та Олександр Бондарський.
Нагадаємо, що голова Студентської ради Олексій Табачук в лютому представляв Луцький НТУ на Всеукраїнській конференції «Перспективи та виклики реформи вищої освіти: студентський погляд». Тоді ж відбулася і IX Генеральна Асамблея УАСС, де більше як 70 ВНЗ України були представлені понад 120 лідерами студентського самоврядування.
«Вашими діями здійснюється реформація вищої освіти, і семінар цей – безпосередній поштовх до якісних змін. Консолідація молоді завжди відкриває нові перспективи. Зичу вам успіхів у всіх починаннях, у всіх реформах», – зазначила у вступному слові перший проректор Зоряна Герасимчук.
Що таке вища освіта і які критерії її якості, як лобіювати участь студентів в прийнятті рішень щодо управління ВНЗ та якістю освіти – це ті найважливіші моменти, вирішити які намагалися учасники.
Протягом семінару розглядалися питання основних нововведень Закону «Про вищу освіту», зокрема – у сфері студентського самоврядування, реєстрації студентських рад як громадських організацій, а також процедури розгляду питань робочого порядку в Міністерстві освіти та науки і їх підтримка чи відхилення колегією УАСС. Під час обговорення та протікання дискусій з’ясувалося, що серед студентства помічено далеко не позитивну тенденцію: більшість молодих людей не знають про свої права та можливості в управлінні ВНЗ. «Університети повинні бути студентоцентричними, – наголосив Тарас Зінченко. – Пригадаємо історію Празького та Болонського університетів. Болонський процес зараз відомий на весь світ. У Празі ж все вирішували клірики».
Довідка. УАСС (утв. 1999 р.) – єдина студентська українська організація, визнана на міжнародному рівні та є повноправним членом Європейського союзу студентів з 2007 року. Учасниками УАСС є 182 ВНЗ України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.