Додати запис

Як керувати проектами – тренінг в Луцьку

У суботу, 18 липня, в приміщенні Волинської обласної бібліотеки ім. Олени Пчілки луцький осередок ГО "Самопоміч" під керівництвом Тараса Яковлева провів тренінг із проектного менеджменту. Протягом дня 20 учасників пізнавали секрети творення проектів від одного з найвідоміших громадських діячів Волині, керівника ВОГО «Фонд місцевого розвитку» Петра Верзуна.

Після знайомства учасникам запропонували дефініціювати поняття «проект». Як виявилося, це слово має доволі широке значення: «Впродовж життя ми реалізовуємо певні проекти: курсова, дипломна, дисертація, весілля, купівля будинку, діти» - сказав Петро Верзун. Тому навички проектного менеджменту, безперечно, потрібні усім.
Основну увагу тренер приділив питанню співпраці з «донорами» - грантодавцями. «Пам’ятайте: донора потрібно поважати», - зазначив Петро Верзун. Він виділив фактори, на які, в першу чергу, звертають увагу грантодавці, поділився секретом, як домогтися, щоб саме ваш проект обрали.

«Справжній успіх – це, коли тобі телефонують грантодавці і пропонують написати проект на певну суму. Але це треба заслужити», - додав лектор.

В першій половині тренінгу учасники отримали теоретичну інформацію про життєвий цикл проекту, розробку концепції проекту та написання проектної заявки.

В другій половині заходу для того, щоб учасники мали змогу використати отримані знання на практиці, їх поділили на дві команди, кожна з який створила власний проект. Перший проект був спрямований на покращення надання адміністративних послуг у Луцьку, другий – на зменшення кількості стихійних ринків. Після представлення проектів тренер проаналізував проект кожної команди та дав поради, як його вдосконалити.

Також тренінг відвідав і керівник луцького осередку ГО «Самопоміч» Тарас Яковлев. Він привітав усіх присутніх, подякував їм за активність та закликав подати власні проекти на конкурс соціальних проектів від Луцької міської ради. Наприкінці заходу Тарас Яковлев вручив сертифікат всім учасникам.






Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все, що я можу сказати, це величезне ДЯКУЮ.
Була учасником цього тренінгу і залишилася дуже задоволеною. Взагалі від приємної та дружньої атмосфери і звісно ж від того ,що свою суботу я провела з користю.
Відповісти