Додати запис

Ляшко: «СТРІЛЯТИ ВСІХ». Чи не занадто? Порядні серед них є.

ОСОБИСТО
Президенту України Порошенко П.О.
Прем’єр міністру України Яценюку А.П.
Генеральному прокурору України Шокіну В.М.
Голові комітету Верховної ради з боротьби з корупцією Соболєву Є.В.
Заступнику Генерального прокурора України Сакварелідзе Д.
Комісії Генпрокуратури по відбору місцевих прокурорів і їх заступників.

ЗАЯВА
про відкриття кримінальних проваджень
проти корумпованих працівників прокуратури Волинської області, Генеральної прокуратури України, органів влади, структурних підрозділів Міністерства внутрішніх справ, охорони здоров'я і їх відсторонення, звільнення з посад та притягнення до відповідальності за зловживання службовим становищем, хабарництво і розкрадання державних бюджетних коштів на суму більше 130 млн. грн.

Більше 10 років в прокуратурі Волинської області діє злочинне корумповане угрупування, з яким я і інші правозахисники Волинської області постійно борються.
Я, як директор благодійного фонду “Ізіда”, основним завданням якого є боротьба з корупцією, злочинністю в правоохоронних органах Волинської області, не можу з цим змиритися.
Не дивлячись, що в країні здійснено революцію гідності, свободи, честі громадян та прийняті закони України “Про очищення влади”, “Про люстрацію”, що замінено Генерального прокурора України на демократично - революційних осіб - Махницького О.І., Ярему В.Г., а зараз Шокіна В.М., та замінено прокурорів Волинської області на зовсім молодих функціонерів: А.Парака, А.Коцура, В Максимов і Д.Чепіжак, однак положення в прокуратурі області не змінилось, а тільки ускладнилось і надалі члени угрупування скоюють злочини... .
Все це здійснюється із-за того, що нові Генпрокурори України не вникали в стан справ, боротьби зі злочинністю, який склався в прокуратурі Волинської області.
Всі мої численні і ін. правозахисників звернення про скоєння корупційних злочинів просто до них не доходили і ніхто про них ним і не доповідав. Все вирішували корумповані, антиморальні і некваліфіковані чиновники управління кадрів, управління діяльності у кримінальних провадженнях і управління захисту прав і свобод дітей Генпрокуратури та ін.. В. Козелецький, С.Зубак, Р.Балабан, Р. Романчук і ін., які із-за своєї службової недбалості, корумпованості по суті скрили вказані у зверненнях “ розжовані “ корупційні злочини.
Просто замість того, щоб внести згідно КПК України ці злочини у відомості про кримінальні правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування - вони надалі мені і ін. відписки і незаконно направили ці відомості для перевірки у контролюючі органи, які ліквідовуються чи реорганізовуються: управління державної архітектурно-будівельної інспекції України, Волинської області, державної інспекції сільського господарства України і ін., які протримавши їх по пів року і більше — і не провівши перевірки в зв'язку з ліквідацією - надали мені відписки, що неможливо їх провести, так, як особи що їх приватизували — не являються і т.п.
Тобто, по суті корумповані працівники Генпрокуратури самі скоїли злочини, передбачені ст.ст.364, 367 КК України.
Тому, молоді прокурори Волинської області П.Парака, А.Коцура, В.Максимов та Д.Чепіжак, спостерігаючи це злочинне не реагування на злочини працівників Генпрокуратури, самі не прийняли мір по зняттю підлеглих корумпованих прокурорів з посад і притягненню їх до відповідальності. Більше того вони почали самі скривати злочини, скоєні підлеглими, неправильно їх оцінювати, а деякі за це отримали матеріальну вигоду, чи призначення на вищі посади.
Як приклад-факт: молодий прокурор області А.Парака і його заступники В.Вініславський і С.М. Масалов та А. Гіль організували призначення на посаду Любомльського міжрайонного прокурора Корецького О.П., який взагалі є виконавцем всіх корумпованих дій - спочатку у Ковельській міжрайонній прокуратурі, а потім і у прокуратурі Волинської області. За кошти отримані від О.Корецького за організацію і контрабандне перевезення сигарет, А.Парака і В.Веніславський купили собі новенькі ВІП ДЖИПИ “Лексус”.
В зв'язку з чим правозахисні, патріотичні організації поставили ультиматум цим прокурорам, чи вони борються з корупцією в органах прокуратури, чи покидають посаду прокурорів Волинської області! Так, змушені піти з посад А.Парака, А.Коцура і В.Максимов. Та сама доля чекає і Д.Чепіжака, який не зробив висновків і взагалі не бореться з корупцією в прокуратурі і органах влади та не співпрацює з вказаними організаціями, які постійно борються з корупцією.
Тому, від імені названих організацій прошу відкрити кримінальні провадження відносно нижче вказаних працівників прокуратури області і внести ці відомості про кримінальні правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочати розслідування та негайно внести передбачених законодавством заходів по відстороненню їх з посад і притягненню врешті-решт до відповідальності і відшкодуванню більше ста мільйонів гривень збитків завданих державі, громадян права і інтереси, яких грубо порушені, цими кримінальними правопорушниками, а саме проти:
1. Масалова Сергія Миколайовича - співголови разом із бувшим прокурором Волинської області Гіль А.І. корупційного угрупування прокуратури Волинської області, організатора і безпосереднього виконавця майже всіх корупційних схем, заходів, планів і злочинів, корупційних кримінальних справ і ін., бувшого Ковельського міжрайонного прокурора, заступника прокурора Волинської області, потім прокурора Луцького району і якого ніхто не хоче звільнити за постійне скоєння корупційних злочинів і незаконне збагачення. Маючи походження заробітків, став доларовим мільонером, його майнові статки у тисячі разів, а можливо і більше, не відповідають сумі всіх отриманих ним зарплат.
За корупційні кошти, матеріальні цінності, здобуття яких стало нормою його щоденного життя, незаконно побудував багатомільйонний маєток, де великий трьохповерховий палац, окремі будинки для сауни, басейну, конюшні, для прислуги, гостей, і все це незаконно побудовано на самовільно захваченій великій земельній території ДП ” Дослідне господарство “1-е травня ”, що в с.Копачівка Рожищенського району (15 км.від Луцька), незаконно отримав дві трьохкімнатні квартири (смт. Маневичі і м. Луцьк), однієї двохкімнатної (м.Ковель), чотирьох великих дач: три в Шацькому національному заповіднику, дві біля озера Світязь, одна біля озера Пісочне, що біля санаторія “Лісова пісня”, одна біля озера Люб'язь Любешівського району на Волині та куплено декілька елітних нових автомобілів. Та ще декілька підприємств, які числяться на підставних осіб. І все це у незаконній власності - однієї людини - Сергія Масалова.
Він будучи незаконно за винагороди призначеним на прокурорські посади, тільки й займався корупційним збагаченням та будівництвом і тому і привчив до цього своїх “вихованців ” : Корецького О.П., Лопоха В.В., Ющика В.М., Дарчика М.Г., Ткачук Н.Л., Борща О.І., Хомича Е.І., і ін.. про злочинні подвиги Масалова С.М. і його вихованців можна привести сотні прикладів.
Про це навіть написано книжку «Злочинна Волинь » та сотні, сотні статей в республіканських, обласних і місцевих газетах. При необхідності я можу надати. Всі ці його “вихованці ” вступивши в злочинний зговір і за винагороду, матеріальні цінності, скоїли ряд корупційних злочинів, передбачених ст.ст. 364,365,367,368 і ін., Кримінального Кодексу України (зловживання службовим становищем, перевищення службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки, службова недбалість, отримання хабара і ін.).
2. Гіля Андрія Івановича, який більше 10 років “ керував ” прокуратурою Волинської області, декілька разів призначався прокурором Волинської області і декілька разів заступником прокурора Волинської області.
Гіль А.І. разом з Масаловим С.М. є керівниками і організаторами всієї корупційної каруселі в Волинській області. Також, вони виступали і виступають “пожежниками”, коли факти хабарництва стають відомими суспільству, підключають до цього керівних чиновників з Генпрокуратури України, генпрокурорів В.Піскуна, В.Пшонку, С.Вінокурова, М.Голошву, Р.Кузьміна, В.Козелецького і ін.
Гіль А.І. брав хабарі і давав їх чиновникам з Генпрокуратури і ін. Брав за все, особливо за надання бажаних посад в прокуратурі, за призначення на посади прокурорів і ін. посади, а також за “погашення” чи “розвал” самих скандальних справ в області.

Він брав в якості хабарів — все, аж до маєтків, так, появились у родині Гіля два маєтки у Луцькому районі Волинської області, великий двоповерховий будинок біля озера Світязь, автомобіль і ін. і все отримано, як хабарі.
Гіля А.І. я привів у своєму переліку корупціонерів під номером 2, тому, що по своїх корупційним, майновим статках він посідає “почесне” друге місце, після Масалова С.М.. Маючи походження з колгоспників, Гіль А.І. став міліонером, так, як його статки в сотні разів, а можливо і більше, не відповідають сумі всіх отриманих ним зарплат.
Віддавав хабарі самим високим чиновникам з Генпрокуратури за свої призначення на посади прокурора Волинської, Житомирської і Тернопільської областей, а особливо після того, як був викритий у корупційних аферах - головою Волинської облдержадміністрації Бондарем В.Н., якому він відкрито разом з Масаловим погрожували, навіть погрожували у засобах масової інформації, що “обріжуть йому крила ” – тобто фізично розправляться з ним і тільки звернення до Президента України за захистом, призвело до того, що Гіль змушений був тікати в інші області України, але через 3-6 місяців, після “потушення” корупційних скандалів, знову повертався на посаду прокурора Волинської області. Сам Гіль А.І. більше схожий на бригадира в колгоспі, так, як по своїм розумовим, фізичним показникам не відповідав своїм посадам.
Він взагалі не вміє говорити, пояснити. Але вміє брати, давати хабарі та обманювати всіх. Випадково спочатку ставши прокурором Волинської області за хабар - за це, що побудував в урочищі Іллічівка на березі оз.Світязь двоповерхову дачу з відбірного дерева і обставив її меблями для самого Генпрокурора України В.Піскуна. Цю дачу побудував поруч зі своєю, також побудовану за хабарі-корупційні кошти, справи. А далі “тісно” співпрацював з керівником кадрового управління Генпрокуратури В.Козелецьким, який приїжджав часто на Волинь і захищав Гіля і Масалова за їх корупційні справи, навіть за це сварився зі мною та навіть погрожував розправою, якщо я не припиню їх критики. Самі ці призначення Гіля, Масалова, погрози перевіряючих, самі говорять про корупційний розмах і корупційний вплив Гіля А.І., Масалова С.М. на корупційне керівництво Генпрокуратури України, яке вони просто “купили”.
Щоб викрити їх всіх наведу зараз об'єктивні приклади — факти їх корупційної діяльності.
- от приклад-факт: на протязі 2008-2010 років керівництвом Ковельського санаторію матері і дитини “Турія” - структурного підрозділу Волинської облдержадміністрації : директором Н.Музичук, головним бухгалтером Мизовець, керівником будівельного підрозділу В.Борисюк, скоєно розкрадання біля 5-ти мільйонів гривень бюджетних державних коштів, юристи кваліфікують це як розкрадання в особливо великих розмірах.
Дізнавшись про це, я негайно повідомив про це Ковельського міжрайонного прокурора С.Масалова, старшу слідчу цієї прокуратури Н.Ткачук і прокурора Волинської області А.Гіля, надав два списки осіб, що допоможуть викрити це розкрадання і просив відкрити кримінальну справу.

Однак, на мій подив ці посадовці прокуратури в 2010-2011 роках, більше року, просто ігнорували проведення перевірок, ревізії і відкриття кримінальної справи проти згаданих посадових осіб санаторію, які продовжували свою злочинну діяльність і почали знищувати докази злочину.
Я зрозумів, що вказані працівники прокуратури просто навмисно скривають згаданий злочин, так, як зовсім не реагують на мої постійні звернення до них. Щоб заставити їх виконувати свої обов'язки, я на протязі 2010-2011 років направив їм і до Генеральної прокуратури України десятки письмових заяв і скарг, сам добився проведення в санаторії ревізії, проведення якої вони блокували, та добився зняття директора санаторію Н.Музичук, яку також чомусь постійно захищав голова Волинської облдержадміністрації Грицюк А.П., який знаючи про розкрадання, вручив ще їй навіть подяку - грамоту за успіхи в роботі.
Тільки тоді, коли я замість них, “розжував” ним і Генпрокуратурі скоєні вказаними посадовими особами санаторію злочини, подав схеми злочинів, відпечатані списки біля тисячі громадян, гроші яких було викрадено за куплені ними в санаторії незареєстровані путівки і за куплені в санаторії незареєстровані курсівки на проведення лікування і за проведення лікувальних процедур, та викрадені кошти санаторію під час проведення незаконних реконструкцій в приміщеннях санаторію, викрадення державних бюджетних коштів, матеріальних цінностей і їх незаконне списання.
Тільки за вказані злочинні операції було викрадено більше 3-х млн.грн. Більше того, Н.Музичук і Л.Мизовець ще викрали більше мільйона грн. державних бюджетних коштів, які незаконно перерахували на рахунок страхового фонду. Потім ці кошти вийняли і віддали, як хабар Київським функціонерам тендерів путівок, за виграші тендерів путівок для санаторію. Всього ними в санаторії викрадено біля 5-ти мільйонів грн. Тільки після цього, ці горе - прокурори 14.02.2011р.відкрили кримінальну справу за ст.191 ч.5 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем - вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою.).
Тобто, це зроблено від мого примусу і тільки після того, як я цих корумпованих прокурорських чиновників припер до стіни.
Але й тут при відкритті кримінальної справи вони навмисно допустили грубе порушення закону. Я вимагав, щоб вони порушили справу проти конкретних вказаних посадових осіб санаторію, а вони відкрили справу по факту розтрати майна службовими особами санаторію. Хоча ревізія, матеріали перевірки, докази - прямо вказують на скоєння названими конкретними посадовцями санаторію злочину.
- Після відкриття вказаної кримінальної кримінальної справи в своїй заяві і усно я вимагав у прокурора Масалова С.М. та ст. слідчої Ткачук Н.Л. негайного накладення арешту на все майно вказаних винних посадових осіб санаторію та обрання їм міри запобіжного заходу арешту — утримання під вартою. Так, як до мене поступили дані, що директор санаторію Музичук Н.І. хоче тікати за кордон.
Однак, вказані працівники прокуратури продовжуючи зловживати, перевищувати свої службові повноваження - відмовились виконувати мої вимоги та довели їх самому директору Музичук Н.І. і порадили їй швидше покинути територію України.
- Злочинні дії вказаних працівників прокуратури призвели до того, що з допомогою прокурора Масалова С.М. і ст..слідчої Ткачук Н.Л. - директор санаторію Музичук Н.І. втекла за кордон - виїхала собі в Італію.
А, прокурор Масалов С.М. і ст..слідча Ткачук Н.Л. всяко почали після цього розвалювати справу Музичук Н.І. і почали ігнорувати розслідування справи, не допитувати свідків і потерпілих, списки яких з адресами, що я надав їм для підтвердження фактів розкрадань.
Відпечатані списки біля тисячі осіб з зазначенням їх прізвища, імені по батькові та місця проживання, які купили в санаторії за кошти незареєстровані путівки і незареєстровані курсівки на проведення лікувальних процедур - які я безпосередньо віддав Масалову С.М. і Ткачук - один пакет- екземпляр, а другий пакет - екземпляр Гілю. Ще один пакет-екземпляр я залишив собі і прикладаю до цієї своєї заяви (див. додатки) так, як у мене є підозра, що їх Масалов з Ткачук і Гіль - знищили.
Не виконавши цих важливих слідчих дій, не наклавши арешт на майно винних посадових осіб санаторію, взяли і так просто розвалили кримінальну справу, незаконно закрили справу проти причетних до розкрадань головного бухгалтера санаторію Л.Мизовець і керівника будівельно - ремонтного підрозділу В.Борисюк, а потім взагалі зупинили слідство по справі.
Отримавши за це, на мою думку велику матеріальну винагороду, так, як такі “прощення ” і “допомога ” не робляться просто так, та й після цього прокурор Масалов С.М. почав будувати собі величезну двоповерхову дачу в Шацькому національному заповіднику біля озера Пісочне, що біля самого санаторію “Лісова пісня” в с.Мельники Шацького району Волинської області, а ст. слідча Ткачук Н.Л. 3-х поверховий будинок в м. Ковель.
Я почав далі наполягати на розслідуванні цієї справи, писати скарги прокурору області Гілю А.І., при цьому я вказував встановлене мною місце перебування втікача - директора Музичук Н.І. в Італії - в м. Болонья. Повідомив я і про те, що Музичук Н.І. щотижня виходить по скайпу і спілкується зі своїми дітьми, що залишились в м. Ковель та зі своєю сестрою, що проживає в м. Київ.
Однак, ніхто на мій подив, чи мені на зло, не хотів займатись Музичук Н.І., її розшуком і доставкою на місце скоєння особливо тяжкого злочину з причиненою шкодою державі в особливо великих розмірах. Просто і відкрито продовжувалось ігнорування розслідування цієї справи ст..слідчою Ткачук Н.Л., прокурорами Масаловим С.М. і Гіль, які її просто зупинили.
І щоб відвернути увагу від розслідування вказаної справи і скрити факти розкрадань в особливо великих розмірах Масалов С.М., Н.Ткачук і А.Гіль по вказаній мною злочинній схемі встановили скоєння аналогічних злочинів у вказаних мною Волинських санаторіях: “Лісова пісня”, “ Пролісок” і ще більш ніж у 20 санаторіях, які знаходяться у центральних і південних регіонах України.

Де керівники цих закладів в ті самі 2008-2010 роки привласнили і розтратили бюджетні кошти на суму біля 100 млн.грн. Справи по цим санаторіям відкривались за ст.191 ч.5 КК України і слідство по ним корумпованою Генпрокуратурою незаконно доручено прокуратурі Волинської області, яка передала його С.Масалову і Н.Ткачук. Вказані корупціонери вели слідство недовго, а лише до тих пір, поки не отримали на мій погляд великі, великі хабарі, так, як позакривали їх не дивлячись на великі розміри розкрадань. Закрили справи за відсутністю складу злочинів, що явно несправедливо і незаконно.
Тай, ще ці злочинці-прокурори не врахували, що посадовці цих всіх 20 санаторіїв, крім викрадення біля 100 млн.грн. викрали додатково ще більше 30 млн.грн. державних бюджетних коштів, які незаконно перерахували на рахунок страхового фонду. Потім ці кошти вийняли і віддали (перерахували), як хабар Київським функціонерам тендерів за виграші тендерів путівок для своїх санаторіїв. Всього ними було викрадено більше 130 млн.грн. І це легко можна довести, а скільки коштів з цієї афери дісталось А.Гілю, С.Масалову, Н.Ткачук - вгадайте ?
І на мій і всієї громадськості м. Ковель ще більший подив — замість того, щоб притягти прокурора Масалова С.М. і слідчу Ткачук Н.Л. за все це злочинне неподобство, яке вони скоїли при розслідувані справи Музичук Н.І.(аналогічних справ) до відповідальності, - їх прокурор Волинської області Гіль А.І., Генпрокуратура - навпаки заохочують, і ще як заохочують: - ст..слідчу Ткачук Н.Л. призначили заступником Ковельського міжрайонного прокурора з питань захисту прав свобод і інтересів громадян, права яких вона сама постійно і систематично - і порушувала, а прокурор Масалова С.М. призначають заступником прокурора Волинської області.
На цих посадах вони сповна оказали себе з негативної сторони: Масалова С.М. дуже швидко попросили і він завдячуючи своїм захисникам з Генпрокуратури домігся призначення на посаду прокурора Луцького району, а Ткачук Н.Л. спасли Масалов С.М. та Гіль А.І.
3. Ткачук Наталія Леонідівна, не дивлячись, що скоїла злочини, на посаді старшого слідчого, вона і на посаді заступника Ковельського міжрайонного прокурора, до цих пір так і не навчилась приймати громадян, вислухати їх, вести при цьому журнал прийому, про що я їй неодноразово вказував. Ткачук Н.Л. продовжує далі фальсифікувати перевірки відносно підприємців, посадових осіб влади і т.п.
От наприклад – факт: відносно підприємця Олександра Шайнюка та посадових осіб Ковельської міської ради - сфальсифікувала перевірку з питань збору бюджетних коштів на орендованих стоянках міста, що нібито працівники міськвиконкому за винагороду зменшили на 500 тис.грн. сплату за автостоянку, і подала всю цю фальсифікацію, цей стид, позор в документах прокурорського реагування, які направила в Ковельську міську раду та ще й сама доповіла на виконкомі, сесії. Під час вказаної перевірки Ткачук заставляла підприємця Шайнюка дати свідчення, що нібито він дав хабара за автостоянку голові Ковельської міської ради Кіндеру О.О.. І таких прикладів багато.

4. Лопоха Вались Васильович, почав далі курувати справу Музичук Н.І., ставши новим Ковельським міжрайонним прокурором, якого по рекомендації Масалова С.М., прокурор області Андрій Гіль все зробив щоб назначити на цю посаду. За це Лопоха В.В. почав будувати в Луцькому районі маєток- хабар родині Гіля А.І.
Прокурор Лопоха В.В. являючись корумпованим учнем Масалова С.М., по його вказівках все зробив для ігнорування розслідування справи Музичук Н.І., недопиті свідків, потерпілих, тормозити повернення Музичук Н.І. з Італії та не накладення арешту на її майно та не відшкодування державі більше 5-ти мільйонів грн., а головне він в дні революції — революції гідності, свободи, честі громадян — скоїв ряд злочинів, зокрема:
- 27 лютого 2014р. безпідставно і незаконно, навмисно з ціллю подальшого закриття справи - перекваліфікував - змінив раніше винесену підозру за ч.5 ст.191 КК України (привласнення коштів, майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) директору Ковельського санаторію матері і дитини “ Турія “ Музичук Н.І. в крадіжці більше 5-ти млн. гривень державних, бюджетних коштів, які вона вкрала у дітей санаторію — на ч.3 с.365 КК України, (перевищення влади, службових повноважень, які спричинили тяжкі наслідки).
Лопоха В.В. злочинно використавши ситуацію, яка склалась відносно ст.365 КК України для звільнення Тимошенко Ю.В.
07 липня 2014р. Лопоха В.В. з подачі корупційного прокурора Масалова С.М. злочинно - незаконно, безпідставно закрив вказану кримінальну справу за п.2 ч.1 ст.284 КПК України (встановлення відсутності в діяннях складу кримінального правопорушення) і відпустив доставлену Інтерполом Музичук Н.І.
При цьому, Лопоха В.В. злочинно-корупційно, злочинно - умисно не прийняв мір на повернення до попередньої законної кваліфікації дій Музичук Н.І. за ч.5 ст.191 КК України, затримання її, арешту майна, коштів та відшкодування державі біля п'яти мільйонів гривень.
Тобто, по суті незаконно закрив кримінальну справу і відпустив Музичук Н.І., яка знову втекла в Європу - в Італію.
Своїми злочинними діями прокурор Лопоха В.В. явно скоїв злочин, що передбачений ч.3 ст.365 КК України, в же в новій редакції (закон України № 746-VII “Про внесення змін до кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо імплементації до національного законодавства, положень ст.19 Конвенції ООН проти корупції ” та ч.3 ст.364 КК України.
Ще на мою думу Лопоха В.В., Масалов С.М., і Гіль А.І. (що виконував обов'язки прокурора області) отримали за результат закриття справи — велику “ матеріальну винагороду ” так, як такі “незаконні дії ” за так не робляться. Та й ще всі ці прокурорські посадовці причетні до цього, а Лопоха В.В. і Гіль А.І. ще й прямо відстоювали закриття справи перед перевіряючими з Генпрокуратури.
Після моїх звернень з цього питання до Генпрокурора, прокуратурою Волинської області скасовано постанову про закриття кримінального провадження, тільки, чому за одним фактом незаконного перерахування директором санаторію Музичук Н.І. Фонду соціального страхування - 1 млн.187 тис. грн. А де ділись інші епізоди злочинних мільйонних розкрадань на яких я зупинявся вище ? Що Генпрокуратура погодилась з розкраданням та не відшкодовуванням біля 5-ити млн.грн. і із злочинними діями вказаних посадових осіб санаторію та їх злочинними “захисниками” з Ковельської міжрайонної прокуратури та прокуратури Волинської області і Генпрокуратури ? Ні так не буде !!! НЕ робіть панове прокурори з прокуратури цирк, а себе клоунами, що маніпулюють статтями КК і злочинцями.
Дійшло до того, що Музичук Н.І. будучи впевненою, що її вже після всього цього не чіпають, приїхала з Італії, розвелась, поділила майно з чоловіком, розпродала все своє майно, забрала всі кошти і назавжди виїхала в Італію, а Лопоха В.В., Масалов С.М.. Ткачук Н.Л. і Гіль А.І. так і не дивлячись на мої постійні вимоги - навмисно так і не наклали арешт на майно винних посадових осіб санаторію та до цих пір не відшкодували жодної гривні збитків і не притягнули до відповідальності жодної винної особи. А пройшло вже більше 4-х років розслідування. Що це не злочин, не корупція ?
На Ковельщині Лопоха В.В., Н.Ткачук, С.Масалов і А.Гіль не дивлячись на те, що вони обікрали на 5 млн.грн. дітей вказаного Ковельського санаторію матері і дитини “Турія”, яким до цього часу не відшкодовано жодної гривні, вони ще і своїм злочинно - протизаконним і антиморальним ставленням до дітей, до їх батьків, просто їх знищують.
В.Лопоха і Н.Ткачук з 2012 р. по даний час навмисно самоусунулись від виконання свої обов'язків по захисту батьків і дітей, що потребують державної допомоги, притягненню посадових осіб влади до відповідальності, прокурорського представництва по захисту прав і інтересів таких дітей в суді і т.п. Вони просто навмисно проігнорували захист прав і інтересів таких дітей, як Івана Демчук, Світлани Крисак, дітей с.Облапи Ковельського району, внуків Віри Баюк, трьох малолітніх дітей Юлії Москалюк і ін.
От, для підтвердження факт-приклад: До мене за захистом звернулась жителька м.Ковель Юлія Москалюк - мама трьох малолітніх дітей - чорнобильців, яка сама їх виховує. Суть справи полягає в тому, що з 2013 року по даний час держслужбовці Ковельського міського управління праці та соціального захисту населення (надалі - соцуправління) - начальник Софія Сагаль і працівники кабінету № 5, які не хочуть назвати свої прізвища, які всі навмисно відмовились оформити і виплатити передбачену “чорнобильським законом” соціальну допомогу на її дітей — грошову компенсацію замість продуктів харчування, яка надається дітям, які не відвідують дошкільні навчальні заклади (ДНЗ). А тому вона не в змозі за 300 грн. прогодувати і виховати дітей.
Все почалось з того, що по вині вказаних посадовців соцуправління на протязі з 2008 по 2013 р. не проводилась взаємозвірка з ДНЗ і не вимагались довідки з цих установ, тому на початку 2013 р. виявились великі переплати батькам бюджетних коштів.
В лютому 2013 р. Ю.Москалюк визвала начальник соцуправління С.Сагаль і повідомила, що виявилась переплата компенсаційних коштів на її сина Назара на суму 6717 грн. і запропонувала дати їй (Сагаль) половину цієї суми, а вона за це їй спише всю суму, що таким чином сплатили вже майже всі батьки дітей у яких виявлена переплата.
Також, Сагаль попередила її, що в разі відмови, з неї буде стягнуто всю суму через Ковельський міськрайонний суд. Вона (Москалюк) порахувавши, що це незаконно, відмовилась від сплати С.Сагаль пів суми переплати, так, як будь-якої її вини в цьому немає і що це все схоже на хабарництво. Однак, вона була дуже здивована, що тільки її одну соцуправління передало в суд для стягнення переплати і що незаконним рішення Ковельського міськрайонного суду від 21.06.2013 р. з неї було стягнуто всю суму переплати, тобто все сталось, як і погрожувала та обіцяла С.Сагаль.
21.06.2013р., тобто в день винесення рішення Ковельським міськрайонним судом, Ю.Москалюк письмовою заявою повідомила Ковельського міжрайонного прокурора про переплату коштів, про вимагання хабара, про незаконне рішення Ковельського суду та просила притягнути С.Сагаль до відповідальності за хабарництво, допитати її та допитати одну маму боржницю, яка дала взятку і не була піддана суду, допитати інших боржників переплат коштів, як вони і скільки погасили переплат і ін. Та ще просила захистити її і її дітей і вирішити її це питання на рівні з іншими справами.
Однак, дуже і дуже була здивована, коли 01.07.2013 р. отримала відповідь Ковельської міжрайпрокуратури, за підписом заступника міжрайпрокурора Н.Ткачук, що її заява-звернення скероване за належністю в Державну фінансову інспекцію України у Волинській області для розгляду по суті.
А від нього 05.07.2013р. отримала відповідь, що її звернення направлено для розгляду до Департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації, яку раніше, зовсім недавно очолювала та сама С.Сагаль. От такий футбол в беззаконня грає Ковельська міжрайонна прокуратура, коли злочинну щуку випускає знову в річку.
І напевне не безкоштовно, так, як Н.Ткачук і В.Лопоха такі трюки безкоштовно не роблять. Тай після цього вказані держслужбовці соцуправління мов озвіріли просто відкрито знущаються з її 3-х дітей, що голодують, кричачи обізвали її (нащо народжувала, якщо не маєш за що кормити дітей і т.п.) і в категоричній формі їй відмовили в оформленні документів на соціальну допомогу, а письмову відмову надати відмовились.
З цими незаконними чудесами Ковельської прокуратури вона була незгідна, тому звернулась за захистом до мене у фонд “Ізіда”.
Вислухавши її, ознайомившись з документами і відповідями, постановою суду я зрозумів весь цинізм беззаконня. Відразу я разом з Москалюк Ю. звернулись до прокурора В.В.Лопоха, який дізнавшись від секретаря хто прийшов, по надуманим причинам відмовився нас прийняти, хоча був його прийомний день. Тоді по моїй рекомендації Ю.Москалюк письмово повторно звернулась до В.Лопоха, Ковельського міського голови Кіндер О.О., Ковельського соцуправління, а я спільно з Москалюк звернулись зі скаргою в прокуратуру Волинської області на бездіяльність, незаконні дії прокурора В.Лопоха, Н.Ткачук, посадовців соцуправління і ін. та скасування незаконного рішення (постанови) Ковельського суду. Були здивовані (я і Ю.Москалюк) коли В.Лопоха надав відповідь що всі дії посадовців Ковельського соцуправління законні, постанова Ковельського суду законна, і що немає підстав для її скасування.
З цим і погодилась прокуратура Волинської області. Тільки Ковельський міський голова Кіндер О.О. дав відповідь, що виконавчий комітет в особі органу опіки та піклування не заперечує скасування вказаної постанови суду, щодо стягнення коштів з Ю.Москалюк, при наступному розгляді цієї справи в суді. А наступного розгляду не було, злочинні посадовці Ковельської міжрайонної прокуратури і Волинської облпрокуратури захищаючи злочинні дії начальника соцуправління С.Сагаль, відмовились від апеляційного оскарження вказаної явно незаконної постанови суду, не дивлячись на те, що вона винесена без обов'язкової участі представника органу опіки та піклування, без представника прокуратури, без врахування строку позовної давності і без врахування обставини, якщо немає вини Ю. Москалюк, то переплату можна стягнути лише тільки за останніх півроку.
Із-за вказаних злочинних дій В.Лопоха, Н.Ткачук, начальника соцуправління порушуються права і інтереси малолітніх дітей-чорнобильців Ю.Москалюк, до цих пір незаконно вираховуються кошти з її мізерного сімейного бюджету. Внаслідок продовжують голодувати її діти, яким ще продовжують не виплачувати соціальну допомогу. І це в наш час. Так, нащо потрібні тоді державі такі злочинці (інакше не назвеш), ЯКИМ ВОНА ЩЕ І ЩЕДРО І СВОЄЧАСНО ВИПЛАЧУЄ ЗАРПЛАТУ? Краще б платили б моєму благодійному фонду і ми б чесно виконали їх обов'язки. А які ще мільйонні збитки вони нанесли державі, а дітям від такої злочинної діяльності... і які збитки ми ще не знаємо.
Для подолання свавілля, цинізму, не фаховості цих всіх посадовців, для повернення справедливості, захисту дітей Ю.Москалюк і ін. я звернувся до Генпрокуратури України, прокуратури Волинської області, органів влади і соціального захисту і ін., щоб притягли всіх і в першу чергу прокурора В.Лопоха до кримінальної відповідальності та поновити права і інтереси цих всіх ображених ними дітей і їх батьків.
Однак, був дуже і дуже здивований, коли це надіюсь останнє молоде не фахове, злочинно корупційне керівництво прокуратури області дало стандартну цинічну, незаконну відповідь-відписку, що у всіх наданих матеріалах немає відомостей про скоєння кримінальних правопорушень вказаними посадовцями, тому немає підстав, для внесення їх до ЄРДР.
Ця злочинна відписка, ще раз підтверджує їх вину, боязнь нести відповідальність.
Тому Д.Чепіжак, О.Корецький і ін. я Вам всім не дам, щоб такі нелюди як В.Лопоха, Н.Ткачук, С.Сагаль і ін. та всі їх “захисники ” далі продовжували своє вже системне, корупційне порушення прав, свобод і інтересів цих всіх дітей та їх батьків. Я не допущу цього протизаконного, не фахового хамства.
Тому, зараз негайно необхідно всі ці збитки від розкрадань в санаторіях і незаконного збагачення посадовців відшкодувати державі за рахунок прокурорів злочинців Лопохи В., Масалова С.М., Ткачук Н.Л., Гіля А.І. та їх захисників з Генпрокуратури, прокуратури області, за скоєння цих корупційних злочинів. Відкрити проти них кримінальні справи та накласти арешт на все їх майно, яке вони явно незаконно нажили.
От посудіть самі - Лопоха В.В. ще молода людина, попрацював біля двох років Ковельським міжрайонним прокурором, в же по вул.Садова в с.Колодяжне Ковельського району ( 3 км. від Ковеля) величезний маєток з двох однакових будинків, при цьому взяв собі землі скільки захотів. Купив новий автомобіль “мерседес”. До цього побудував собі величезний маєток у м. Луцьку, де проживає сім'я та купив новий позашляховик - автомобіль «HONDA», «NISSAN».
Також, побудував маєток - хабар родині бувшого прокурора Волинської області Гіля А.І., за те що той зробив все, щоб призначити його Ковельським міжрайонним прокурором... І все це за корупційні кошти ... А зараз обнаглів до того, що зовсім недавно без оплати працівникам, без дозволу екології, без будь-якої технічної документації пробив собі в маєтку в с. Колодяжне Ковельського району артезіанську водяну свердловину ... на 120 метрів та почав скривати переписувати свої незаконні статки... будинки і ін.
От ще один масовий факт- приклад корупційного злочину: на протязі 2008-2012 років Масалов С.М., а з 2012 по даний час Лопоха В.В. ігнорують розслідування масового корупційного злочину, скоєного державними посадовцями - головою Ковельської райдержадміністрації Грищук В.П. і його підопічними посадовцями та працівниками Ковельської міжрайпрокуратури, які нахабно розікрали більше 500 га землі навкруги м. Ковеля, які ділянками розпродали.
Частина цієї землі пішла прокурорським працівникам, з якої частину земельних ділянок продали, а на деяких - заступники Ковельського міжрайонного прокурора Ющик В.М. і Дарчик М.Г. незаконно побудували великі двохповерхові будинки, які потім почали продавати, так як боялися, що їх у них заберуть, тай вони їм були непотрібні, так як Дарчик М.Г. перед цим отримали з Масаловим С.М. великі двохкімнатні квартири у новому будинку, а Ющик В.М. був забезпечений житлом, жив у великому будинку своєї дружини. Однак, по ініціативі Масалова він ще і став у Ковельській міській раді на пільгову чергу на отримання квартири.
Це нахабство, вседозволеність, за яку не було відповідальності, призвело до того, що В.Ющик, і М.Дарчик так загралися в хабарництво, що самі почали обдирати підприємців.
От приклад — факт: в 2011 році у підприємця - керівника Ковельського будівельного комбінату О.Вовка, який обікрав будівельних замовників, В.Ющик разом з М.Дарчиком здійснюючи прокурорський контроль, виявили факт подібний, як у м. Києві з “Еліта центр”. Замість того щоб зробити все щоб захистити замовників, повернути їм кошти, вони стали на захист підприємця О.Вовка. За це почали вимагати хабарі - забрали собі майже нові японські джип-мітсубісі L-200 2007р., якого В.Ющик поставив на облік під номером 1717 та німецького екскаватора CASE 688.
На джипі В.Ющик з М.Дарчиком почали постійно їздити, а екскаватором в с.Волошки Ковельського району вони біля Ющика баби і діда незаконно прихватили землі, викопали ставок, як озеро, запустили велику рибу, побудували зону відпочинку зі всіма апартаментами, щоб де було перевіряючим ловити рибу, відпочивати, жарити, смажити і тому подібне.
Коли в ставку - озері поздихала риба, зігнали всі пожежні автомобілі району, які за декілька днів безоплатно викачали всю воду, а іноземні бульдозери і екскаватор з дна безоплатно вийняли весь грунт, засипали інший, наповнили новою водою і запустили нову рибу. І все готово для прийому перевіряючих.
Земельна ділянка безплатна, маєток майже безплатно, новий джип, екскаватор майже безплатно, так як незаконно, формально оформили за копійки їх купівлю, земля, озеро, зона відпочинку з апартаментами - все безплатно … Зараз почали звозити будматеріали для будівництва ще одного спільного особняку для відпочинку. І все це безплатно, плата - зловживання службовим становищем .. корупція !
А Масалов з Гілем, коли дізнались про це, забрали екскаватора собі і собі почали копати ставки біля своїх маєтків, а Ющика і Дарчика підвищили в посадах. Спочатку перевели їх прокурорами в обласну прокуратуру, а потім Ющика призначили прокурором Горохівського району, а Дарчика Маневицького району. Під час революції гідності — люди заставили їх написати рапорти на звільнення з посад органів прокуратури, але в.о. прокурора Волинської області Гіль захистив їх і наказав так далі працювати. І таких факт - прикладів багато у В.Ющика і М.Дарчика, при неохідності назву ще.
Це саме можна сказати і про заступника Ковельського міжрайонного прокурора О.Борща, нині прокурора Турійського району, який по справі про зґвалтування - отримав для Масалова 15 тис.дол.США від батьків підозрюваних - обвинувачених М.Голота і ін. Забрав їх з коробки конфет, у коробку поклав конфети, які з пляшкою спиртного передав через секретаря Масалову С.М.
Дізнавшись про цей обман Масалов разом з Гілем зняли його з посади - перевели помічником в одну з поліських прокуратур Волині для перевиховання. Про це ж можна сказати і про іншого вихованця Масалова - Є.Хомича Волинського транспортного прокурора, який взяв і присвоїв собі хабара, якого мав передати Масалову з Гілем, за що був звільнений з посади і переведений на нижчу посаду в іншу прокуратуру.
Продовжує вже на протязі 10 літ С.Масалов і А.Гіль “через свої учнів” “керувати” в області - автомобільним бізнесом. Всі підприємства автобізнесу фальсифікують документи на кожен кузов автомобіля, що завозився із-за кордону, особливо їх ціноутворення, закордонні документи і т.п.. Також, отримання цими підприємствами за хабарі довідок-рахунків. Ці підприємства очолюють підставні особи і т.п. Тому, за їх “кришування”, працівники цих підприємств постійно платять їм “винагороди”.
От цю явну злочинну корупцію до цих пір скривають облпрокурор Гіль А.І., його заступники і ті, що прийшли їм на заміну. А зовсім недавно це і скрив прокурор управління наглядової діяльності у кримінальних провадженнях слідчих органів Генпрокуратури С.Зубак, який замість того, щоб внести відомості про ці корумповані злочини до ЄРДР - він з ціллю скриття їх явно незаконно направив в контролюючий орган, який ліквідовується - Державної інспекції сільського господарства України. Що це не злочин, не корупція ? Чому прокуратура надає перевагу корупціонерам ? - і це в наш час, час активізації боротьби з корупцією та який вона показує приклад.
Тому, корупція і надалі процвітає в прокуратурі Волинської області. На головну арену керівництва облпрокуратурою виходять молоді найбільш корумповані вихованці С.Масалова і А.Гіля - О.Корецький, В.Лопоха і О.Борщ. Перш за все це вже згаданий мною раніше Олег Корецький, який являючись морально нестійкою молодою людиною, ніяким спеціалістом, з ким ніхто не хотів працювати, рахуватись, тому він не міг ніде себе знайти, міняв часто посади. Але ніде не справлявся, але був непоганим вихованцем корупційних дій керівництва облпрокуратури.
Вкінець корупційне керівництво облпрокуратури знайшло йому посаду -примінення - організували йому в 2012 році призначення на посаду Любомльського міжрайонного прокурора - де посадили на щоденні доларові потоки за контрабандне перевезення сигарет в республіку Польща, з якою межує Любомльський район та контрабандне перевезення дешевих сигарет з республіки Білорусь в Україну через кордон Білорусі - України в Шацькому районі, який також підконтрольний Любомлькій прокуратурі. От на цій посаді Корецький проявив себе з повна.
За час ”Любомльського прокурорства О.Корецького” - збільшено в 5-ть разів контрабандне перевезення сигарет на автотранспорті через митний контроль Ягодинської митниці в Республіку Польща. Перевізники систематично щодня давали хабарі митникам, а митники частину цих хабарів систематично передавали О.Корецькому, який більшість цих хабарів передавав керівництву прокуратури області А.Парака, В.Веніславському, які за ці хабарі купляли собі новенькі ВІП ДЖИПИ “Лексуси”. За прокурорства О.П.Корецького навіть було організовано контрабандне перевезення сигарет в Республіку Польща на “літаку - кукурузнику”.
Також, Корецький О.П. за час прокурорства здійснював прокурорський контроль незаконного будівництва в 30 метрах від озера Світязь (урочище “Гряда”) комплексу з п'яти двоповерхових дерев'яних віп-елітних будинків (500 кв.м. кожний), сауни, елітного прес-конференцзалу на 100 осіб, будинків для обслуговуючого персоналу, гаражі, окремої спец дороги, вертолітної площадки, огорожі, і ін.споруди, і все на незаконно захваченій, відібраній у Львівського автобусного заводу біля одного гектару землі...
І все це для сім'ї Президента України В.Ф.Януковича. Організатором і головним куратором вказаного будівництва виступив голова Волинської облдержадміністрації Клімчук Б.П. (на той час), який майже що суботи особисто контролював хід будівництва. Щоденний контроль здійснювали голова Шацької райдержадміністрації Найда Володимир Степанович, як особисто так і через начальника будинкоуправління “Гряда” Коваль Івана Федоровича, який там так і працює.
Замовником будівництва являється підставна фірма. Фінансування будівництва здійснювалось за корупційні кошти митниці. Попередня вартість будівництва складала біля двох млн. євро., остаточна невідома. Самі будинки, сауна і ін. Побудовані з вже готових під ключ нових елітних дерев'яних будинків з Фінляндії. Дане будівництво комплексу здійснювалось під керівництвом начальника дільниці - майстра фірми “ХОНКА” м. Дніпропетровськ Палагнюк Івана Вікторовича.
За ці та інші “заслуги” Любомльського міжрайонного прокурора Корецького О.П. новий прокурор області А.Коцура і в. о. прокурора О.Махніцький назначили на велике підвищення - першим заступником прокурора Волинської області. Вірніше, своє призначення - він вирішив сам, організувавши через бувшого свого облпрокурора А.Парака (якого вигнали з Волині перед революцією гідності -громадські, правозахисні, патріотичні організації, заставивши написати заяву на звільнення) і бувшого заступника облпрокурора В.Веніславського, які за корупційні кошти отримані від О.Корецького “перебрались” до Генпрокуратури і стали одними з керівників управлінь Генпрокуратури, дав хабара - 100 тисяч доларів США, тобто купив посаду за корупційні кошти отримані з митниці ... Таке нахабство не можна пропустити, необхідно негайно звільнити і притягти до відповідальності всіх причетних осіб ... І все це в період революційних подій — честі, гідності людей...
На цій посаді Корецький і надалі "кришує" контрабанду сигарет, яка в останній час збільшилась ще в декілька разів, в порівнянні з часами правління Януковича В.Ф., а потім зменшилась, але він активно збирає корупційні кошти на посаду вже прокурора області.
На посаді першого заступника прокурора Волинської області О.Корецький ще більше, вже сповна розкрив свої здібності корупціонера- прислужника і на що здатна корупція. Замість того, щоб зберегти згаданий вже Волинський пам'ятник архітектури - дачний "Хонківський" комплекс сім'ї Януковича В.Ф. (біля трьох тисяч кв.м. житла на березі найбільшого озера України -Світязь) та зробити на його базі елітний піонерський табір «Артек - Світязь-Волинь», він став ярим організатором прикриття, знищення слідів викриття Волинської корупції і скриття, викрадення та перенесення цієї корумпованої власності. Спочатку він зробив запити в контролюючі органи і ін. органи влади і вилучив, а потім і знищив всю документацію, пов'язану з незаконним захватом землі, незаконним будівництвом, перепискою цієї власності на підставних осіб.
Потім під його керівництвом весь цей Комплекс ім. Януковича повністю розібрано і перевезено з допомогою прокурора Волинської області (на той час) В.Максимов, (який замінив Коцуру А.В.) в республіку Крим, частину вже перевезено, а частина захована для перевезення.
І от зовсім недавно долею судьби, захищаючи інтереси знедолених людей від свавілля правоохоронних органів. мені “пощастило ” знову звернутись до цих “корумпованих зірок ” - першого заступника облпрокурора - в.о. прокурора Волинської області О.Корецього, Ковельського міжрайонного прокурора В.Лопоха і Турійського райпрокурора О.Борща. і виявив, що вони всі мало того що - неморальні, нелюдяні, бездушні, нефахівці юриспонденції, вони ще і не знають свого повсякденного законодавства: нового кримінально-процесуального кодексу і навіть не знають свого нового Закону України “ Про прокуратуру ” і от такі люди керують прокуратурою області та зовсім не чують категорії людей, яку вони повинні в першу чергу захищати згідно вказаного закону.
Суть моїх звернень полягає в тому, що до мене звернувся за допомогою гр.Бойчун Микола Павлович, 1954 р.н., уродженець с.Ревушки, Турійського р-ну.. Волинської обл., інвалід 2-ї крупи (психіатричне, нирок, ніг - не може ходити і ін. захворювань) і є реальна загроза його життю, який просив допомоги: - поновити його права, свободи і інтереси, а саме поновлення його суспільно-соціального статусу:
1.) відновлення його загублених документів (свідоцтва про народження, паспорта, атестата про освіту в ПТУ і ін..; 2.) поновлення отримання пенсії по інвалідності (яку він отримав з 1994 р. по 2004 р. і далі до теперішнього часу позбавлений засобів на існування); 3.) поновлення позбавленого житла, та, 4.)організувати його лікування, так як є загроза його життю.
Для вирішення цих питання гр. Бойчун М.П. звертався в органи місцевої влади, опіки та піклування та мед установи. Однак, ніхто не захотів йому допомогти та вирішити ці питання по поновленню його суспільно - соціального статусу.
Я, знаючи, що згідно нового Закону України “Про прокуратуру” гр.Бойчун М.П. підпадає саме під категорію громадян допомога яким в першу чергу надається місцевою прокуратурою. Тому, 16 липня 2015 р. я направив від імені директора благодійного фонду “Ізіда” і Бойчуна М.П. заяву прокурору Турійського р-ну Борщу О.І., в якій просили його проявити милосердя і допомогти вирішити вказані питання поновлення суспільно-соціального статусу Бойчуна М.П.
Однак, прокурор Борщ О.І. 23.08.2015 р. направив “футбольну” відписку і то тільки по першому питанню заяви, і то тільки на ім'я Бойчуна М.П., що мов по питанню відновлення документів звертатися в органи міністерства юстиції, підстав для представництва інтересів в суді н вбачається і все.
Я, не отримавши цієї відповіді і дізнавшись про неї від Бойчуна М.П., був здивований таким відношенням до виконання службових обов'язків. Прокурор Борщ навіть не дав мені відповідь і навіть не дав мені відповідь на 2,3,4 питання заяви. По суті Борщ О. самоусунувся від виконання своїх посадових обов'язків.
28.07.2015р. я порадив Бойчуну звернутись в Ковельську лікарню для негайного лікування його захворювань. Він погодився. Для цього підключив Ковельський МВ міліції і за допомогою їх працівника В.Будкова відправили М.Бойчуна автомобілем швидкої допомоги (працівники якого відмовлялись від доставки) в приймальне відділення Ковельської лікарні.

Правда, міліціонер В.Будков спочатку не хотів цього робити, тиснув на М.Бойчуна, всяко принижував його, погрожував, заставляв написати заяву про відмову від лікування, відібрав в нього на свій розсуд пояснення. Але після моєї критики цієї фальсифікації, погодився зі мною.
28.07.2015р. я також звернувся з заявою до головного лікаря Ковельської лікарні О.Самчука просив повідомити про лікування, та стан хворого М.Бойчуна.
29.07.2015р. я звернувся з заявою до прокуратури Волинської області і Ковельської міжрайонної прокуратури, в яких повідомив про невиконання прокурором Борщ О. своїх службових обов'язків і просив зобов'язати Ковельську прокуратуру здійснити перевірку стосовно надання М.Бойчуну Ковельською лакарнею медичної допомоги.
30.07.2015р. від головного лікаря Ковельської лікарні О.Самчук отримав відповідь, що Бойчун 28.07.2015р. о 10 год.35 хв. доставлений автомобілем швидкої допомоги в приймальне відділення лікарні, від стаціонарного лікування відмовився (хоча він не відмовлявся) і в зв'язку з тим, що хворий не мав документів, повідомлено органи внутрішніх справ, які (хто невідомо) о 16.год.15 хв. забрали його міліцейським автомобілем.
30.07.2015 р. я звернувся в Ковельський МВ міліції де мені повідомили, що М.Бойчун з Ковельської лікарні в міліцію не доставлявся. Тобто, я зрозумів, що Бойчуна викрадено працівниками міліції і що вони з ним зробили, де вони його сховали чи вбили — невідомо.
30.07.2015 р. я звернувся з заявою в Ковельську міжрайпрокуратуру про викрадення працівниками міліції з Ковельської лікарні Бойчуна і просив негайно внести це повідомлення до ЄРДР. Цю заяву я вручив на особистому прийомі прокурору міжрайпрокуратури А.Вальчук о 17 год.30 хв. і вона пообіцяла, що це повідомлення на протязі 24 год. буде внесено до ЄРДР.
02.08.2005р. не діждавшись відповіді про внесення вказаного вище повідомлення до ЄРДР я написав в прокуратуру Волинської області заяву-скаргу (зареєстрована в облпрокуратурі 03.08.2015р.), в якій повідомив все про викрадення М.Бойчуна, про невнесення цього повідомлення працівниками Ковельської міжрайпрокуратури в ЄРДР, а також повідомив про факт зникнення, пропажі громадян в м.Ковель, після мого звернення в Ковельські правоохоронні органи і органи влади м. Ковель і про грубо-злочинне відношення до їх зникнення Турійського прокурора Борщ О., прокурорів Ковельської міжрайпрокуратури В.Лопоха, В.Клімук, Ковельської міліції і посадових осіб влади м. Ковель О.Кіндер і ін., та просив обласного прокурора Д.Чепіжак терміново внести ці відомості до ЄРДР і провести службову перевірку всіх вказаних службових осіб, які своїми злочинними діями сіють зневіру серед людей.
04.08.201 р. о 17 год. на мій запит прокурор Ковельської міжрайонної прокуратури А.Вальчук мене повідомила, що Ковельський міжрайонний прокурор В.Лопоха, дав команду не вносити мою заяву про вказані вище злочини відносно працівників міліції і лікарні до ЄРДР. Направити мою заяву самим працівникам міліції і охорони здоров'я, а працівникам прокуратури не приймати мене і не надавати будь-якої інформації.
З 04.08.2015 р. зрозумівши, що Ковельський міжрайонний прокурор В.Лопоха сам скриває цей злочин, я почав сам шукати гр.М.Бойчуна. Опитавши дільничних інспекторів Турійського райвідділу міліції, дізнався, що М.Бойчуна на території Турійського р-ну немає, що його необхідно шукати в Ковельській міліції.
05.08.2015р. о 10.00 год. в прокуратурі Волинської області я звернувся з друкованим повідомленням і з 8-ми додатками до нього (де в хронологічному порядку виклав всі злочинно - халатні дії, скоєні згаданими прокурорами О.Борщ, В.Лопоха, його підлеглими і працівниками міліції, лікарні відносно М.Бойчуна) до першого заступника прокурора Волинської області - в. о. прокурора Волинської області О.Корецього, який побачивши мене і дізнавшись, що я на прийом, почав чомусь втікати з кабінету прийому громадян облпрокуратури до себе в кабінет, але я настояв і він мене прийняв хоча і в своєму кабінеті, куди запросив начальника слідчого відділу облпрокуратури А.Семенюка. Я вручив йому згадане повідомлення з додатками, він ознайомився з повідомленням і цими оригіналами доданих документів і все забравши сказав, що на протязі 24 год. особисто надасть мені відповідь.
Однак, був дуже здивований, коли мою заяву- повідомлення розглянув начальник СВ облпрокуратури А.Семенюк, який 06.08.2015р. – на наступний день письмово повідомляв мене, що вказану заяву- повідомлення про викрадення М.Бойчуна і скриття прокурорами злочину, він розглянув без будь-яких документів, які в.о. прокурора області Корецький йому чомусь не надав, а по самій заяві немає підстав для внесення відомостей до ЄРДР.
Виходить в.о. прокурора області О.Корецький здійснено службовий злочин, скрито оригінали документів про викрадення М.Бойчуна і самоусунення, скрив злочинну бездіяльність прокурора Турійського р-ну, Ковельської міжрайонної прокуратури і його підлеглих, міліції і мед установ.
Зрозумівши, що і облпрокуратура скриває ці злочини, я в той же день звернувся до працівників Волинського СБУ: Р.Лещенко і чергового по управлінню, який чомусь відмовився назвати своє прізвище, який посилаючись на якийсь наказ по СБУ відмовився розглядати моє повідомлення.
Побачивши злочинне відношення службовцями правоохоронних органів (прокуратури, міліції, СБУ) влади і медицини — я почав замість них продовжувати шукати М.Буйчуна і в середу 19.08.2015 р. знайшов його в інфекційному відділенні Ковельської лікарні і почав розпитувати де він був, що з ним, чи його хто скривджував. У відповідь дізнався від нього, як тільки по нелюдські, просто по скотськи, злочинно поступили з ним працівники міліції і лікарні. Він розповів, що 28.07.2015 р. після 16 год. працівники Ковельської міліції його забрали з Ковельської лікарні і білим міліцейським автомобілем відвезли на перон залізничної станції Ковель де вигрузили під ялинку і вдаривши декілька раз ногами сказали щоб він коли стемніє їхав дизелем в смт. Турійськ.
Коли він у відповідь сказав їм, що він не може ходити, вони вдаривши його ще декілька разів ногами, сказали, що як захочеш то доповзеш і покинули його там. Пролежавши декілька годин під ялинкою, почав кричати, кликати на допомогу. Потім незнайомі люди посадили його на лавку, яка була біля ялинки, на якій він і переночував.
29.07.215 р. з самого ранку його побачили працівники залізничної міліції, які на його прохання про допомогу, тільки взяли його і віднесли на привокзальну площу, де також положили під ялинку. Тобто винесли зі своєї території на територію підконтрольну м. Ковель. Там під ялинкою він пролежав дві доби, там спав, там і в туалет ходив, там і їв хліб і пив воду, яку йому давали люди.

Потім, Ковельська міська міліція віднесла його знову на перон залізничної станції Ковель, а залізнична міліція знову повернула на привокзальну площу під ялинку. І так носили його біля двох тижнів, а потім віднесли в Ковельський міський парк, на лавку біля танцювальної площадки, звідси міліція доставила його до Ковельської лікарні. Потім працівники лікарні на візку завезли його знову в міський парк. І так було декілька разів, а потім поклали в інфекційне відділення лікарні.
Дізнавшись про це злочинне відношення до людини, я відразу подзвонив і розповів журналісту Волинської телевізійної студії “Аверс” Ользі Бондаренко. Вона подзвонила головному лікарю Ковельської лікарні, але підняла трубку і говорила з нею заступник головного лікаря Івахнюк, яка повідомила їй, що М.Бойчун є антисоціальним елементом, алкоголіком, не вміє писати і читати, що церква відмовилась від нього і т.п. Всю цю брехливу, злочинну інформацію О.Бондаренко записала на магнітофон і як інтерв'ю виклала у своїй передачі в телестудії “Аверс”, як працівники міліції, лікарні знищують громадян.
Дізнавшись про це, ображене керівництво Ковельської лікарні, О.Самчук, Івахнюк, після 5-ти денного лікування гр.М.Бойчуна, мотивуючи, що немає коштів для його лікування, зв'язалось з керівництвом Турійської лікарні і вмовили забрати його на лікування в свою лікарню. Що було і зроблено після обіду в п'ятницю 21.08.2015 р. і зробили це навмисно, всупереч моєї заяви, в якій я повідомив, що знайшов людей, які про платять це лікування. Хоча і кошти, щомісячно сотні, сотні тисяч грн. в Ковельській лікарні є, так, як з кожного хворого, який лягає на лікування, незаконно примусово - добровільно в благодійний фонд беруть постійно кошти і ця сума зросла вже до 800 грн., плюс ще набагато більші кошти від операцій, процедур лікування, а за роди в декілька разів і більше, і це легко можна підтвердити, опитавши хворих, що лікувались та народжували.
Для подолання злочинного беззаконня вказаних посадових осіб прокуратури, міліції, лікарні, яке виразилось в тривалій незаконній відмові в поновленні соціально-суспільного статусу (прав, свобод, інтересів) громадянина України М.Бойчуна, та утвердження справедливості, я звернувся в Ковельський міськрайонний суд, який мою скаргу на злочинну бездіяльність посадовців прокуратури повністю задовольнив і зобов'язав Ковельського міжрайонного прокурора В.Лопоха внести відомості до ЄРДР про викрадення працівниками міліції М.Бойчуна.
Надіюсь: що слідчі облпрокуратури розслідують і передадуть в суд факти злочинів скоєних працівниками прокуратури, міліції, влади та лікарні відносно М.Бойчуна.
І такі факти непоодинокі, це вже злочинна система знищення громадян працівниками влади, прокуратури, міліції, суду і лікарень Волині.
І керує цією системою прокуратура Волині. Хіба можуть в даний час, після революції гідності, працювати прокурорами такі корумповані, антиморальні, черстві, бездушні, немилосердні, службово-недбалі, халатні, некваліфіковані, бездіяльні і злочинні особи, як керівництво прокуратури Волинської області О.Корецький, Д.Чепіжак, його заступники і попередники, які повтікали на вищі посади чи пенсію П.Гіль і ін., місцеве керівництво прокурор О.Борщ, С.Масалов і його згадані “учні”, В.Ющик, М.Дарчик, і ін., В.Лопоха і його підлеглі Н.Ткачук і В.Клімук, А.Вальчук і ін., згадані керівники підрозділів прокуратури Волинської області А.Семенюк і ін., та керівники Генеральної прокуратури України і її підрозділів В.Козелецький і інші вказані посадові особи, що захищають їх, призначають злочинно на посади, які всі із-за матеріальної вигоди, наживи, хабарів скоюючи постійно злочини, правопорушення — не чують і не бачать простих людей, яких вони довели до такого стану, як М.Бойчун ?
Відповідь у всіх громадян Волині і всієї України одна - не можуть.
Хочу, щоб це почули і всі керівники України та правоохоронних і ін. органів України.
Враховуючи викладені факти — приклади злочинів і інші факти злочинів наведених на протязі останніх 10-ти років в моїх зверненнях у Вищі органи влади України і правоохоронні органи та факти злочинів приведених в книжці про злочинну Волинь та в сотнях, сотнях публікацій в засобах масової інформації (республіканських, обласних і місцевих), а також позицію громадських, правозахисних, патріотичних організацій, громадян Волині і України та вимоги кримінально-процесуального Закону України, нового Закону України “Про прокуратуру ” і Конституції України,
ПРОШУ:
1. Терміново відкрити кримінальні провадження проти згаданих злочинно - корумпованих працівників, пенсіонерів прокуратури Волинської області і Генеральної прокуратури України, внести проти них відомості про кримінальні правопорушення до Єдиного Реєстру Досудових Розслідувань згідно кримінально - процесуального і кримінального кодексів України та накласти арешт на все, все їх майно. Прийняти аналогічні міри до згаданих працівників влади, міліції і медицини.
2. Негайно відсторонити, звільнити з посад, з органів прокуратури, влади, міліції і медицини всіх названих в заяві працівників, які скоїли вказані злочини та вибрати проти них міру запобіжного заходу- утриманні під вартою.
Всіх, всіх посадових осіб з названих органів, що скоїли службові правопорушення, звільнити з посад, притягти до відповідальності і перевести на самі низькі посади в цих органах, чи перевести у військові прокуратури, прокуратури східних областей, чи направити в АТО, а при відмові звільнити.
3. Генпрокуратурі та комісії по відбору місцевих прокурорів і їх заступників – не призначати вказаних осіб на ці посади та взагалі не призначати на ці посади бувших працівників прокуратури, так, як у населення не має до них довіри.
Та потрібно зробити все, щоб такі злочинні порушення закону та таке черстве відношення до громадян більше не повторились.
4. При призначенні нового керівництва прокуратури Волинської області, прохання погоджувати призначення з нами-правозахисними організаціями Волинської області. Не призначати на ці посади молодих прокурорів.
5. Президенту України, прем'єр міністру України, Генпрокурору України, Міністру внутрішніх справ і охорони здоров'я України взяти вирішення цих питань під особистий контроль, так як вони тривалий час не вирішуються та довести їх до кінця, а ми правоохоронці, також будемо за цим слідкувати і відповідно реагувати через засоби масової інформації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А вас у психушку)))
Відповісти
Свят-свят-свят, бережи, Боже, від таких прокурорів... Можливо, варто було б цю контору "упразднить" ?
Відповісти
Корецького на нари
Відповісти
хто такий косцьовят - можуть розказати колишні працівники ковельського деревообного комбінату. він разом із приіжджим німцем-поляком знищили це потужне підприємство.і якщо судити ковельських прокурорів.то тільки разом з авантюристом косцьовятом з галичини.ганьба ковельчанам.що обрали лже-юриста депутатом.далі - нема куди...
Відповісти
а ще б не завадило вуйку влодеку косцівятові навчитися украінськоі мови. надто неграмотно він пише. цікаво як сей самозваний горе юрист научав сі у школі і скілько кляс докінчив.може пана влодека випендзілі зі школи передчасно. тоді можна його зрозуміти і передати на перевиховання до богині ізіди.
Відповісти