Додати запис

Що бютівцю зась, то укропівцю можна?

Я про скандальчик із висловлюваннями Сергія Григоренка - заступника луцького міського голови. Його виключили з партії "Батьківщина" за розпалювання міжнаціональної ворожнечі - бовкнув на засіданні виконкому неполіткоректну провокативну дурню про "жидів".

Викрив його в інтернеті депутат Луцької міськради, співзасновник приватного підприємства "Волинські новини" Ігор Поліщук. Він же заніс заяви на Григоренка в УСБУ і поліцію.

Юлія Тимошенко особисто відреагувала на антисемітську фразу Григоренка. Його публічне пояснення з елементами вибачення не допомогло.



І я вважаю, що на такі речі треба реагувати миттєво і принципово.
Але є одне "але".

На сайті "Волинських новин" про "жидів" не пише хіба лиш дуже лінивий анонім. Там рясніє від брутальних образ за національною ознакою. Щоправда, аноніми вправляються не у новинах і статтях, а у коментарях, але ж коментарі читає дуже широке коло людей. Значно ширше, ніж на засіданні виконкому, де Григоренко зморозив про "новітніх жидів".

Я набрала у пошуковику "Волинських новин" слово "жиди". Результат неприємно вразив.
Ось свіженькі висловлювання:









Є на сайті і значно агресивніші заяви. І ніхто їх не видаляє - навіть після цього скандалу.

Скажете, то пишуть аноніми, а в нас свобода слова? Так за законом відповідальність за анонімні висловлювання у публічному просторі несуть власники (засновники) сайтів, які створили технічну можливість для розпалювання міжнаціональної чи міжконфесійної ворожнечі, образ, приниження тощо.

Депутат міськради Поліщук, перш ніж заявляти на Григоренка в органи, мав би подивитись на те, що коїться на веб-майданчику його власного приватного підприємства.

Цікаво, що кілька коментарів модератори все ж таки прибрали. Уявляю, що там було, якщо на сайті досі залишається стільки смороду.

"факт 26 Липня 2015 16:43



Повторю питання. Що бютівцю Григоренку зась, то укропівцю Поліщуку можна?
А чому такі подвійні стандарти?
Чому депутат біжить заявляти на чиновника, якщо на його власній фірмі впродовж років розпалюють міжнаціональну ворожнечу?
Чому за одноразову дурню Григоренка картають, карають, виключають, а Поліщуку ніхто не скаже: "Слухай, та ти там у себе на сайті почисть, смердить же ж..."
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тому що Григоренко заступник Романюка.
Відповісти
чиновнику ніззя, а депутату можна?..
Відповісти
Депутати палицькі а григоренко романюковский вот и бомблять команду николая.имхо
Відповісти
Григоренко пропихає бізнес Пащенка пов'язаний з використанням евакуатора в Луцьку. Тому Пащенко не пише жодного негативу на Григоренка і публікує статті в його користь.
Відповісти
Справа не в тому, хто і куди пропихає, а в тому,провина Волинських Новин більша,і коли б поліція б не завтикала,то в УКРОПа було б пару безсонних ночей.
Відповісти
Якщо це стаття на користь Григоренка, то ви Хемінгуей. ))
Відповісти
Слово "єврей" - це російське слово і вживати його в українській мові неправильно. Григоренка по суті покарали за те, що говорив чистою українською мовою. Якщо моя бабця завжди вживала слово жид, то не тому, що вона антисемітка, а тому, що раніше жиди самі себе називали жидами - вона це чула в дитинстві. Тим більше, весь інтрнет закиданий закликами "говори українською" - от Григоренко і почав говорити українською мовою.
Відповісти
Піди у синагогу на вул Хмельницького, і запитай негативне це слово ,чи ні. В сучасній українській мові воно є негативним.
Відповісти
А хто сказав, що воно є негативним і з якого часу таким стало? В мене є своя голова, навіщо мені йти в синагогу. Туди нехай йдуть ті, хто звик слухати чужу думку.
Відповісти
У США щойно заборонили вивчення у школі "Пригод Гекльберрі Фінна". Бо там забагато слова "негр", яке нині набуло негативного значення. Хоча Марк Твен аж ніяк не був расистом і книжка цілком симпатична. Сьогоднішній негатив цього слова переважив. Отак-то.
Відповісти
Порівняння недоречне. Слово "негр" це іспанське слово, яким вони називали жителів Африки, тобто назва пішла від іншого народу. Цілком природньо, що жителям Африки ця назва могла не сподобатись. А слово "жид" пішло від івриту - іудей. Відповідно італійською - giudeo, німецькою - jude, польською - żyd, і ніхто в італії, Німеччині, Польщі не каже, що ці слова образливі. Більше 2000 років самі себе так називали, а при Радянській владі раптом стало образливим. До речі, тепер все що комуністи поназивали - перейменовують на те, як назівалось раніше.
Відповісти
А українців називати малоросами чи руськими, бо так самі себе називали? До комуністів.
Відповісти
Наші предки називали себе руським народом, а росіяни вкрали це і називали малоросами - при чому тут комуністи? Комуністи ввели в українську мову слово єврей, тому що в російській мові слово жид є образливим. А в польській мові не змогли ввести - Польща не входила до СРСР, та і поляки з їхнім гонором не дозволили би.
Відповісти
За всіма вашими аргументами, по-моєму, ховається банальний шовінізм. Надуті щоки "титульної нації".
Відповісти
Це вас в сінагозі так навчили відповідати, коли не має що сказати?
Відповісти
от же ж далася вам та синагога.
Навіть не знаю, де вона є. Треба колись зайти подивитись.
А відповідаєте чогось запитанням ))
Відповісти
Титульна нація понад УСЕ. А чого кацапи в Україні штокають ? Тупі щоб вивчити мову ? Хохол в московії по москальськи базарить. О. кацапи є наглі . А жидами моя бабця їх називала завжди. ЩО ТУТ ОБРАЗЛИВОГО? Ми ж кіпіш не піднімаєм коли нас ХОХЛАМИ називають.
Відповісти
Нечем занятся кто кого как называет детский сад вторая группа.
Відповісти
И вообще мне бы Ваши проблемы. =\
Відповісти