Полювання на Поліссі майже сто років тому

Полювання на Поліссі майже сто років тому
Напевно мисливський інстинкт повинен бути в крові багатьох чоловіків, оскільки це одне з найбільш природних і стародавніх їхніх занять. Волинське Полісся здавна було «Меккою» для мисливців.

Полювали тут на турів, зубрів, лосів, оленів, а також тварин з дорогоцінним хутром: білок, куниць, лисів різних типів, бобрів у річках. В туристичних путівниках початку ХХ століття, та пресі не рідко можна зустріти цікаві статті про впольовану здобич в нашому краї, як його тільки заманливо не називали і «Волинська Амазонія» і «Сафарі на Поліссі», все лише ради того, щоб заманити туристів.

Приїжджали сюди мисливці навіть з європейських країн, проте раніше й тваринний світ був набагато багатший ніж зараз. Полювання - це ще і важливий захід, який завжди готували ретельно і заздалегідь. Як правило, все це відбувається на спеціальних угіддях, під охороною з підгодованої дичиною.

Нам вдалось натрапити на фото полювання на Волинському Поліссі в 1930-х роках. Хочемо з вами ними поділитись, тим більше це актуально на початку цьогорічного полювального сезону.

Як повідомляє Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства 12 серпня о 16.00 год. на Волині стартує сезон полювання на пернату дичину. Мисливцям рекомендовано заздалегідь оформити всі потрібні документи, щоб цей сезон полювання пройшов вдало.

Крім того цього року такси за незаконне полювання розраховані з урахуванням індексу інфляції та в середньому збільшилися аж у чотири рази за всіма видами тварин. Такий розрахунок пояснюється тим, що браконьєр повинен заплатити не тільки штраф, але і компенсувати кошти, які необхідно вкласти користувачеві мисливських угідь на відтворення знищених браконьєром тварин.



ТЕКСТ - Тетяна Яцечко-Блаженко, ФОТО - рolona.pl

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
голодне, босе, але полювальник!
Відповісти