На старті будівельного сезону - обираємо цемент

На старті будівельного сезону - обираємо цемент
Зовсім скоро, з настанням першого весняного тепла, розпочнеться будівельний сезон. А для того, аби залишитись лише з хорошим результатом, варто приділити велику увагу основі будівництва – цементу.

У масовому будівництві найбільш часто використовується портландцемент. Історія портландцементу починається 21 жовтня 1824, коли англійський муляр Джозеф Аспдін отримав патент на речовину, яку назвав «портландцемент», оскільки його колір нагадував сірий колір скель, що знаходилися навколо міста Портланд.

Технології виготовлення цементу були відомі у стародавньому Єгипті та Римі. Окремі дослідники вважають, що єгипетські піраміди могли бути побудовані з бетонних блоків, на основі гіпотези, що серед кам'яних брил пірамід було знайдено волосину. До складу цементу у римлян входило вапно та магматичні гірські породи.

Як відомо, цемент використовують по-різному: для виготовлення розчину, бетону чи залізобетонних конструкцій, бруківки, блоків.

Також цемент є основою сухих будівельних сумішей, які використовуються у внутрішніх та зовнішніх опоряджувальних роботах.

Основним параметром, який характеризує міцність цементу, є його марка. Найбільш широко в будівництві застосовується цемент марок 400 та 500. Чим вище марка цементу, тим вище міцність виробів з нього.

У Луцьку розповісти все про якість цементу, його правильний підбір та використання, а головне запропонувати своїм клієнтам широкий асортимент товару можуть у компанії «Західноукраїнська торгова компанія» та її директор Ігор Головацький.

Нагадаємо, що ПП «Західноукраїнська торгова компанія» на ринку вже більше 10 років та пропонує широкий асортимент цементної продукції від найкращих виробників галузі.

Директор компанії Ігор Головацький пояснив, що «Західноукраїнська торгова компанія» пропонує своїм клієнтам гуртовий та роздрібний продаж цементу (тарованого в мішки, розсипного), з доставкою автотранспортом та вагонами.


«Маємо клієнтів по всій західній Україні. Співпрацюємо з багатьма будівельними організаціями, компаніями, заводами-виробниками і гуртовими споживачами. Ми є представниками найпотужніших виробників цементу в Україні, таких як ПАТ «Dyckerhoff Cement Ukraine» (Дікергофф Цемент Україна) та ТОВ «CRH Ukraine» (СіАрЕйч Україна)», - пояснив Ігор Головацький.



Оскільки будівництво це доволі складний процес і кінцевий результат залежить від багатьох чинників, а цемент відіграє в ньому одну з найважливіших складових, саме від його якості дуже часто може залежати й результат усього будівництва. На кожному етапі ведення будівельних робіт так чи інакше використовується цементна продукція від фундаменту і до «верхівки комину».

Тож директор ПП «Західноукраїнська торгова компанія» Ігор Головацький дав кілька слушних порад, як обирати цемент та на що зважати.

В першу чергу, що стосується роздрібних покупців, то їм Ігор Головацький радить звертати увагу на оригінальність продукту.

«На даний момент є багато компаній, які купують розсипний цемент, а потім фасують його самостійно. При цьому частенько нехтують стандартами і в кінцевому результаті споживач отримує мішки цементу з вагою 45 кг замість 50 кг та марку М400 всередині замість задекларованої М500 на упаковці. А при замішуванні розчину чи бетону від марочності залежить відповідно кількість, яка необхідна для отримання необхідного результату».

Тому купувати будматеріал Ігор Головацький радить в офіційних магазинах чи центрах виробника та запитувати у продавця сертифікат якості та відповідності продукту. Не зайвим буде й перевірити репутацію компанії, яка продає цемент.

Водночас, зважаючи на велику кількість підробок, виробники цементу намагаються якомога краще убезпечити своїх клієнтів від купівлі неякісного продукту та захистити свою продукцію.

Наприклад ПАТ «Дікергофф цемент Україна» свої упаковки робить з рельєфним покриттям та спеціальними позначками, які видно тільки при ультрафіолетовому випромінюванні.



«Ми співпрацюємо з виробниками, а тому ми й самі отримуємо від них максимум інформації. Звичайно за належну якість несе відповідальність виробник цементу, але наш обов’язок контролювати це, так як ми є офіційними продавцями і безпосередньо контактуємо із кінцевим споживачем. Досить часто перевіряємо якість продукту в спеціальних лабораторіях, куди надаємо проби цементу, отримуємо розгорнутий аналіз і тоді можемо дати максимум інформації нашим клієнтам».

Водночас директор ПП «Західноукраїнська торгова компанія» переконаний, що на такому матеріалі, як цемент економити не варто.

«Не шкодуйте заплатити на кілька гривень більше, але при цьому ви придбаєте товар у перевірених часом продавців, принаймні тоді ви будете впевненим, що товар якісний. Звісно ж зараз такий час, що люди намагаються скрізь зекономити, але ця економія може потім обернутись проти вас. Тому звернувшись до кваліфікованих постачальників ви будете мати змогу отримати консультацію, яка допоможе максимально раціонально використати придбану цементну продукцію і забезпечити певну економію».

Особливу увагу треба приділити й умовам зберігання продукту. Позаяк цемент дуже швидко абсорбує в собі вологу, то приміщення, в якому він зберігається повинне бути добре провітрюваним та з невисокою вологістю.

«Тож якщо ви вирішили будувати, то повинні дуже серйозно віднестись до питання вибору, використання та зберігання цементу!», - наголосив Ігор Головацький.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А він зі мною у Шазі вчився!
Відповісти