Лісівники звітують, що на Волині поменшало незаконних пилорам

Лісівники звітують, що на Волині поменшало незаконних пилорам
За два з половиною роки на Волині майже втричі скоротилася кількість незаконних пилорам – нині діють близько 400, - кажуть у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Про це йшлося під час брифінгу 4 листопада.

Депутат Луцької міськради Павло Данильчук зауважив, що й донині на Волині процвітають незаконні пилорами. Мовляв, є цілі села, перетворені в пилораму. Після виклику правоохоронців ті приїжджають та фіксують ситуацію, та дерева продовжують незаконно рубати. За словами депутата, в державі є мораторій на вивіз кругляку за кордон, тому треба працювати над створення державних пилорам, які проводили б діяльність законно.

«Проблема незаконних, а навіть і законних пилорам, є нині досить серйозно», - зауважив заступник керівника Держлісагенства Володимир Бондар. Мовляв, зареєстровані пилорами платять мізерний єдиний податок та користуються незаконно зрубаним лісом. Адже якщо підприємство сплатило єдиний податок, правоохоронці не можуть перевірити на приватному підприємстві навіть щойно зрубану деревину, на яку вказують охоронці лісу.

Начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко розповів, що на Волині ще 2,5 роки тому фіксували 1100 пилорам.

«Нині працює близько 400», - зауважив Кватирко. Зменшився й обсяг самовільних рубок. ВОУЛМГ та представники підприємств створили 20 рейдових бригад, які склали 776 протоколів по незаконних рубках.

Кватирко повторив, що це не тільки проблема лісівників, адже згодом продукцію із краденого лісу реалізують на території всієї країни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пилорама
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чергове окозамилювання посадовців лісової галузі Волині, ліси продовжують знищувати в рази більше ніж до революції Гідності. Коли до цього на пилорами різали за зміну декілька кубів лісу, то тепер десятки, а є і понад сотню кубів соснового лісу за зміну... Вас за ці речі треба судити... народним судом
Відповісти
Останні новини
Лісівники звітують, що на Волині поменшало незаконних пилорам
04 листопад, 2017, 13:40