Щоб не «спалитись»: волиняни вкрали дуби і порізали на колоди

Щоб не «спалитись»: волиняни вкрали дуби і порізали на колоди
Вчора вночі працівники групи оперативного реагування державного підприємства “Ківерцівське лісове господарство” отримали повідомлення про те, що до лісу, зокрема у масиви Копачівського лісництва, поїхав підозрілий автомобіль. До того ж, на той час було добре чути звук бензопили, яка нібито працювала в лісі.

На повідомлення лісоохоронці зреагували миттєво і за кілька хвилин рейдова бригада та помічник лісничого прибули на місце, інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ

По лісовій дорозі вони й справді зустріли авто, яке відповідало опису. Транспортний засіб рухався в напрямку до міста Луцьк, тож лісівники вирішили слідувати за ним.

Сповістивши правоохоронців Луцького райвідділу Нацполіції про даний автомобіль, вони повернулися до ділянки, звідкіля непрохані гості виїхали. Там лісівники одразу помітили зрізані дуби. А за кілька хвилин до згаданого місця прибула також і група Рожищенського районного відділу Нацполіції, позаяк самовільна порубка дерев була скоєна на території Рожищенського району.

Буквально за годину-другу працівникам мобільної групи Ківерцівського лісгоспу зателефонували луцькі правоохоронці й повідомили, що затримали автомобіль. Щоправда, виїжджав він з однієї з вулиць в селі Рованці. Тож уже спільно – і лісівники, і правохоронці навідалися до господарського обійстя. На подвір’ї лежали дубові колоди, а господарі помітно нервували: одразу кинулися колоди різати та рубати.

Наразі деревина вилучена і доставлена до Рожищенського райвідділку. Разом з тим проводиться експертиза на зразок співпадіння зрізаних колод з пнями. У такому разі довдення вини, чоловікам доведеться відповідати згідно з законом.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.