Запити зникли, бо владі вони не потрібні, - депутат розкритикував «практику» у міськраді

Запити зникли, бо владі вони не потрібні, - депутат розкритикував «практику» у міськраді
Очільник фракції політичної партії «Свобода» у Луцькій міській раді Микола Федік вважає, що нині у стінах мерії нівелюють такий депутатський інструмент як запит – їх перекидають на кінець сесії, адже владі вони не потрібні.

Про це йшлося 1 лютого під час круглого столу «Рік провалу».

Депутат Микола Федік пригадав «історію запитів» у міській раді. Запити є засобами через які опозиційні до більшості депутати мають змогу озвучити проблеми чи звернення громадян.

Однак, запити плавно перенесли на кінець сесії, частенько їх переформовують у звернення. За словами Федіка, запити стали непотрібними, коли «УКРОП» перейшов з опозиції та отримав доступ до ресурсів.

Депутат додав, що нині для опозиційних депутатів став фактично недоступним й медіа-ресурс мерії. Тож фактично «інструментом» опозиції залишився тільки запит.

«Запит зник, тому що владі запити непотрібні»,- вважає Федік. Нині їх переносять на самий кінець сесії, слухають неохоче або ж пропонують переформувати в звернення.

Зрештою, Федік додав, що у глобальному плані найбільшою проблемою і причиною низки змін «поведінки» є те, що у місті немає конкретної відповідальної людини. Мовляв, із сесійного залу «радник» кричить виконувачу обов'язків мера, що йому зачитувати.

Стосовно запитів, Федіку вирішив відповісти депутат «укропівець» Борис Смаль.

«Вони і зараз є», -заперечив Смаль. Мовляв, під час вчорашньої сесії запити були в самому кінці, просто їх не всі діждалися.

«Подавайте ці запити, на них зобов'язана влада відповідати», - підсумував обранець громади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.